MyHeritage publicerar nytt namnindex från amerikanska och kanadensiska historiska tidningar, med nästan en miljard namn

MyHeritage publicerar nytt namnindex från amerikanska och kanadensiska historiska tidningar, med nästan en miljard namn

Vi är glada att kunna annonsera publiceringen av en massiv ny samling med 982 miljoner namn, extraherade från våra amerikanska och kanadensiska historiska tidningssamlingar.

Historiska tidningar är några av de viktigaste källorna för släktforskning eftersom de är mycket detaljerade. Tidningar kan ofta ge färg och personlighet till de torra fakta som ofta är resultatet av andra släktforskningskällor, såsom folkräkningsregister.

Om samlingen

Samlingen är ett index över namn som extraherades från befintliga amerikanska och kanadensiska tidningssamlingar i fritext på MyHeritage. Fritexten i dessa samlingar genererades från de skannade bilderna av tidningar med OCR -teknik (Optical Character Recognition), som konverterar bilder till text.

Det nya ”Newspaper Name Index” ersätter inte fritextsamlingarna utan läggs till ovanpå dem som en separat samling. Dessutom är detta namnindex frukten av bara hälften av våra tidningar, och den andra halvan av namnindexet genereras för närvarande och kommer att publiceras snart, så att nästan en miljard ytterligare poster snart kommer att läggas till.

Posterna i indexet inkluderar en persons namn, ett textavsnitt som nämner dem i tidningen och tidningens titel, datum och plats för publicering. Varje post innehåller en skannad bild av den ursprungliga tidningsartikeln. Vissa poster kommer också att innehålla ytterligare sökbar information, till exempel namnet på en make och bostadsorten baserat på den information som extraherats av maskininlärningsalgoritmerna. Årintervall och ortstäckning i denna samling varierar kraftigt.

Sök i Newspaper Name Index på MyHeritage

Det nya Newspaper Name Index kommer att göra det mycket lättare för dig att hitta spännande detaljer om dina förfäder som du kanske har missat i tidigare sökningar. Med tillägget av denna enorma samling finns det nu 15,1 miljarder historiska register på MyHeritage.

Varför vi skapade Newspaper Name Index

Även om samma innehåll redan fanns i våra tidningssamlingar, var det tidigare i fritextformat vilket innebar att sökmöjligheterna var mer begränsade. Om du letade efter en förfader med förnamnet William, hade det inte hittat tidningsartiklar där din förfader nämndes som Bill eller Willie. Och det skulle ha returnerat irrelevanta artiklar om personer med efternamnet William. Efter en smart extraktionsprocess, som vi har implementerat med maskininlärning, är det nya namnindexet en strukturerad samling som fullt ut stöder synonymer i sökningar och skiljer mellan för- och efternamn. Namnindexet innehåller till och med relationer mellan människor och adresser närhelst dessa kan extraheras. Till exempel bidrar en tidningsartikel som nämner ”William och Roberta Miller” till de strukturerade indexregistren för både William Miller och Roberta Miller, som antas vara makar, och kan automatiskt matchas med släktträd med MyHeritages formidabla Record Matching-teknik. Tidigare, även om du sökte efter ”William Miller” kunde du ha missat detta omnämnande eftersom namnen ”William” och ”Miller” ligger längre ifrån varandra i artikeln, vilket resulterar i lägre ranking i en fritextsökning.

Newspaper Name Index använder Global Name Translation™ – MyHeritages unika teknik som automatiskt översätter namn mellan språk. Det betyder att sökning efter namn i ett främmande alfabet, till exempel hebreiska eller kyrilliska, returnerar sökresultat från tidningar på engelska. MyHeritage var banbrytande för Global Name Translation™-teknologi för att hjälpa användare att övervinna språkbarriärer och tillåta användare att hitta poster som nämner deras förfäder på olika språk (liksom variationer av ett namn på varje språk). Läs mer om MyHeritages Global Name Translation™-teknologi i det här senaste inlägget.

Läs mer om MyHeritage’s Global Name Translation™-teknologi i det här senaste inlägget

Exempel på register

Newspaper Name Index innehåller ett register för musiklegenden Johnny Cash. Rekordet baseras på korta beskrivningar av kommande TV-program som hittades i Sarasota Herald-Tribune från 6 april 1978. Johnny Cash nya pjäs sändes på TV, så tidningen innehöll en kort beskrivning om pjäsen. I fritextversionen av tidningssamlingen skulle du bara se textavsnittet som refererar till Johns namn. Newspaper Name Index, däremot, innehåller Johnnys såväl namn som hans hustru, June Cash.

Record on Johnny Cash in the Newspaper Name Index

Register på Johnny Cash i Newspaper Name Index

I samlingen finns också ett register om den kända arkitekten Frank Lloyd Wright. Artikeln handlar om en kommande mäklarkonferens där Wright kommer att vara en av huvudtalarna. Artikeln hänvisar också till Wrights bostad i Spring Green, Wisconsin, där hans familjegods låg. Newspaper Name Index extraherar Frank Lloyd Wrights namn samt hans adress. Om du letade efter Frank Lloyd Wright i fritextversionen av tidningssamlingarna skulle du bara se utdraget relaterat till Franks namn och inte hans adress.

Record on Frank Lloyd Wright in the Newspaper Name Index

Dokument över Frank Lloyd Wright i Newspaper Name Index

Sammanfattning

Tidningssamlingar är en otrolig genealogisk resurs eftersom de innehåller rika detaljer, med format som släktforskare tycker är mycket användbara, till exempel dödsannonser, bröllopsmeddelanden och födelsemeddelanden. Samhällssidor och berättelser av lokalt intresse innehåller information om aktiviteter och evenemang i samhället och ger ofta information om de involverade personerna. Det nya namnindexet förbättrar MyHeritages amerikanska och kanadensiska tidningar och öppnar dörren för att hitta detaljer om släktingar som har undgått dig tidigare när du sökte i fritextversionen av dessa samlingar. Det är vår förhoppning att du med detta nya index lättare kan hitta familjeskatter i tidningarna på MyHeritage.

Det är gratis att söka i samlingarna på MyHeritage. För att se dessa poster eller spara poster i ditt släktträd behöver du ett Data- eller Komplett-abonnemang. Om du har ett släktträd på MyHeritage, kommer vår Record Matching-teknik automatiskt att meddela dig om poster från namnindex och fritexttidningssamlingar matchar dina släktingar.

Njut av den nya samlingen!