Online-evenemang på MyHeritage för september

Online-evenemang på MyHeritage för september

En mycket ovanlig sommar närmar sig sitt slut! Vi hoppas att du har lyckats njuta av det trots begränsningarna och utmaningarna. Som alltid är vi här med dig och redo för ytterligare en månad med fantastiska online-sessioner som hjälper dig att ta din släktforskning till nästa nivå!

Våra livesessioner har toppexperter inom släktforskning och DNA, och du kan ställa dina frågor och interagera med föreläsarna i realtid. Även om du inte kan delta i liveevenemanget kan du fortfarande njuta av alla inspelade Live-sessioner på Facebook i avsnittet Videor på den svenska MyHeritage Facebook-sidan eller samma avsnitt på den engelska MyHeritage Facebooksidan.

Facebook Live-sessioner

Ingen förhandsregistrering krävs för dessa sessioner: du kan gå med i dem direkt från vår Facebook-sida. Besök sidan när sessionen är planerad att starta och leta upp livevideosändningen högst upp i flödet. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna och talarna kommer att svara på dem live.

September 7, 9 A.M. EDT

Ämne: Upptäck oväntade ledtrådar i gamla familjefoton

Talare: Lisa Lisson

Beskrivning: Lisa Lisson, som är författare, lärare och släktforskare,  kommer att visa dig ett nytt sätt att titta på gamla familjebilder som kan avslöja ledtrådar och detaljer som du kanske inte visste om.

September 9, 2 P.M. EDT

Ämne: DNA – Frågor och svar

Talare: Diahan Southard

Beskrivning: Diahan Southard, grundare av Your DNA Guide, kommer att vara tillgänglig för att svara på dina frågor om tolkning av dina DNA-resultat.

September 14, 2 P.M. EDT

Ämne: Viktiga vanor för att bli en bättre släktforskare 

Talare: Diana Elder och Nicole Dyer

Beskrivning: Noggrann, grundlig släktforskning handlar om goda vanor. I denna session kommer mor och dotter, Diana Elder och Nicole Dyer, grundare av FamilyLocket.com, att visa dig vilka viktiga vanor som hjälper dig att bli en bättre forskare.

September 16, 2 P.M. EDT

Ämne: Skolan och dina förfäder: Forskning i skolregister

Talare: Melissa Barker

Beskrivning: Melissa Barker, arkivchef och offentlig historiker, kommer att visa dig hur du kan hitta fascinerande information om dina förfäder i skolregister.

September 21, 9 A.M. EDT

Ämne: Du använder VAD i din släktforskning?!

Talare: Thomas MacEntee

Beskrivning: Släktforskare och lärare Thomas MacEntee visar dig några av de mindre konventionella resurserna du kan använda i din släktforskning.

September 23, 11 A.M. GMT (7 A.M. EDT)

Ämne: Råd och tips för brittisk forskning med MyHeritage

Talare: Caroline Gurney

Beskrivning: Bristol-baserade Caroline Gurney som är släktforskare och historisk forskare, kommer att erbjuda speciella knep och tips för att forska på dina brittiska förfäder på MyHeritage.

September 30, 2 P.M. EDT

Ämne: Arbeta med olika släktträdsvyer på MyHeritage

Talare: Uri Gonen

Beskrivning: Uri Gonen, vår Senior VP i produktledningen, visar hur du använder de fyra trädvyerna på MyHeritage, för att få ut det mesta av de unika funktionerna.

Fråga experten-sessioner

Dessa webinarier med vår släktforskningsexpert Daniel Horowitz täcker ett brett spektrum av ämnen. Sessionerna är gratis, men registrering krävs. Klicka bara på länken för varje session nedan för att registrera dig.

September 3, 1 P.M. EDT

Ämne: Öppen mikrofon: Ställ dina frågor om MyHeritage

Beskrivning: Var redo att prata, eftersom Daniel Horowitz öppnar din mikrofon för att höra dina frågor och svara på dem live. Skicka gärna frågor i förväg vid registrering.

Klicka här för att registrera dig till Öppen mikrofon: Ställ dina frågor om MyHeritage.

September 10, 1 P.M. EDT

Ämne: Ställ till rätta: Hur man rapporterar fel i MyHeritages register

Beskrivning: Har du någonsin stött på en post med felaktig information? På MyHeritage kan du rapportera felet och lägga fram förslag för att åtgärda det. Lär dig hur i den här sessionen.

Klicka här för att registrera dig till Ställ till rätta: Hur man rapporterar fel i MyHeritages register.


September 17, 1 P.M. EDT

Ämne: FTB gentemot Web: Vilken behöver jag? Vilken är bäst?

Beskrivning: Offlineprogrammet Family Tree Builder och online-träd på MyHeritage har sina fördelar och nackdelar. Lär dig hur du bestämmer vilka av dessa alternativ som fungerar bäst för dig.

Klicka här för att registrera dig till FTB gentemot Web: Vilken behöver jag? Vilken är bäst?

September 24, 1 P.M. EDT

Ämne: Dolda skatter på MyHeritage: Årsböcker

Beskrivning: Årsböcker är en mycket förbisedd resurs som kan ge mycket detaljerade detaljer om våra förfäders liv. Lär dig hur du får ut det mesta av denna mindre kända men mycket värdefulla samling på MyHeritage.Heritage.

Klicka här för att registrera dig till Dolda skatter på MyHeritage: Årsböcker 

Varmt välkommen till våra sessioner!