MyHeritage Lanserar Gratis DNA Matching Tjänst

MyHeritage Lanserar Gratis DNA Matching Tjänst

Vi har goda nyheter åt alla inom släktforskningsgemenskapen.

Vi jobbar konstant med att utveckla ny teknik som gör framsteg inom släktforskning. Ett ut av de mest spännande områden inom släktforskning är DNA och dagens tillkännagivande speglar ett stort steg MyHeritage tagit i detta viktiga område.

DNA och traditionella släktforskningsmetoder, som till exempel, släktträd och historiska arkiv, går hand i hand. DNA kan ibland vara till hjälp när traditionella forskningsmetoder möts av en vägg. Traditionella metoder är andvänbara för att precisera den foskningsbana som DNA sen kan hjälpa till att säkerställa.

Genom samarbeten har vi redan i några år erbjudit möjligheten till DNA-prov, och vi kommer att fortsätta med detta. Med den nyutvecklade DNA Matching tjänsten får användare som redan tagit DNA-prov (genom tjänsteleverantörer som 23andMe, Family Tree DNA, och AncestryDNA) möjligheten att använda sig av MyHeritage exceptionella DNA-kopplingskapacitet, och på så sätt få mervärde av den sammlade DNA-informationen.

Vi erbjuder användare att lägga upp sin DNA- data på deras MyHeritage profil (detta är enkelt), så att de kan börja få gratis DNA- kopplingar så snart DNA Matching programvaran släpps. DNA Match kan i framtiden bli en premiumtjänst, men den förblir gratis åt dem som redan laddat upp sina DNA-resultat. Om du redan tagit DNA-prov, kan du importera DNA-uppgifterna till MyHeritage genom att besöka den nya DNA-fliken på släktträdets profilen. Klicka på DNA-fliken för dig själv genom att klicka på ditt namn i övre högra hörnet av din familj webbplats, och gå till din profil.

Du har inte bara tillgång till DNA-fliken åt dig själv, utan också för dina släktingar , från den vänstra panelen på släktträdet som visas nedan . Om du klickar på länken kommer du till DNA-fliken på profilsidan, där DNA-datan kan laddas upp.

Så hittar du DNA-uppladdnings sidan från din släktträdssida (Klicka för att förstora)

Så hittar du DNA-uppladdnings sidan från din släktträdssida (Klicka för att förstora)

Följ instruktionerna för att ladda ner data från någon av de leverantörerna som anges; kryssa i rutorna för att acceptera villkoren, och klicka sedan på ”Överför DNA datafils”.

DNA-flik (Klicka för att förstora)

DNA-flik (Klicka för att förstora)

Din DNA-data bevaras privat och säkert på MyHeritage.

Vår tjänst kopplar dig till andra användare som delar DNA med dig: dina släktingar genom gemensamma förfäder. Du kan granska dina kopplingar (exkluderande levande personer) och filtrera dem genom gemensamt efternamn eller geografiskt, för att kunna fokusera på de kopplingar som är mest relevanta. Denna nya teknologi låter dig också säkerställa eller vederlägga andra typer av kopplingar (till exempel SmartMatches och RecordMatches). Genom denna tjänst kan du finna nya släktingar att ta kontakt – och samarbeta med på ditt släktträd. Du kan nyttja vår omfattande internationella databas med 82 miljoner registrerade användare, plus 10 miljoner registrerade användare på Geni.com för att hitta kopplingar du inte skulle ha funnit annars.

Nedan finns svaren på några nyckelfrågor.

Varför skall jag ladda upp mitt DNA-data på MyHeritage?

Att ladda upp ditt DNA-data ger dig tillgång till ytterligare kopplingar med MyHeritage användare som har testat sitt DNA. Du har inget att förlora, tjänsten är gratis, och förblir gratis för dem som laddar upp sin DNA-data nu.

Kan jag radera mitt DNA-data från MyHeritage?

Ja. Du kan radera det du laddat upp på MyHeritage när som helst.

Kan jag ladda upp någon annans DNA-data?

Du kan ladda upp DNA-data av så många nära släktingar som du vill, från så många DNA-prov som du vill, bara du har deras medgivande. För att göra detta besök din släktings profil på ditt släktträd och klicka på DNA-fliken. Under förutsättning att du är ansvarig för sidan.

Jag har laddat upp mitt DNA-data men ser inga kopplingar.

Detta beror på att vi är i slutskedet av att skapa rapporterna. Vi meddelar dig när träffen är säkrad.

Vem har tillgång till DNA-datan?

Det har bara du. Ingen annan kan se informationen eller att du laddat upp den. Du kan radera den när du vill. Användare som kopplas till ditt släktträd genom DNA-resultat har ej tillgång till DNA-resultaten eller dina persondetaljer. De får endast möjligheten att ta kontakt med dig genom MyHeritage.

Kommer MyHeritage att erbjuda andra typer av DNA-rapporter?

Ja, i framtiden kommer vi att erbjuda etniska/geografiska ursprungs rapporter. De kommer att vara gratis till användare som laddar upp sina DNA-resultat nu.

Hur laddar jag upp mina DNA-resultat på MyHeritage?

För att ladda upp din DNA-data logga in på MyHeritage och klicka på ditt namn i övre högra hörnet, välj ”Min profil”. Klicka sen på DNA-fliken på din profil, där ser du instruktioner. Om du behöver hjälp kontakta vår hjälpsamma kundtjänst via telefon eller e-post.

Vad om jag inte har gjort DNA-prov ännu?

Gratis DNA Matching läggs till för folk som redan har tagit DNA-prov genom andra DNA-tjänster. Om du inte har gjort ett DNA-prov så är du välkommen att titta på våra rekommenderade DNA-provsleverantörer. OBS! dessa prov är inte gratis. När du får dina DNA-resultat kan du snabbt och enkelt ladda upp dem på MyHeritage.

De kraftfulla kopplingstekniker vi har utvecklat anses av många vara de bästa inom släktforskningsindustrin. Vi är glada att kunna lägga till DNA Matching till vår lista. Vi hoppas att det leder dig till ett genombrott i din släktforskning.

Lycka till!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Kristina Andersson

    maj 22, 2016

    Har precis laddat upp till 2 andra släktingar från Family tre DNA, gick jätte bra =)