Sammanfattning av ett fantastiskt 2019

Kommentarer

Slutet av 2019 markerar ett minnesvärt decennium för oss på MyHeritage – ett decennium av tillväxt och innovation. Vi är stolta över allt vi har åstadkommit och väntar ivrigt på att nå nya och spännande milstolpar under det kommande decenniet.

Under de senaste tio åren har vi byggt upp en skattekista med globala historiska dokument, infört MyHeritage DNA-test för Hälsa och Härkomst, registrerat 69 miljoner användare, lagt till 3,07 miljarder släktträdsprofiler, förvärvat 7 företag, välkomnat 406 nya anställda, och så mycket mer.

2019 var i sig ett år med betydande prestationer. Här på MyHeritage var det också ett år med hälsa. Vi har vidtagit aktiva åtgärder för att stödja våra användare i att göra val mot ett hälsosamt och tillfredsställande liv. Genom att förstå ditt förflutna genom genetisk släktforskning och förstå dina potentiella hälsorisker kan du fatta välgrundade beslut som kan ha en gynnsam inverkan på din framtid och din familj.

Här är lite statistik från det senaste året:

Höjdpunkter från 2019

Januari

I januari inledde vi officiellt våra aktiviteter som ledde fram till Eurovision Song Contest 2019 med fantastiskt familjehistoriskt innehåll. Vi samarbetade med en utvald grupp av Eurovision-stjärnor – tidigare och nuvarande – för att ta dem med på en resa med familjehistoriska upptäckter.

Februari

MyHeritage-vän och författare till boken Something Beautiful Happened, Yvette Corporon, var gäst i studion hos Fox and Friends i februari och avslöjade Griff Jenkins MyHeritage DNA-resultat för honom live. Yvette försåg Griff med hans etniska uppskattning och fascinerande familjehistoria med stöd av historiska dokument som hittades av MyHeritages forskarteam.

Vårt team deltog i årets största släktevenemang – RootsTech 2019-konferensen i Salt Lake City, Utah. MyHeritage var Platinum sponsor för konferensen. Med ett stort MyHeritage-tillkännagivande varje konferensdag, förblev spänningsnivån hög genom hela konferensen. Läs vår fullständiga sammanfattning här.

På RootsTech meddelade vi om två spännande DNA-funktioner: AutoClusters (Autogruppering) och Theory of Family Relativity™.

AutoClusters är ett nytt genetiskt släktforskningsverktyg som grupperar DNA-matchningar som troligen kommer från gemensamma förfäder i ett övertygande visuellt diagram. Detta lättanvända verktyg hjälper dig att utforska dina DNA-matchningar mer effektivt i grupper snarare än som spridda individer, vilket gör det lättare att få insikter om grenar i ditt släktträd.

Funktionen Theory of Family Relativity™ hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina DNA-matchningar genom att kombinera släktuppgifter från miljarder släkträdsprofiler och historiska poster för att ge teorier om hur du och dina DNA-matchningar kan vara relaterade. Om du har tagit ett MyHeritage-DNA-test eller laddat upp dina DNA-resultat till MyHeritage, kan denna revolutionerande teknik erbjuda ny information om dina familjekopplingar.

Detta var några av de bästa funktionerna som vi har släppt under de senaste åren, och våra användare har varit väldigt glada och nöjda med dem.

Ett annat stort meddelande på RootsTech var förlängningen av vårt pro bono-initiativ DNA Quest. DNA Quest, som startades i mars 2018, är ett pro bono-projekt som har till syfte att återförena adopterade och deras biologiska familjer genom genetisk testning. Efter det ursprungliga initiativets framgång bestämde vi oss för att utöka DNA Quest och donera ytterligare 5 000 gratis MyHeritage DNA-kit till berättigade deltagare, med målet att hjälpa adopterade världen över att återförenas med sina biologiska familjer.

Grundare och VD Gilad Japhet meddelade att MyHeritage har slutfört sitt mål att digitalisera alla Israels kyrkogårdar. Israel är nu det första landet i världen som har nästan alla sina gravstenar digitaliserade och tillgängliga online – gratis.

