MyHeritage online-evenemang för April

MyHeritage online-evenemang för April

Våren har alltid varit en tid av hopp och nya början, och vi hoppas att du känner av den stämningen var du än är. Som alltid har vi ett spännande schema med gratis online-evenemang för dig i april månad: de vanliga Facebook-liven och Ask the Expert-sessionerna samt en Instagram Live-familjeåterförening.

Våra gratis live-webbseminarier har toppexperter inom släktforskning, familjehistoria och DNA, som talar om en mängd olika användbara och relevanta ämnen. Tack vare liveformatet kan du ställa frågor och interagera med föreläsarna i realtid. Även om du inte kan delta i liveevenemanget kan du fortfarande njuta av alla inspelade FB Live-sessioner i avsnittet Videos på MyHeritages Facebook-sida, och många av Ask the Expert-sessionerna görs senare tillgängliga gratis på MyHeritage Kunskapsbas.

Instagram Live familjeåterförening

April 18 at 4 P.M. EDT, håller vi en familjeåterförening på Instagram Live!

Hope Fowler hittade sina halvsyskon Victoria och Carlos Belez och sin kusin Krystal Baez genom MyHeritage DNA. Se när de berättar om sin berörande historia!

För att gå med, besök MyHeritage Instagram-kontot den 18 april kl. 15.00. EDT och tryck på liveströmmen. Var noga med att följa oss på Instagram för att få ett meddelande när vi går live!

Facebook Live-sessioner

Ingen förhandsregistrering krävs för dessa sessioner: du kan gå med dem direkt från vår Facebook-sida. Besök bara sidan när sessionen är planerad att starta och leta upp livevideosändningen högst upp i flödet. Vi rekommenderar att du följer vår Facebook-sida för att få ett meddelande när vi går live. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna och talarna kommer att svara på dem i slutet av sessionen.

April 5, 2 P.M. EDT

Ämne: Gettysburg i färg: Ikoniska bilder som du aldrig sett dem förut

Talare: Timothy H. Smith, Sue Boardman & Garry Adelman

Beskrivning: Delta när Timothy H. Smith och Sue Boardman, historiker vid Adams County Historical Society, och Garry Adelman, direktör för historia och utbildning vid American Battlefield Trust, utforskar några av de mest ikoniska bilderna i amerikansk historia på ett helt nytt sätt. Du kommer aldrig mer att se amerikansk historia på samma sätt.

April 7, 9 A.M. EDT

Ämne: Varför MyHeritage DNA checkar av alla rutor

Talare: Dr. Maurice Gleeson

Beskrivning: Dr Maurice Gleeson, chef för Gleeson DNA Research, förklarar vad som gör MyHeritage DNA till ett perfekt val för genetiska släktforskare som vill göra sin släktforskning genom DNA.

April 12, 8 A.M. EDT

Ämne: Är du relaterad till kungligheter?

Speaker: Caroline Gurney

Beskrivning: Vem drömmer inte ibland om att vara prins eller prinsessa? Historieforskare Caroline Gurney kommer att visa dig hur du får reda på om kungligt blod verkligen flyter genom dina ådror.

April 15, 9 A.M. EDT

Ämne: Hitta förfäder på Ellis Island

Talare: Thomas MacEntee

Beskrivning: För att hedra National Ellis Island Family History Day kommer släktforskare och lärare Thomas MacEntee att visa dig hur du forskar i förfäderna som passerade genom Ellis Island.

April 21, 5 P.M. AEDT (2 A.M. EDT)

Ämne: Att minnas ANZACs

Talare: Shauna Hicks

Beskrivning: Familjeforskare Shauna Hicks sänder från Down Under för att fokusera på hur man forskar om förfäder som kämpade i Boer-kriget och första världskriget i Australien och Nya Zeeland.

April 26, 2 P.M. EDT

Ämne: DNA-frågor på DNA-dagen

Talare: Diahan Southard

Beskrivning: För att hedra DNA-dagen är Diahan Southard från Your DNA Guide här för att svara på dina DNA-relaterade frågor.

April 28, 7 A.M. EDT (7 P.M. AWDT)

Ämne: Forskning i din judiska släkt

Talare: Daniel Horowitz and Eli Rabinowitz

Beskrivning: MyHeritages släktforskare Daniel Horowitz och släktforskare Eli Rabinowitz kommer att dela med sig av sina erfarenheter och spåra sina judiska förfäders fotspår över kontinenterna och ge resurser och råd till dem som vill göra detsamma.

Fråga experten

Den kostnadsfria webbserien Ask the Expert med vår släktforskningsexpert Daniel Horowitz, sänds varje torsdag klockan 13.00. Varje vecka fokuserar Daniel på ett annat ämne, från att utnyttja användbara MyHeritage-funktioner till att söka i de historiska dokumentsamlingarna och uppmanar användarna att ställa frågor och samråda med honom. Klicka här för att registrera dig för kommande Ask the Expert-sessioner.

Som alltid ser vi fram emot att se dig på våra sessioner!