Tribal Quest har nominerats till en Webby Award! Hjälp oss att vinna med din röst

Kommentarer

Vi är glada över att tillkännage att MyHeritage’s Tribal Quest-webbplats har nominerats till en Webby Award i kategorin Webbplatser: Företagens sociala ansvar och har valts ut som en Webby Honoree i kategorin Webbplatser: Bästa användning av fotografering!

En Webby Award är en utmärkelse för förträfflighet på Internet som delas ut av International Academy of Digital Arts and Sciences – allmänt betraktad som ”Oscar för Internet.” I varje kategori delas två utmärkelser ut: en utvald av International Academy of Digital Arts and Sciences och en People’s Voice Award utvald med folkröster.

Rösta för Tribal Quest i kategorin Webbplatser: Företagens sociala ansvar

Om Tribal Quest

Tribal Quest är ett pro bono-initiativ för att dokumentera familjehistoria och kulturella traditioner för avlägsna ursprungsstammar över hela världen. Vi har skickat team med frivilliga till de kala tundrorna i Sibirien, de brinnande savannerna i Namibia, de frodiga djunglarna i Papua Nya Guinea, och senast in i hjärtat av Amazonas regnskog för att hjälpa avlägsna samhällen att bevara sina familjer, historier, och traditioner inför kommande generationer. Eftersom globalisering och miljöförändringar hotar dessa samhällstraditionella levnadssätt är det viktigare än någonsin att se till att deras arv inte går förlorade och att de inte ska glömmas.

Syftet med Tribal Quest-webbplatsen är att visa upp en liten smak av vad våra team lärde sig om dessa avlägsna samhällen och att berätta sina historier genom fotografier, film, citat från stammarna och information om deras livsstil, traditioner och övertygelser.

Våra delegationsmedlemmar reste långa sträckor och lämnade sina familjer bakom sig för att tillbringa veckor med människorna i varje samhälle – ofta med utmanande förhållanden på sin resa. När de kom tillbaka arbetade våra projektledare, utvecklare, webbdesigners och copywriters hårt i nära samarbete med dem, för att producera varje sektion på en fantastisk webbplats som berättar fängslande historier. Vi kunde inte vara mer stolta över att få frukten av deras arbete hedrad av Webby Award-kommittén.

Men de verkliga stjärnorna på Tribal Quest-webbplatsen är de människor som de skildrar: stammarna Himba, Karim, Yokoim, Chimbu, Nenet och Achuar som öppnade sina hem och sina hjärtan för våra delegationsmedlemmar. Vi är inspirerade, fascinerade och ödmjuka av vad de delade med oss, och vi kan bara hoppas att webbplatsen ger rättvisa åt deras berättelser..

Du kan se och gå igenom webbplatsen Tribal Quest här.

Här är en kort video som visar höjdpunkterna från Tribal Quest Ecuador:

Hur kan jag rösta?

Du kan stödja oss och hjälpa oss att vinna People’s Voice-utmärkelsen genom att rösta för Tribal Quest på Webby Awards-webbplatsen. Man behöver registrera sig för att rösta vilket tar några sekunder. Du kan göra det via ditt Twitter- eller Facebook-konto eller ange en e-postadress. Om du registrerar dig med en e-postadress ska du kontrollera din inkorg, skräppostmapp eller kampanjmappen för ett bekräftelsemeddelande som slutför din röst.

Vill du få en inblick i Tribal Quest-resan?

Delta imorgon (4 maj) kl 20.00 i en speciell Facebook Live-session med Shahar Bitton, produktchef på MyHeritage och medlem av de senaste Tribal Quest-delegationerna. Shahar kommer att beskriva projektet, dela sina erfarenheter från resan och besvara dina frågor direkt. För att gå med i sessionen, besök bara MyHeritage Facebook-sida och leta efter livestream-videon på 20.00. Se till att gilla och följ sidan för att få meddelanden när vi går live.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej