Historiska dokumentsamlingar tillagda under första halvan av december

Kommentarer

MyHeritage har just lagt till sju nya samlingar som omfattar 16,2 miljoner poster från hela världen: Nederländerna, Notariusdokument; Ingående icke assisterade passagerare på Victoria; Judiska Förintelse-minnesmärken och judiska invånare i Tyskland 1939–1945; Köpenhamns emigrationsindex; och begravningssamlingar från Kanada, Irland och Storbritannien.

Här är den fullständiga uppdelningen av dokument:

SamlingBeskrivning Antal poster Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Nederländerna, Notariusdokument, 1600-1935Ett index av notarier i hela Nederländerna från 1600 till 1935.10 677 361 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Kanada, Begravningar, 1800-2019Ett index av begravningsregister från Kanada från 1800 till 2019.2 137 853 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu
Ingående icke assisterade passagerare på Victoria 1852-1923En lista på människor som kom till Victoria från utomeuropeiska hamnar från 1852 till 1923.
1 813 245 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Judiska Holocaust-minnesmärken och judiska invånare i Tyskland 1939-1945Minnesregister över offer från Förintelsen från Tjeckien, Nederländerna, Frankrike, Österrike, Belgien och Luxemburg. Samlingen inkluderar också judar som bodde i Tyskland 1933 till 1945.848 844 poster

Ej exklusivtSök i samlingen nu
Danmark, Köpenhamn, Emigrationsindex, 1869-1908Ett index över polisemigrationsprotokoll för individer som emigrerade från Köpenhamn 1869 till 1908.386 077 poster

Ej exklusivtSök i samlingen nu
Republiken Irland, Begravningsindex, 1900-2019Ett index över kyrkogårdsregister från olika kyrkogårdar över hela Irland från 1900 till 2019.205 995 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Storbritannien, Begravningsindex, 1900-2019Samma som ovan för Storbritannien.158 099 poster

Ej exklusivtSök i samlingen nu

Nederländerna, Notariusdokument, 1600–1935

Denna samling med över 10,6 miljoner poster är ett index för notariusregister i hela Nederländerna. Notariala journaler förvaras av notarier, offentliga tjänstemän som utses av den nederländska regeringen för att tillhandahålla tjänster inklusive avfattning, autentisering och registrering av juridiska handlingar. Dokument som är notificerade i denna samling och som är användbara för släktforskning inkluderar testamenten, inventeringar/ divisioner, äktenskapskontrakt, vårdnadshavare och inteckningar.

Notariseringen började i Nederländerna på 1500-talet. Vid den tiden hölls inga notariusregister i provinserna Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg och Overijssel. År 1811 annekterades dock Nederländerna av det franska imperiet, vilket ledde till en standardisering av notarial lag och notarier utsågs i dessa provinser.

Informationen i dessa register innehåller namnen på de sökande, deras bostad, yrke och notarius datum och typ.

Kanada, Begravningar, 1800–2019

Denna gratis samling med över 2 miljoner poster är ett index för begravningsregister från Kanada. I registren listas vanligtvis namnet på den avlidne, dödsår, födelseår och begravningsplats. Begravningar skedde vanligtvis med några dagar efter dödsfallet. Kyrkogårdar kan hjälpa dig att spåra en kanadensisk familjs begravning och/ eller död. Begravningsregister kan också hjälpa till att identifiera förfäder som inte registrerats i andra poster.

Ingående icke assisterade passagerare på Victoria 1852–1923

Denna samling med 1,8 miljoner poster inkluderar människor som anlände till Victoria från utomeuropeiska hamnar mellan 1852 och 1923. Listorna kallas ibland ”oassisterade passagerarlistor”, eftersom invandrare finansierade kostnaden för sin egen resa. Posterna inkluderar i allmänhet förnamn och efternamn, civilstånd, ålder, kön, nationalitet och ockupation.

Registrerad information om fartyget innehåller namnet på fartygets kapten, avgångsdatum och det totala antalet passagerare.

Judiska Holocaust-minnesmärken och Judiska invånare i Tyskland 1939–1945

Denna kostnadsfria samling innehåller register över judiska offer från Förintelsen, från minnesmärken i Tjeckien, Nederländerna, Frankrike, Österrike, Belgien och Luxemburg. I samlingen ingår också 442 972 judar som bodde i Tyskland 1933 till 1945. En post kan innehålla: förnamn, efternamn, flicknamn, födelsedatum, födelseplats, bosättning, dödsdatum, dödsplats, fängelseplats och utvisning eller utvandring.

Listan över judiska invånare i det tyska riket 1933–1945 visar individuella livs- och biografidatum för cirka 600 000 människor som bodde inom det tyska riket (per 31 december 1937) och som förföljdes på grund av deras judiska ursprung eller religion.

Folkräkningar gjordes den 16 juni 1933 och 17 maj 1939. Dessa två folkräkningar ger information om antalet judiska invånare i Tyskland och de avslöjar den dramatiska nedgången för den judiska befolkningen i Tyskland under 1930-talet som ett resultat av nazisternas förföljelse : många judar emigrerade eller förvisades, den återstående befolkningen åldrades och födelsetalet sjönk. I juni 1933 registrerades nästan 500 000 medlemmar i det judiska samfundet, och det fanns bara cirka 234 000 människor av judiskt ursprung kvar i det gamla riket i maj 1939.

Danmark, Köpenhamn Emigrationsindex, 1869–1908

This collection is an index of police emigration protocols for individuals who emigrated from Copenhagen between 1869 and 1908. Records may contain the following searchable information: first and last name, birthplace, estimated birth year, former residence, and date of registration with the Copenhagen police. The age of the individual at the time of emigration, ship name, occupation, contract number, and additional comments are also viewable.

The Copenhagen police emigration protocols were introduced in the Danish parliament on May 1, 1668. The vast majority of these records list individuals who emigrated to the United States. Registration in the protocols was required both to emigrate directly from Denmark or by way of another European city, and subsequently, the records do not necessarily represent the final departure location of the emigrant. The majority of the records are for Danish citizens, but there are also over 150,000 records of non-Danish emigrants, primarily Swedes.

Republiken Irland, Begravningsindex, 1900–2019

Denna kostnadsfria samling inkluderar register från olika kyrkogårdar på Irland. En post kan innehålla namnet på kyrkogården, den avlidnes förnamn och efternamn, ålder, stad, födelsedatum, dödsdatum och religion. Observera att vissa poster är före 1900.

Kyrkogårdsregister är särskilt användbara för att identifiera förfäder som inte registrerades i andra register, till exempel barn som dog unga eller kvinnor.

Storbritannien, Begravningsindex, 1900–2019

Denna kostnadsfria samling innehåller register från olika kyrkogårdar i Storbritannien. En post kan innehålla namnet på kyrkogården, den avlidnes förnamn och efternamn, ålder, stad, födelsedatum, dödsdatum och religion. Observera att vissa poster är före 1900.

Kyrkogårdsregister är särskilt användbara för att identifiera förfäder som inte registrerades i andra register, till exempel barn som dog unga eller kvinnor.

Sammanfattning

Njut av att söka i alla dessa nya samlingar som nu finns tillgängliga på MyHeritage SuperSearch™. Att söka i dessa poster är alltid gratis, och du kan också se och spara poster i ditt släktträd från fyra samlingar i den här uppdateringen: Judiska Holocaust-minnesmärken och judiska invånare i Tyskland 1939–1945 och de tre begravningssamlingarna från Kanada, Irland och Storbritannien. Vår Record Matching-teknik meddelar dig automatiskt om någon av dessa poster nämner en medlem av ditt släktträd. Du kommer då att kunna granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt träd. För att få fullständig åtkomst till Record Matches eller för att se eller spara poster från de andra samlingarna, behöver du ett Data- eller Komplett abonnemang.

Vilka skatter har du upptäckt? Låt oss veta i kommentarerna!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej