MyHeritage online-evenemang för oktober

MyHeritage online-evenemang för oktober

Vi hoppas att du har haft glädje av våra online-evenemang under september! Vi är glada att kunna meddela att vi har en månad full av onlineevenemang framför oss.

Våra kostnadsfria live-seminarier inkluderar toppexperter inom släktforskning och DNA som talar om en mängd olika användbara och relevanta ämnen. Tack vare liveformatet kan du ställa frågor och interagera med föreläsarna i realtid. Även om du inte kan vara med på liveevenemanget kan du fortfarande njuta av alla inspelade FB Live-sessioner i avsnittet Videos på MyHeritage Facebook-sida, och många av sessionerna görs senare tillgängliga för gratis visning på MyHeritage Kunskapsbas.

Facebook Live-sessioner

Ingen förhandsregistrering krävs för dessa sessioner: du kan delta direkt från vår Facebook-sida. Besök bara sidan när sessionen är planerad att starta och sök efter livevideosändningen högst upp i flödet. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna, och talarna kommer att svara på dem live.


Oktober 5, 2 P.M. EDT

Ämne: Var dina förfäder passagerare på Mayflower?

Talare: James Tanner

Beskrivning: Veterangenealog och släktforskarbloggare James Tanner visar dig hur du får reda på om du härstammar från passagerarna på Mayflower.


Okober 12, 4 P.M. AEST (Australian Eastern Standard Time)

Ämne: Dyk ner djupare i australiensiska dokument med MyHeritage

Talare: Shawna Hicks

Beskrivning: Författaren och släktforskaren Shauna Hicks kommer att ge en djupare inblick i de australiska resurserna som finns tillgängliga på MyHeritage.


Oktober 14, 9 A.M. EDT

Ämne: Passagerarlistor: En port till främmande länder och ett tidigare liv

Talare: Marissa Gardner

Beskrivning: Marissa Gardner från Legacy Tree Genealogists kommer att utforska magin med register över passagerarlistor, och visa dig vad du kan lära dig om dina förfäders liv av dem.


Oktober 21, 2 P.M. EDT

Ämne: En överblick över AutoGrupperingar (AutoClusters)

Talare: Roberta Estes

Beskrivning: Roberta Estes från DNAeXplain visar hur MyHeritage AutoClusters-verktyget kan hjälpa dig att lösa DNA Matchnings-mysterier och bryta igenom släktforskningshinder.

Oktober 28, 2 P.M. EDT

Ämne: Scantacular! Bästa skanningstipsen för familjen, LIVE och I HANDLING!

Talare: Thomas MacEntee

Beskrivning: Släktforskningsexperten Thomas MacEntee kommer att ge en praktisk demonstration av sina bästa metoder och tips för att skanna gamla familjefoton.


Instagram Live!

Det stämmer, vi tar äntligen våra live-sessioner till Instagram den här månaden! Lisa Louise Cooke från Genealogy Gems kommer att svara på allmänna släktfforskningsrågor på MyHeritages Instagram-profil den 7 oktober klockan 14.00. EDT.  Sessionen är på engelska.

För att delta, se till att du följer MyHeritages engelska konto på Instagram. När det är dags för sessionen går du bara in i appen så ser du vår logotyp högst upp på skärmen med en ring i färg runt och ordet LIVE. Tryck på fotot för att delta.


Fråga experten

Den kostnadsfria webbserien ”Ask the Expert” (Fråga experten) hålls av vår släktforskningsexpert, Daniel Horowitz, och spänner över ett brett utbud av ämnen, från att utnyttja användbara MyHeritage-funktioner till att söka i historiska dokumentsamlingar. För att anmäla dig till en Ask the Expert-session, klicka på registreringslänken nedan. Dessa sessioner är på engleska.

Oktober 1, 1 P.M. EDT

Ämne: Analysera dina DNA-matchningar

Beskrivning: Dina DNA-matchningar kan ge så mycket mer information än vad som är uppenbart vid första anblicken. Lär dig hur du analyserar dina matchningar noggrant för maximal insikt.

Klicka här för att registrera dig till Analyzing Your DNA Matches.

Oktober 8, 1 P.M. EDT

Ämne: Importera en GEDCOM till MyHeritage

Beskrivning: Det finns så många anledningar till varför det är en bra idé att ha ditt släktträd på MyHeritage. Lär dig hur du lägger till ett träd byggt på en annan plattform till MyHeritage med en GEDCOM-fil.

Klicka här för att registrera dig till Importing a GEDCOM to MyHeritage.

Oktober 15, 1 P.M. EDT

Ämne:Använd MyHeritages mobile-app för att spela in dina släktingar

Beskrivning: MyHeritages mobilapp gör det enkelt att spela in viktig släktforskningsinformation när du är på språng. Lär dig att lägga till fakta i ditt släktträd med appen och att använda ljudinspelaren – en unik funktion exklusiv för appen – för att spela in dina släktingars minnen med deras egna röster.

Klicka här för att registrera dig till MyHeritage Mobile App to Record Your Relatives.

Oktober 22, 1 P.M. EDT

Ämne: Gömda skatter i MyHeritages stadskataloger

Beskrivning: MyHeritages samling av amerikanska stadskataloger är så mycket mer än ett komplement till saknade amerikanska folkräkningsregister. Lär dig hur du använder den här kraftfulla resursen för att få inblick i dina förfäders liv.

Klicka här för att registrera dig till Hidden Treasures on MyHeritage: City Directories.

Oktober 29, 1 P.M. EDT

Ämne: MyHeritage framgångshistorier – Studie: Clare Reay

Beskrivning: Hör den otroliga berättelsen – presenterad på TODAY Show – om en mor och dotter som separerades i Auschwitz och vars barn lyckades hitta varandra 75 år senare tack vare MyHeritage. Lär dig hur MyHeritage forskningsteam lyckades belysa historien mer.

Klicka här för att registrera dig till MyHeritage Success Stories — Case Study: Clare Reay.

Vi ser fram emot att se dig på våra sessioner!