Mars

I slutet av månaden släppte vi MyHeritage Eurovision Look-alike appen där man kan upptäcka vilken Eurovision-stjärna man mest liknar.

April

I april annonserade vi om MyHeritage Eurovision Bus Tour. Från 5–21 april reste MyHeritage över hela Europa och uppmuntrade fans att dela Eurovision-febern och göra spännande familjehistoriska upptäckter.

Vi gästade Netta Barzilai, vinnare av Eurovision Song Contest 2018, på MyHeritages huvudkvarter där vi avslöjade hennes fascinerande familjehistoria och MyHeritage DNA-resultat.

Vi bjöd in 6 av de bästa kockarna i Frankrike för att utforska hur deras rötter har påverkat deras kulinariska skapelser. Läs mer om kockarna och deras familjehistoriska upptäckter på vår Gourmet Origins-webbplats.

Maj

Yvette Corporon återvände till Fox and Friends-studion i maj för att avslöja det etniska ursprunget av den nya co-hosten Jedediah Bila. Jedediah fick fascinerande insikter om sitt arv tack vare hennes MyHeritage DNA-resultat och hörde några intressanta delar från hennes färgstarka familjehistoria.

Världens största live-musikevenemang, Eurovision Song Contest 2019, ägde rum i maj i Tel Aviv, Israel. Som huvudsponsorer producerade vårt team innehåll fokuserat på det rika arvet från Eurovision Song Contest.

I maj tillkännagav vi lanseringen av MyHeritage-testet för hälsa, som erbjuder nya dimensioner av genetisk insikt för att berika ditt liv, upplysa dig om din hälsa och hjälpa dig att göra välinformerade livsstilsval. Det ger kontroll att känna till dina hälsorisker och det finns fördelar med att dela denna information med familjemedlemmar så att de också blir informerade.

Det nya hälsotestet lanserades med detaljerade hälsorapporter för 27 tillstånd. Dessa inkluderar innovativa polygeniska rapporter för vanliga tillstånd som hjärtsjukdomar, kvinnlig bröstcancer och typ 2-diabetes; genetiska riskrapporter för 11 monogena tillstånd inklusive Parkinsons, Alzheimers och Crohns sjukdom, och 13 bärarstatusrapporter för tillstånd inkluderat Tay-Sachs sjukdom, cystisk fibros och sigdcellanemi.

Vi höll en morsdagstävling där vi bad användare att skicka in sina bilder med kvinnor som har likhet till varandra i deras familjer. Resultaten strömmade in och likheterna var otroliga.

Juni

I juni började vi sälja MyHeritage DNA-kit i 30 olika Costco-butiker i Storbritannien och på Island. Den ökade tillgängligheten av MyHeritage DNA-kit i Storbritannien har bidragit till ännu fler DNA-matchningar för MyHeritage DNA-användare över hela världen.

Juli

Vi uppdaterade data för Theory of Family Relativity™ för att producera nya och uppdaterade teorier som förklarar hur du och dina DNA-matchningar kan vara relaterade.

TV-personlighet Dr. Phil välkomnade MyHeritage tillbaka till sin show för att avslöja för sin fru, Robin McGraw, tidigare okända detaljer om hennes familjehistoria.

Augusti

Som en del av ett nytt partnerskap med Backstreet Boys tog varje bandmedlem ett MyHeritage DNA-test för att lära sig mer om sitt ursprung, och de väntade ivrigt på sina resultat. Den här videon följer AJ, Howie D., Nick, Kevin och Brian när de får sina resultat.

En studie som genomfördes av MyHeritage i samband med statistikern och demografen Dr. Daniel Staetsky avslöjade att det finns ett överraskande antal människor som härstammar från judiska förfäder i Ungern – långt högre än vad demograferna tidigare uppskattat.

September

I september var vi värdar för MyHeritage LIVE 2019 i Amsterdam, Nederländerna. Vår andra årliga användarkonferens var en av de mest minnesvärda släktforskningsevenemangen under året, där MyHeritage-personal, internationellt kända släktforskare, DNA-experter, talare och MyHeritage-användare från 30 länder runt om i världen samlades.

MyHeritage Live 2019 Amsterdam

Läs vår fullständiga sammanfattning av MyHeritage LIVE och se MyHeritage-föreläsningar från konferensen online gratis.

Kolla in några av höjdpunkterna från myHeritage Live 2019 i denna video:

På MyHeritage LIVE visade vi premiärfilmen The Missing Piece, en original MyHeritage-dokumentär. The Missing Piece är en kraftfull och inspirerande film om hopp och upptäckt. Den berättar historien om två systrar, båda övergivna som barn, som övervinner oöverstigliga odds för att upptäcka vem de är och var de kommer ifrån. Det är ett rörande bevis på de meningsfulla upptäckter som görs varje dag genom MyHeritage.

Ett annat spännande tillkännagivande på MyHeritage LIVE var lanseringen av vår nya kunskapsbas, MyHeritage Utbildning. Detta online-sida är fylld med resurser för att förbättra din förståelse för MyHeritage-plattformen och hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din släktforskning. Den kostnadsfria webbplatsen innehåller videofilmer, webinarier, artiklar och nedladdningsbara resurser. Webbplatsen är nu tillgänglig på 10 olika språk och nytt innehåll läggs till varje vecka. Läs mer om kunskapsbasen i detta blogginlägg.

Den här videon ger dig en genomgång av den nya webbplatsen:

I september meddelade MyHeritage att det har förvärvat SNPedia och Promethease. Detta var vårt första förvärv av konsumenthälsa och vårt tionde förvärv sedan MyHeritage grundades.

Precis före Rugby World Cup samlade MyHeritage Chris Robshaw, Jamie Heaslip, Serge Betsen och Sean Fitzpatrick – fyra av rugbys största legender – för att avslöja deras etniska ursprung och göra några fantastiska familjehistoriska upptäckter.

MyHeritage återvände till Dr. Phil i september för att presentera honom resultaten från sitt MyHeritage Hälso-test och diskutera hans genetiska risker. MyHeritage genetikskonsult, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med Dr Phil live i studion för att diskutera hans resultat.

Oktober

MyHeritages vetenskapschef, Dr. Yaniv Erlich, presenterades på TEDMED, det globala samhället som ägnas åt att dela effektiva idéer och stärka ledare för förändringar i hälsa och medicin. Yaniv talade om potentialen för biomedicinsk forskning och de många insikter vi kan få från släktforskning. Dessa insikter inkluderar livslängd för individer, migrationsmönster och mer.

Brasilianska nationella ikoner, fotbollsspelare Emerson, Aldair och Amoroso, tog ett DNA-test med MyHeritage för att lära sig om deras unika ursprung och se om det finns mer i deras laganda än vad som möter ögat.

November

Vi förbättrade listvyn för släktträd, en viktig släktträdsvy som är särskilt bekväm att arbeta med stora släktträd. Listvy är nu mer användbar än någonsin: Du kan komma åt Smart Matches™, Record Matches och DNA Matches direkt i listan, du kan enkelt söka och sortera individer och dra nytta av många andra användbara funktioner.

December

I december delade vi upplevelser från vår senaste Tribal Quest-expedition till hjärtat av regnskogen i Amazonas, där vi fångade det rika arvet och familjehistorierna från Achuar-stammen i Ecuador. Detta var den fjärde Tribal Quest-expeditionen, vårt globala initiativ för att dokumentera familjehistorier för avlägsna stamfolk vars kultur är utrotningshotad. Se det fantastiska nya avsnittet på vår Tribal Quest-webbplats för att lära dig mer om Achuar-stammen.

För bara några veckor sedan tillkännagav vi ett stort tillägg till MyHeritage Hälso-test – 9 nya hälsorapporter, den första av många uppdateringar som vi tänker släppa i framtiden. De 9 nya rapporterna inkluderar en polygenisk riskbedömning för utvärdering av genetisk risk för högt blodtryck, 3 rapporter som uppskattar genetisk risk för att utveckla en sjukdom och 5 bärarstatusrapporter som indikerar om en individ är en bärare av en sjukdom som kan övergå från föräldrar till barn om båda föräldrarna är bärare för samma tillstånd. Med tillägget av de nya rapporterna blir det totala antalet hälsorapporter 36, bestående av 4 unika rapporter för polygenrisk (inklusive hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och kvinnlig bröstcancer), 14 rapporter om personlig genetisk risk för att utveckla hälsotillstånd, och 18 bärarstatusrapporter. Många av dessa rapporter är exklusiva för MyHeritage.

Efter framgången med MyHeritage LIVE 2018 och 2019 meddelade vi i december att MyHeritage LIVE, vår årliga användarkonferens, kommer att äga rum i Tel Aviv 25–26 oktober 2020. Vi hoppas att se er alla där!

En unik dokumentär producerades av I Am Migration i samarbete med MyHeritage. Filmen firar mångfald i USA och utbudet av kulturer som samlas för att göra USA till en verkligt livlig mosaik av människor. Den fullständiga dokumentären finns tillgänglig gratis. Vi har också producerat en spansk version av dokumentären, och det finns mycket annat bra innehåll att se på webbplatsen I Am Migration website.

Den användbara funktionen som heter Relaterade poster på historiska dokumentsidor uppdaterades. Den här funktionen kallades tidigare ”The Record Detective”. Funktionen visar ytterligare poster som kan tillhöra samma person som visas i den aktuella posten. Vi visar nu Relaterade poster i en bekväm panel till höger om registret istället för under den. Vi har även beräknat dem igen och lägger till hundratals miljoner ytterligare relaterade poster. Detta öppnar dörren till många nya och spännande upptäckter.

Familjeåterföreningar

MyHeritage har framstått som den ledande globala tjänsten för DNA-matchning till släktingar runt om i världen. Tack vare vår omfattande DNA-databas över hela världen är vi bättre positionerade än andra tjänster för att underlätta återföreningar mellan familjemedlemmar utspridda över hela världen.

Nya återföreningar äger rum varje dag, här är några få av dessa som vi vill lyfta fram, från 2019:

Faith Loftesness i Colorado adopterades som barn på ett sjukhus 1957 i Albany, New York. Hon var nio år när hon fick veta att hon var adopterad. Sedan började hon leta efter sina biologiska föräldrar och ville veta mer om var hon kom ifrån. Hennes 50-åriga sökning avslutades äntligen när hon återförenades med sin biologiska mor, tack vare MyHeritage DNA.

I en av de mest hjärtvärmande återföreningarna i år återförenades Sandra Tirone med sin far några dagar före hans död, efter 44 års sökning. Sandra reste med sina barn för att träffa sin far, George, som låg på dödsbädden. George presenterades för sina barnbarn som han inte visste fanns, innan det var för sent. Bara tre dagar efter deras känslomässiga återförening, gick George bort.

Det såg ut som en fullständig återvändsgränd för John Cummings och hans biologiska far Rick, som sökte efter varandra i många år. Efter att ha fått ett MyHeritage DNA-kit i julklapp förra året fick John en matchning med en kusin, som kunde koppla ihop honom med sin far. Inte bara hade de bott en timmes bilfärd från varandra, vid en tidpunkt arbetade de till och med tvärs över gatan från varandra!

En DNA-uppladdning till MyHeritage gav Tracy Shand från Melbourne, Australien en matchning på 14% – en trolig första kusin, eller ett syskonbarnbarn. Det ledde henne till en återförening med sin biologiska far.

Irma Karczewski föddes i Tyskland strax efter första världskriget och växte up hos sin moster. Irma visste inte om någon biologisk familj som återstod och hon sökte i över sex decennier utan framgång. Tack vare ett MyHeritage DNA-test som tagits av hennes barnbarn, fann hon sin länge förlorade bror och kunde fira sin 99-årsdag omgiven av nyfunnna familjemedlemmar.

Kevin Williams ville alltid ha en far då han växte upp. Det var en DNA-uppladdning till MyHeritage – och en hjälpande hand från MyHeritage-grundaren och vd Gilad Japhet – som äntligen knäckte fallet för honom.

Syskon Henrik och Maria adopterades båda från Sydkorea av svenska familjer – och hittade varandra i början av 2018 tack vare MyHeritage DNA. De trodde att deras lyckliga slut inte kunde bli bättre, förrän deras MyHeritage DNA-resultat avslöjade ytterligare en halvsyster som bor i USA!

Jenna Behrmann växte upp och visste ingenting om sin biologiska familj eller några andra syskon. Hon längtade alltid efter att veta mer om var hon kom ifrån. DNA Quest ledde äntligen Jenna till sin biologiska mor, Sue och 3 halvsyskon. Det visade sig att Jenna hade bott bara 45 minuter bilresa från sin biologiska mor!

Diane Riminiscenza ansökte om DNA Quest i mars 2018 för att lära sig mer om sina rötter och för att kunna överföra sitt arv till sina barn och barnbarn. Genom pro bono-projektet upptäckte hon tre syskon och kunde tillbringa jul med dem för första gången i år.

Webinarier

År 2019 lägger vi tonvikt på att producera informativa och djupgående MyHeritage webinarier som ges av experter på släktforskning och DNA-testning och täcker en mängd olika ämnen. Webinarier tillåter MyHeritage-användare att lära sig i sin egen takt och från komforten av sina egna hem.

Här är några av våra mest populära webinarier från 2019:

Få en djupare förståelse av MyHeritage-produkter och funktioner i webinariesektionen i vår kunskapsbas.

Historiska dokument

Vi nådde en viktig milstolpe – det finns nu 10,2 miljarder poster från 22 000 unika globala samlingar på MyHeritage SuperSearch™!

Enbart 2019 publicerade vi 1,5 miljarder poster från 80 viktiga samlingar. Här är några av de viktiga nya kollektionerna som vi lagt till i år:

France, Nord Civil Marriages, 1792–1937

Två samlingar från Tyskland: Hesse Birth Index, 1874–1911 and Hesse Marriage Index, 1849–1931

Norsk folkräkning, 1801, 1865, 1891, 1900, 1910

1940 Denmark Census

Netherlands Newspapers, 1659-1899

Amerikanska tidningssamlingar från Florida, Texas, Kansas, and Wisconsin

Australia Electoral Rolls, 1893–1949

Quebec Marriage Returns, 1926–1997

Konferenser

År 2019 deltog vi i släktforskningskonferenser runt om i världen, i Sverige, Australien, Nya Zeeland, Tyskland, Holland, Storbritannien, USA och mer.

Vi hoppas se dig snart på en konferens nära dig!

MyHeritage-teamet

I år flyttade vi vårt Tel Aviv-kontor till en ny plats och anställde 131 nya medarbetare. Våra anställdas familjer växte också – vi firade 8 MyHeritage bröllop och lägger till 30 nya barn till våra släktträd!

De anställda kunde åtnjuta föreläsningar under året om olika ämnen som bröstcancermedvetenhet, informationssäkerhet, produktionen av Eurovision Song Contest och mer..

Vi höll två Hackathons, en i januari och en i december, där medarbetare tillbringade dagarna tillägnade nya initiativ och teamarbete. Det är en fantastisk möjlighet för medarbetarna att utveckla nya och kreativa idéer i en rolig och spännande atmosfär.

Under året tog varje team pauser från sitt arbete för att turnera i landet och ha kul. En höjdpunkt var företagets resa till Eilat. Alla hade tid att umgås på stranden, äta god mat och koppla av. Här är några bilder från deras äventyr utanför kontoret.

Förutom våra pro bono-initiativ driver vi frivilliga program för hela företaget där våra anställda har chansen att ge tillbaka till samhället. MyHeritage-teammedlemmar besöker regelbundet ett lokal gymnasium och är mentorer för missgynnade ungdomar. Anställda har också frivilligt bland annat hjälpt äldre vid renovering av hem och att skapa trädgårdar i förskolor.

Slutsats

När decenniet slutar är vi glada att se tillbaka på hur långt vi har kommit de senaste tio åren. Vårt begåvade team har inte slutat växa.

Här är bilder på vårt team på företagets huvudkontor genom åren:

2011
2013
2014
2015
2018

Vi vill tacka våra användare och alla som har varit en del av vår resa under de senaste tio åren och innan. Vi har sett hur viktiga samhälle och människor är för tillväxt och framgång, och vi ser fram emot att arbeta för er och med er under de kommande åren.

Vi önskar dig och dina familjer ett gott nytt år!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej