MyHeritage uppdaterar Tyskland, Nordrhein-Westfalen, dödsindex 1874-1938

MyHeritage uppdaterar Tyskland, Nordrhein-Westfalen, dödsindex 1874-1938

Vi är glada att kunna annonsera en uppdatering av samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen, dödsindex 1874–1938 i samband med Landesarchiv Nordrhein Westfalen – Nordrhein-Westfalens statsarkiv. I den här uppdateringen har vi lagt till 4,8 miljoner dödsregister från distriktet Arnsberg. Samlingen publicerades till en början med 2,4 miljoner poster från stadsdelen Münster. I framtida uppdateringar kommer dödsindex från distrikten Detmold, Düsseldorf och Köln att läggas till.

Regeringsdistriktet Arnsberg är det central-östliga distriktet i Nordrhein-Westfalen som inkluderar Sauerlands kullar och en del av Ruhrfloddalen. I början av 1800-talet blev Arnsberg ett av de regionala administrativa centra för den nya preussiska regeringen.

Civila dödsregister i Tyskland, kallat Personenstandsregister, är en utmärkt källa till genealogisk information. De förvaras av den tyska civilregistratorn och täcker 98 % av befolkningen och blev obligatoriska i alla tyska delstater 1876.

Samlingen av folkbokföring dödsregister inkluderar skannade bilder av originalhandlingarna. MyHeritage är först med att indexera dessa bilder med fullt stöd från Landesarchiv, Nordrhein-Westfalens statsarkiv – vilket gör informationen i bilderna mer tillgänglig och lättsökbar än någonsin tidigare.

Sök i Tyskland, Nordrhein-Westfalen, dödsindex 1874–1938 

Dessa register innehåller den avlidnes för- och efternamn, flicknamn, kön, religion, datum och plats vid dödsfallet, ålder vid dödsfallet samt födelsedatum och födelseort samt namnen på makar, föräldrar och ättlingar. .

Dessutom innehåller journalerna administrativ information som certifikatnummer, registreringsdatum och underskrift av den som anmäler dödsfallet samt registratorns underskrift.

Exempel på poster

Samlingen innehåller uppteckningen om Hugo Peus, en tysk politiker och kunglig juridisk rådgivare till kungen av Preussen. I denna dödbok kan du hitta många detaljer om hans liv: födelseort i Dorsten, Nordrhein-Westfalen, Tyskland; dödsdatum och plats, 13 juli 1898, Recklinghausen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland; hans bostad, Recklinghausen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland; ålder vid döden, 88; faderns namn, Friedrich Peus; moderns förnamn och flicknamn, Franziska (född Rensing); hustrus förnamn och flicknamn — Caroline (född Averbeck); och information om posten, såsom namnet på folkbokföringskontoret, volym och post.

Death record of Hugo Peus [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia (Arnsberg and Münster), Death Index 1874-1938]

Dödsprotokoll för Hugo Peus [Kredit: MyHeritage Tyskland, Nordrhein-Westfalen (Arnsberg och Münster), Dödsindex 1874-1938]

Sammanfattning

Tyskland, Nordrhein-Westfalen, (Arnsberg och Münster), Death Index 1874-1938-samlingen kan erbjuda nya detaljer om dina tyska förfäder. Håll ögonen öppna för fler distrikt från Nordrhein-Westfalen som kommer att läggas till snart.

Att söka i den här samlingen är gratis. För att se dessa register eller för att spara poster i ditt släktträd behöver du ett Data eller Komplett-abonnemang.

Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer vår Record Matching-teknik att meddela dig automatiskt om poster från denna samling matchar dina släktingar. Du kommer sedan att kunna granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt träd.

Njut av samlingen!