MyHeritages VD Gilad Japhet berättar om spännande nya utvecklingar under sitt inledningstal

Kommentarer

Grundare och VD för MyHeritage, Gilad Japhet, avslöjade en del spännande nyutvecklingar – av vilka några aldrig hade offentliggjorts tidigare – under ett föredrag som han höll online för Israel Genealogy Research Association (IGRA) den 23 juni. Det finns referenser i de första minuterna till judiska historiska poster, men resten av föredraget är inte relaterat till judisk släktforskning och beskriver MyHeritages senaste funktioner. Gilad ger också en smyftitt till spännande kommande funktioner som MyHeritage för närvarande utvecklar inom släktforskning och DNA.

Du kan se Gilads hela tal i videon nedan:

Här är höjdpunkterna:

Historiska dokumentsamlingar

Hittills i år har MyHeritage lagt till många nya samlingar till våra historiska poster, som innehåller totalt 1,2 miljarder poster. Bland dessa samlingar finns några som indexerades av MyHeritage och är exklusiva för företaget, antingen när det gäller innehåll eller vad gäller sökbarhet. Gilad framhöll de amerikanska stadskatalogerna och de nya grekiska samlingarna som exempel.

Gilad tillade att det finns många andra spännande nya samlingar som företaget arbetar med, som han ännu inte kunde avslöja.

Släktforskningsfunktioner

Därefter introducerade Gilad en ny design, som snart kommer att lanseras, av MyHeritages historiska dokumentsökmotor. Det nya gränssnittet har samma mångsidiga funktionalitet som det föregående, men är mer kompakt och användarvänligt och eliminerar behovet av separata ”enkla” och ”avancerade” sökformer.

Formen är tillräckligt tunn för att följa dig medan du tittar på poster, vilket gör det enkelt för dig att finjustera din sökning när du går framåt. Formuläret anpassar sina förslag till nya fält att fylla i enligt sammanhanget av de poster du tittar på.

Gilad nämnde också den senaste automatiseringen av flerspråkiga Record Matching, vilket gör det mycket lättare att hitta poster om dina förfäder på andra språk, och introduktionen av den nya solfjädervyn för släktträd – ett nytt sätt att se ditt släktträd som är särskilt estetisk och kompakt och kan delas som en bild med familj och vänner.

Han beskrev en kommande ansiktslyftning för den traditionella släktträdsvyn: en uppdaterad design som kommer att effektivisera utrymmet, vilket gör det lättare att se mer information på en gång och minska behovet av att bläddra eller dra i diagrammet. Det kommer att finnas ett ytterligare alternativ för fyrkantiga personkort som placerar profilbilden ovanför personens namn, vilket gör vyn ännu effektivare när det gäller utrymme. Den vänstra panelen som erbjuder en översikt över en persons profil kommer också att få en ansiktslyftning.

En annan funktion i verket är ett praktiskt förhållande-diagram som du kan komma åt när du ser en relationsbeskrivning. Diagrammet gör det enkelt att visualisera hur två individer är relaterade, och du kan spara den som en PDF-bild för att dela eller skriva ut. MyHeritage har för avsikt att lägga till den här funktionen även i DNA-matchningar i framtiden.

Därefter beskrev Gilad de anmärkningsvärda bidrag som MyHeritage nyligen har gjort till världen av genealogiska fotografier med lanseringen av MyHeritage In Color™ i februari och MyHeritage Bildförbättrare i juni. Gilad påpekade att dessa funktioner gör MyHeritage till den bästa plattformen för att arbeta med gamla familjefoton och han beskrev den emotionella feedback som företaget har fått efter att ha släppt dessa funktioner, från användare som fick se sina förfäder på ett helt nytt sätt.

DNA-funktioner

Slutligen talade Gilad om den efterlängtade uppdateringen av MyHeritages etnicitetsuppskattning: Genetiska grupper. Den här uppdateringen kommer att ge en mycket högre upplösning av DNA-etnicitet – kanske, säger Gilad, marknadens högsta upplösning, med 2000–3 000 geografiska regioner till en början, och kanske 5 000 i en framtida uppdatering.

Genetiska grupper kommer att dela upp de befintliga 42 etniska grupperna i delgrupper, inklusive etniska grupper som baskierna, samerna och bretonerna och till och med identifiera grupper som kom från en viss stad, till exempel marockanska judar från Casablanca. När funktionen släpps kan alla personer som har tagit ett MyHeritage DNA-test få tillgång till denna information gratis.

Senare planerar MyHeritage att lägga till mer värdefull information som kopplar etnicitet till släktforskning: vanliga efternamn från den regionen, vanliga platser där den gruppen finns, migrationsvägar och så vidare.

“Släktforskningens framtid är ljus”

Gilad avslutade sitt föredrag genom att betona MyHeritages fortsatta engagemang för släktforskning. Företaget är i framkant av framstegen inom släktforskning och DNA, och Gilad lovade att det finns många fler underbara saker på gång. Så håll dig uppdaterad!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej