MyHeritages första användarkonferens någonsin, i Oslo, blev en stor succé

MyHeritages  första användarkonferens någonsin, i Oslo, blev en stor succé

Vi är tillbaka från en fantastisk stormande helg på MyHeritage LIVE, vår första användarkonferens. Hundratals MyHeritage-användare från 28 olika länder runt om i världen anslöt sig till oss i Oslo för en unik och internationellt diversifierad släktforskningsupplevelse. Tusentals andra såg föreläsningarna genom live streaming på konferensens webbplats och via våra Facebook-liveflöden. Det var ett nöje att träffa MyHeritage-användare och vägleda dem genom sina DNA- och släktforskningsresor.

Konferensen visade att spännande tider ligger framför oss släktforskningsvärlden och speciellt för MyHeritage. Folkmassorna lämnades mållösa när de lärde sig om de nya verktyg och innovationer som vi har planerat för dem. Kan ett släktforskningsföretag verkligen göra alla dessa framsteg? Ja det kan vi!

MyHeritage LIVE hölls på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo, Norge, beläget i centrala Oslo, nära Slottet och dess magnifika trädgårdar.

Deltagarna åtnjöt ett välorganiserat, pedagogiskt event med tre olika spår: DNA, släktforskning och praktiska workshops.

MyHeritages grundare och VD, Gilad Japhet, gav konferensen en inspirerande start med sin fantastiska föreläsning som kan ses här online.

Gilad började med att berätta om sin personliga släktforskningsresa.

Han delade sedan med sig av MyHeritages framtidsplaner och beskrev produkter och tjänster som är på gång.

Gilad hade några spännande meddelanden som hördes för första gången på konferensen.

En ny funktion, Shared Ancestral Places, är nu live. Detta är en interaktiv karta över platser för betydande livshändelser (födelse, död, etc.) för dig och dina DNA-matchningar, vilket visar sig användbart om du inte vet hur du är kopplad till en DNA-matchning.

Gilad meddelade att MyHeritage snart kommer att kunna bearbeta DNA från frimärken och gamla kuvert och sedan länka detta DNA till förfadern, vilket i huvudsak ger dig DNA-resultat för en av dina förfäder. Gilad själv försöker extrahera DNA från Albert Einstein och Winston Churchill från brev skickade till hans farfar. Om det lyckas kommer genotyperna att läggas till i MyHeritage-databasen.

Gilad tillkännagav också planer på att återskapa våra förfäders DNA genom segment-målning och segment-eskalering. Det innebär att om flera avkomlingar från en viss förfader testar sina DNA, kommer vi att skapa ett ”kit” för din förfader och kombinera segmenten från de flera efterkommande som identifierats som förfaderns ursprung.

Patti från USA skrev till oss så att vi skulle få veta hur mycket hon tyckte om Gilads föreläsning: ”Tårar har vällt upp ca 5 gånger redan. En hjärtskärande, men underbar berättelse av Gilad om hans familj. Jag hade inte känt honom alls innan. Tack! Ser fram emot resten av videon! ”

Maya Lerner, produktchef på MyHeritage, talade om MyHeritages familjerelativitetsteori, som hjälper oss att enkelt upptäcka hur våra DNA-matchningar är relaterade till oss. MyHeritage utvecklar teknik som med en 95% noggrannhet bestämmer exakt hur två matchningar är relaterade till varandra. Detta meddelande blev mycket väl mottaget från publiken..

Maya Lerner, produktchef på MyHeritage

Maya Lerner, produktchef på MyHeritage

Andra experter i området såsom Thomas MacEntee, Lisa Louise Cooke, Dick Eastman, Diahan Southard, Roberta Estes, Mike Mansfield, Daniel Horowitz och Geni’s Mike Stangel imponerade publiken med sina föreläsningar.

Thomas MacEntee, grundare av Abundant Genealogy

Thomas MacEntee, grundare av Abundant Genealogy

Vidar Øverlie, norsk släktforskningsexpert

Vidar Øverlie, norsk släktforskningsexpert

Lisa Louise Cooke, grundare av Genealogy Gems

Lisa Louise Cooke, grundare av Genealogy Gems

Diahan Southard från Your DNA Guide

Diahan Southard från Your DNA Guide

Mike Mansfield, Chef för Content Operations på MyHeritage

Mike Mansfield, Chef för Content Operations på MyHeritage

Mike Stangel, Chef på Geni.com

Mike Stangel, Chef på Geni.com

Publiken uppmanades att fråga frågor och lära sig av experterna

Expohallen var fylld med representanter från släktforskningsförbund och olika utställare och sjöd av aktivitet.

Användare ombads att ta med sig sina laptops så att de kunde följa genomgång av funktioner på MyHeritage och få direkta råd och tips.

MyHeritage-teamet gav omfattande support och hjälpte användare under hela konferensen.

I slutet av den första föreläsningsdagen ordnade vi en Eurovisionsfest, komplett med levande underhållning, för att fira att MyHeritage sponsrar 2019 Eurovision Song Contest. Det blev en fest utan like!

Norska folkdansmästare, Bulder og brag, underhöll publiken med traditionell norsk folkdans inklusive det berömda Halling dance där de sparkade av en hatt från en pinne.

Bjorn Again,världsberömda hyllningsbandet till ABBA bländade alla med sina sång och dansshow.

Fullsatta föreläsningar fortsatte under andra dagen.

Christina Sagersten, grundare av Christina Sagersten – Finding Family

Christina Sagersten, grundare av Christina Sagersten – Finding Family

Dr. Daphna Weissglas, Senior forsknings- och bioinformatiker på MyHeritage

Dr. Daphna Weissglas, Senior forsknings- och bioinformatiker på MyHeritage

Geoff Rasmussen, grundare och värd på Legacy Family Tree Webinars

Geoff Rasmussen, grundare och värd på Legacy Family Tree Webinars

Paneldiskussioner, ledda av moderatorer som frågade insiktsfulla och intressanta frågor, gav mycket näring åt tankarna.

Panel om DNA, släktforskning, och intigritet med (från vänster till höger) Dr Yaniv Erlich, Roberta Estes och Thomas MacEntee

Panel om DNA, släktforskning, och intigritet med (från vänster till höger) Dr Yaniv Erlich, Roberta Estes och Thomas MacEntee

Panel om Vad kommer härnäst inom genetisk släktforskning med Aaron Godfrey, Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes, och Dick Eastman

Panel om Vad kommer härnäst inom genetisk släktforskning med Aaron Godfrey, Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes, och Dick Eastman

Konferensen avslutades med en slutsession som lyfte fram några av MyHeritages pro bonoaktiviteter, och hur den teknik som vi skapat används för att göra gott i världen.

Här är ett smakprov på några av de reaktioner som vi har fått:

”Jag gillade allt från kaffet till kromosomerna! Partyt på lördagkvällen var fantastiskt och vi har fått många nya vänner.”

”Jag deltar i MyHeritage LIVE i Oslo, Norge. Den första dagen har verkligen varit helt fantastisk.”

”Jag kan inte beskriva med ord hur bra gjort och hur intressant det här programmet är. Jag njuter av live streaming här i Atlanta, GA. En underbar första dag!!! Ser fram emot att stiga upp tidigt igen imorgon, nu ska jag ta en tupplur. Varje session var fantastisk, jag kan inte betygsätta dem i vilken som var bättre än den andra. De är alla viktiga, väl presenterade och hjälpsamma. Jag har en mycket bättre förståelse för MyHeritage-produkter. Om någon just nu får reda på den här live streamingen, så kan jag säga att den fungerar fantastiskt i Atlanta. Ser fram emot imorgon!”

”God morgon Oslo. Bra sätt att differentiera och ge tillbaka till samhället. Mycket uppskattat, MyHeritage!”

”Tack MyHeritage, för att ni erbjuder bra innehåll för sömnlösa i USA!”

”Jag älskar verkligen att titta på det här fantastiska liveevenemanget. Jag befinner mig i Essex, England.”

Jag njuter verkligen av alla föreläsningar och talare!”

”Jag älskar MyHeritage mer och mer hela tiden!”

”Fantastisk konferens! Jag vill tacka alla på MyHeritage och även för live feed! Det är så uppskattat.”

”En otrolig konferens. Jag har lärt mig så mycket och ör inspirerad till att släktforska och göra allt detta före frukost. Tack.”

”Fascinerande paneldiskussion om hur genetisk släktforskning kommer att se ut om 25 år.”

Man kan läsa sammanfattningar av bloggare Roberta Estes (Dag 1, Dag 2), Dick Eastman and Geoff Rasmussen (Dag 1, Dag 2).

Efter allt det hårda arbetet och all planering som vi investerade i MyHeritage LIVE, är vi stolta över att det var en sån rasande framgång. Till konferensen kom hundratals personligen och tusentals mer från hela världen tittade på föreläsningarna online. Konferensen är ett bevis för den dedikation vi har till våra användare. Vi lyssnar ständigt på våra användare och innoverar och utvecklar nya verktyg som svar på deras önskemål.

För att se inspelade videor från vår live streaming av konferensen, se vår Facebook-sida. Vi kommer snart att släppa ut alla informativa föreläsningar online. Håll dig också uppdaterad för våra videoklipp som är på väg.

Tack alla som deltog i konferensen med oss!