Dr. Phil får reda på mer om sina släkt-rötter med MyHeritage

Kommentarer

Vi har just besökt tv-karaktären Dr. Phil för att dela okänd information med honom, om hans familjs förflutna. Dr. Phil var förvånad och fascinerad över vad vi kunde avslöja om hans familjehistoria, inklusive fotografier och register som aldrig setts tidigare.

Dr. Phil började sin resa med MyHeritage för ungefär ett år sedan när han tog ett MyHeritage DNA-test och upptäckte tidigare okända detaljer om sin familjehistoria. Vi avslöjade till och med en fantastisk släkthistoria för hans fru, Robin McGraw. Hon fick bland annat veta att arbete inom skönhetsindustrin går i familjen. Robin är grundaren av Robin McGraw Revelation, ett hudvård- och livsstilsmärke. Hon kanske har ärvt detta från sin mormor, Opal Jameson, som drev sin egen skönhetsbutik på 1930-talet!

MyHeritage-konsulten Yvette Corporon återvände till Dr. Phil’s studio förra veckan för att visa honom nya upptäckter om sina rötter.

Se hela segmentet här:

Vi forskade på Dr. Phils farfar, Joe McGraw. Förra gången vi tittade i hans register upptäckte vi att han var vagnförare i en ”foderaffär” 1910.

Vi vet nu att han på 1920-talet arbetade som bonde, och 1940s folkräkning räknar upp honom som ”köttskärare” på en köttmarknad. Som Dr. Phil kommenterade, ”Han var helt klart en man med många talanger!” I samma folkräkningsrapport förklarade Joe att han arbetade 52 veckor under 1939 och hans inkomst var endast 840 dollar för året. I dag skulle det motsvara cirka 15.552 dollar.

Joe McGraw, Dr. Phils farfar, i USAs federala folkräkning från 1940.

I en annan gren av Dr. Phils släktträd har han en förfader från 5 generationer tillbaka med namnet William Russell. William var född 1794 i North Carolina och arbetade som bonde. Det finns inte mycket information om hur han levde, men vi hittade något mycket intressant om hans död.

Vi hittade en lista över Williams fastigheter som såldes efter att han dog, som innehöll många föremål, inklusive 1 bord, 7 stolar, 2 yxor, 1 kaffekvarn, 1 hagelgevär, en spegel, flera kalvar och grisar och 1 tvättkar. All fastighet på Williams lista såldes för totalt 41,93 USD.

Inventering av egendom för William Russell, Dr Phils farfarsfar.

Williams son, Samuel Joseph (Dr. Phils farfarsfar) gifte sig med en kvinna som hette Sarah Ann Russell (Dr. Phils farmors momor).

Vi hittade ett fantastiskt foto av Sarah Ann med flera av hennes släktingar, taget lite efter 1877.

Sarah Ann Russell, Dr. Phils farmors momor, nedre raden till vänster.

Förra gången hittade vi ett utkast från 1917 till Dr. Phils farfar, Joseph McGraw, som tjänstgjorde under första världskriget.

Den här gången fann vi att Dr. Phils morfar, John Calvin Stevens, också tjänade i första världskriget. Hans register gav viktiga detaljer om honom:

Inkallelseorder till första världskriget för Dr. Phils morfar, John Calvin Stevens

Hans registreringskort konstaterar att han också var en bonde som arbetade på sin svärfars gård. Han hade blå ögon och var lång och smal.

Dr. Phil var glad över att få reda på dessa värdefulla detaljer om hur hans förfäder levde och dog. När det gäller familjehistoria finns det alltid mer att lära sig. Du kan också göra fantastiska familjehistoriska upptäckter med MyHeritage. Med hjälp av kupongkoden DRPHIL kan du börja en 14-dagars GRATIS provperiod och få 50% rabatt på ett abonnemang.

Har du gjort dina egna förvånande släktupptäckter? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej