Uppdatering för Theory of Family Relativity™

Uppdatering för Theory of Family Relativity™

Dags för ännu en släktforsknings ”happy dance”! Vi är glada att kunna meddela att vi igen har uppdaterat data för vår funktion för genetisk släktforskning – Theory of Family Relativity™!

Theory of Family Relativity™ överbryggar klyftan mellan DNA-matchningar, släktträdsdata och historiska register genom att förse dig med ledtrådar som kan förklara förhållandet mellan dina DNA-matchningar baserat på MyHeritage DNA-databasen, liksom hela vår samling av släktträd och historiska register.

Lär dig mer om Theory of Family Relativity™ i den här videon på MyHeritage Kunskapsbas.

Theory of Family Relativity™ uppdatering per siffror

  • Det totala antalet teorier har ökat från 33 373 070 till 39 845 078 – en ökning med 19%.
  • Antalet DNA-matchningar som innehåller en teori ökade med 20% från 22 618 962 till 27 130 989.
  • Ibland når vi en teori genom flera vägar, vilket indikerar en stark teori och ger ytterligare stödjande bevis för förhållandet. Efter den föregående uppdateringen fanns det totalt 261 960 015 banor. Denna uppdatering ökade antalet banor med 20% till 312 222 662.
  • Antalet MyHeritage-användare som nu har minst en Theory of Family Relativity™ för sina DNA-matchningar har ökat med 12%.

Hur kan man se sina nya teorier

Om vi ​​har hittat nya teorier för dig i den här uppdateringen ser du en banner om Theory of Family Relativity™ högst upp på sidan DNA-matchningar. Klicka på ”Visa teorier” för att se alla teorier vi har hittat, både gamla och nya.

Denna banner, som indikerar att du har nya teorier, kommer att finnas tillgänglig i några veckor, varefter du kan komma åt dina teorier genom att gå till din DNA-matchningssida.

När en DNA-matchning har en teori, kommer detta att anges i DNA-matchningskortet. Du kan också filtrera dina DNA-matchningar för att bara se de som har en teori genom att klicka på ikonen Filter. I den första gruppen av filter väljer du ”Har Theory of Family Relativity™.”

Du kommer också att se ett ”NYTT”-märke bredvid nya teorier som just har lagts till. Denna indikation kommer att visas i 30 dagar.

Theory of Family Relativity ™ är en premiumfunktion som kräver ett abonnemang på MyHeritage (Premium, PremiumPlus eller Komplett). Användare utan ett MyHeritage-abonnemang kommer fortfarande att se alla teorier som vi hittat för dem, men när de klickar på teorin för att se alla detaljer kommer en del av informationen att döljas. Användare som laddar upp sin råa DNA-data från en annan testtjänst till MyHeritage kan betala en engångsavgift på 324 kr per kit för att låsa upp alla avancerade DNA-funktioner som erbjuds av MyHeritage, inklusive Theory of Family Relativity™. Läs mer om våra abonnemang.

Lär dig mer om avancerade DNA-funktioner

Den 22 februari 2021 klockan 14.00 EST, kommer MyHeritages chef för produkthantering, Ran Snir, att tala om avancerade DNA-funktioner på MyHeritage på Facebook Live. Ran kommer att förklara hur dessa funktioner, inklusive Theory of Family Relativity™, kan hjälpa dig att bättre förstå dina DNA-resultat och göra framsteg med din släktforskning.

Ingen förhandsregistrering krävs för denna Facebook Live-session: du kan gå in direkt från vår Facebook-sida. Besök bara sidan när sessionen är planerad att starta och hitta livevideosändningen högst upp i flödet. Sessionen är på engelska. Se våra andra onlineevenemang för februari här.

Slutsats

Theory of Family Relativity™ kan vara en ”game-changer” för människor som söker efter nya familjemedlemmar och släktforskare som lösa mysterier. Det kan hjälpa användare att omedelbart lösa gåtor som kan ha förvirrat dem i flera månader eller år.

Om du inte har tagit MyHeritage DNA-testet än, kan du klicka här för att beställa ditt kit nu!

Vi hoppas att du gillar den nya uppdateringen och vi väntar med spänning att höra om dina nya upptäckter.