Till minne av Steve Jobs

Till minne av Steve Jobs

I onsdags avled Apples grundare Steve Jobs. Han hyllas just nu som en visionär och uppfinnare på Inernet. Jobs har under många år varit sjunk i cancer, och har trots sitt hälsotillstånd varit verksam som vd för Apple fram till augusti i år. Då han klev ner från posten. Som nyfödd adopterades han bort och trots att han senare i sitt liv har tagit reda på vem hans biologiska far är, valde Steve Jobs att inte träffa honom.

Till minne av Steve Jobs (av Jonathan Mak Long)

Till minne av Steve Jobs (av Jonathan Mak Long)

Steve Jobs föddes 1955 och bortadopterades direkt till sina adoptivföräldrar Paul and Clara Jobs. Hans biologiska föräldrar Joanne Simpson och Abdulfattah (John) Jandali, adopterad bort honom eftersom Joannes far, inte godkände det planerade äktenskapet mellan Joanne och Abdulfattah. På grund av Abdulfattah syriska ursprung.

Bara månader efter adoptionen av Steve, gick Joannes pappa bort. Joanne och Abdulfattah gifte sig kort därefter och skaffade ett till barn, Mona. I dag är paret skilt.

I en intervju med den amerikanska tidskriften New York Post berättar Jandali att han aldrig velat adoptera bort Steve. Och att adoptionen är något som grämer honom än i dag.

I New York Postartikeln berättar journalisten Georgina Dickson hur surrealistiskt det var att intervjua Steve Jobs far på grund av de påtagliga likheterna, både i deras personligheter och i utseendet. Hon beskriver hur den åttiåriga Jandali, långt efter den vanliga pensionsåldern fortfarande jobbar heltid. Sex dagar i veckan jobbar han som vice vd på ett kasino i staden Reno, i den amerikanska delstaten Nevada. Inte nog med det. Varje morgon går han upp klocka 5 för att gymma, för att därefter cykla de nästan tre mil till sin arbetsplats. Stenhårt arbete och hög arbetsmoral är något som även hans Steve Jobs var beryktad för.

Att Steve valt att inte kontakta sin biologiska far ska att varit av hänsyn för sina adoptivföräldrar. Dock ska han vid 27 års ålder ha tagit kontakt med sin biologiska syster, Mona Simpson i samband med att han sökte information om sin biologiska härkomst. De var fram till hans död goda vänner.

Vid sin död efterlämnar Steve Jobs sin fru Laurene och fyra barn: Reed Paul, Erin Sienna, Eve och dottern Lisa. Lisa är från ett tidigare förhållande medan de andra tre barnen är från äktenskapet med Laurene.

För att läsa hela artikeln, klicka här.

Taggar: