MyHeritage lägger till exklusiv ny dokumentsamling: Tyskland, Nordrhein Westfalen – dödsindex 1870–1940

Kommentarer

Vi är glada över att tillkännage tillägget av en exklusiv dödsregistreringssamling från delstaten Nordrhein-Westfalen, Tyskland, från 1870 till 1940. Denna samling är en inledande del av dödsregister för civilregistrering som har gjorts tillgängliga av statsarkivet i Nordrhein-Westfalen.

Denna unika nya samling hos MyHeritage består av 2,450,551 poster och innehåller vackra skannade bilder av de ursprungliga civilregistreringsposterna med många rika detaljer. MyHeritage är de första som fullständigt indexerar dessa bilder – vilket gör deras information mer tillgänglig och lättare sökbar än någonsin tidigare. Denna samling fungerar som en viktig resurs för alla som vill lära sig mer om sina tyska rötter.

Sök i Tyskland, Nordrhein Westfalen, dödsindex 1870–1940

Med över 17,5 miljoner invånare är delstaten Nordrhein-Westfalen den mest befolkade staten i Tyskland. De flesta av dess invånare bor i städerna längs huvudområdet Rhen-Ruhr, som Köln, Düsseldorf, Dortmund och Essen.

Före andra världskriget fanns Nordrhein-Westfalen som tre separata provinser – de preussiska provinserna Westfalen och Nordrhein och den tyska fristaten Lippe. 1946 förenade de brittiska militära styrkorna de preussiska provinserna Westfalia och Nordrhein, och 1947 tillkom Lippe för att bilda det som är dagens Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

Uppgifter om civil dödsregistrering i Tyskland, kallad ”Personenstandsregister”, är en utmärkt källa till släktuppgifter. Registreringen hålls av den tyska civilregistratorn och täcker 98% av befolkningen och blev obligatoriskt i alla tyska stater 1876.

Posterna kan innehålla för- och efternamn, flicknamn, kön, religion, datum och plats vid tidpunkten för döden, ålder vid dödsfall, datum och födelseort, bostad, make/ maka och föräldrarnas namn. Dessutom inkluderar journalerna administrativ information såsom certifikatnummer, registreringsdatum och signatur av den person som rapporterar dödsfallet samt registratorns signatur.

Dödsregistret för dotter till den tyska matematikern Ernst Kummer, Helene Kummer Cauer, visas i denna samling.

I posten nedan kan du hitta viktiga detaljer om hennes liv. Hennes förnamn och flicknamn: Helene Kummer; hennes födelseort, Breslau, Polen; och hennes sista bostad, Münster, Nordrhein-Westfalen, Tyskland. Även hennes kön, dagen för hennes död, 30 mars 1920, och hennes ålder vid tidpunkten för dödsfallet, 65, samt hennes fars namn, Ernst Eduard Kummer, hennes mors namn, Berta, och hennes mans namn, Paul Cauer .

Death Record of Helene Kummer Cauer [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia, Death Index 1870–1940]
Helene Kummer Cauer – dödsregister [Kredit: MyHeritage Tyskland, Nordrhein Westfalen, dödsindex 1870–1940]
I denna samling finns också posten för Hendrina Schepers. I protokollet kan du hitta information om hennes död: dagen för hennes död, 17 januari 1884, hennes ålder, 74 och hennes sista bostad, Isselburg. Förteckningen ger också information om hennes födelse: hennes födelsedatum, 9 oktober 1809, hennes födelseort, Haldern och hennes makes fulla namn, Theodor Hüls.

Death Record of Hendrina Schepers [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia, Death Index 1870–1940]
Hendrina Schepers – dödsregister [Kredit: MyHeritage Tyskland, Nordrhein Westfalen, dödsindex 1870–1940]
Samlingen innehåller också dödsregister över barn som dött i tidig ålder, till exempel Gerhard Wilhelm Gödden. I posten nedan hittar du hans ålder vid tidpunkten för döden, 3, hans bostad och hans födelseort, både Isselburg, hans död, 5 maj 1890, hans födelsedatum, 11 oktober 1886, och hans föräldrar fulla namn, Gerhard Gödden och Dina Messing.

Death Record of Gerhard Wilhelm Gödden [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia, Death Index 1870–1940]
Dödsregister för Gerhard Wilhelm Gödden [Kredit: MyHeritage Tyskland, Nordrhein Westfalen, dödsindex 1870–1940]
Sök i North Rhine Westphalia, dödsindex 1870–1940

Sammanfattning

Vi hoppas att denna exklusiva samling utvidgar horisonterna för din släktforskning i Tyskland. De 2,4 miljoner posterna i detta dödsindex för Nordrhein-Westfalen från 1870–1940, är de första i en serie planerade uppdateringar av samlingen.

Det är gratis att söka i denna samling. Om du vill se dessa poster eller spara poster i ditt släktträd behöver du ett data- eller komplett abonnemang

Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer vår Record Matching-teknik att meddela dig automatiskt om poster från denna samling matchar dina släktingar. Du kommer då att kunna granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt träd.

Njut av den nya samlingen!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej