MyHeritage digitaliserar och lägger till över 120 miljoner historiska dokument från Danmark

MyHeritage digitaliserar och lägger till över 120 miljoner historiska dokument från Danmark

Vi är glada att kunna meddela att MyHeritage kommer att lägga till miljoner av historiska dokument i SuperSearch, vissa samlingar sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet.

MyHeritage har inlett ett samarbete med det danska riksarkivet för att indexera folkräknings- och sockendokument från 1646 till 1930, det är material som tidigare inte har digitaliserats. Detta samarbete kommer att ge tillgång till betydande släkthistoriskinformation i Danmark och möjliggöra för MyHeritageanvändare att lära sig mer om sina danska anfäder och livet de levt. Samlingarna har dokumenterat fascinerade historiska perioder som Napoleonkrigen, liberalismen, 1800-talets nationalism, Slesvig-holsteinska kriget och industrialiseringen.

Dokumenten kommer att belysa livet och tiden då danska historiska figurer som Søren Kierkegaard och Niels Bohr levde. Kändisintresserade kan utforska kändisar som Scarlett Johanssons och Viggo Mortensens danska släkthistoria. Många av dokumenten kommer att bli tillgängliga på MyHeritage redan i april 2015 och resten kommer att läggas till under året.

Danmark

Danmark

MyHeritage kommer att indexera nationella danska folkräkningar innehållande 9 miljoner bilder och 31 miljoner dokument från 1787 till 1930. Det är ett ovärderligt redskap för släktforskning då folkräkningsdokument är en källa till information om namnen på personerna i hushållet, uppgifter om hemvist, ålder, födelseplats och yrken.

MyHeritage kommer också att indexera 3,9 miljoner bilder av kyrkodokument med omkring 90 miljoner namn från 1646 till 1915. Sockenregistret uppger information om vilka som föddes, döptes, konfirmerades (efter 1737), gifte sig eller dog i en specifik socken.

Våra matchningstekniker kommer att gå loss på dessa samlingar och MyHeritageanvändare kommer att få Record Matches på alla dokument som matchar profiler i deras släktträd. Användare kan spara matchningarna och importera information direkt till sina släktträd med hjälp av vår extrahera informationsfunktion.

Vår Record Detective-funktion kommer säkerställa att varje dokument dirigerar till ännu fler dokument och gör varje dokument till en dörr för ännu fler. Varje dokument kommer att visa en summering av ytterligare dokument och individer i andra släktträd som är besläktat med det dokument som du tittar på.

Detta betydande nya innehåll är en del av MyHeritages mål att lägga till historiskt material av globalt intresse i vår sökmotor SuperSearch. Historiska dokument ger våra användare en chans att lära sig mer om sina anfäders liv och få en bättre genealogisk upplevelse.

Låt oss veta vad du upptäcker!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Lars Hansen

    december 27, 2014

    Kommer att bli spännande att se vad som hittas