För Courteney Cox och Matthew Perry, var återföreningen av Vänner även en familjeåterförening

För Courteney Cox och Matthew Perry, var återföreningen av Vänner även en familjeåterförening

Många passionerade fans av den populära serien Vänner älskade att se vännerna Chandler och Monica utvecklades till ett av de mest bedårande TV-paren genom tiderna. Nu, med släppet av Friends: The Reunion, får dessa fans njuta av att se dem tillsammans igen, 17 år efter att det sista avsnittet sändes. Skådespelarna Courteney Cox och Matthew Perry hade stor kemi på skärmen och det är inte konstigt att deras karaktärer blev älskade av alla.

Och nu visar det sig att dessa vänner faktiskt är släkt! Courteney och Matthew är 11:e kusiner!

Denna familjekoppling upptäcktes av MyHeritages forskningsteam, och historien har plockats upp av flera nyhetsstationer, inklusive CNN.

Matthew föddes i Massachusetts, hans pappa var en kanadensisk journalist och hans mamma en amerikansk skådespelare och före detta modell. Hans föräldrar skildes när han var barn och han uppfostrades av sin mor i Ottawa, Ontario. Då han var 15 år gammal flyttade han till Los Angeles för att bli skådespelare och blev känd för sin kära roll som Chandler Bing i Vänner.

Courteney är född och uppvuxen i Alabama. Hennes föräldrar skilde sig också då hon var barn. Hon flyttade till Washington D.C. för att studera arkitektur, men följde sedan en karriär i modell- och skådespelar-världen. Hon medverkade i några populära musikvideor, filmer och TV-serier innan hon blev berömd för sin roll i Vänner. Hon provade ursprungligen för rollen som Rachel Green, men fick till slut rollen som Monica Geller.

Courteney’s mor är en ättling till William Hasborn Haskell III, en sjökapten från England född i början av 1600-talet, och hans fru, Ellen Stone. William och Ellen fick flera barn. Courteney’s mor härstammar från sin son Roger, medan Matthews far är en ättling till deras son William IV. Ellen, Roger och William flyttade till det som senare blev USA 1635.

Så det visar sig att det efterlängtade specialprogrammet som sändes förra veckan inte bara är ett återförening av Vänner  – det är ett familjeåterförening!