Julklappstips till en släktforskare

Julklappstips till en släktforskare

Det är mindre än en månad kvar till julafton. Känner du en släktforskare som du vill ge en härlig julklapp till? Det kan vara relativt enkelt att ge en uppskattad julklapp till en släktforskare då de ofta uppskattar praktiska gåvor. Här kommer en lista med flera olika julklappstips.

Julklapp

  • Släktforskare, som ni vet, tillbringar mycket tid med att söka och samla in information. Det viktigt för dem att hålla allt i ordning. Därför kan det vara en god idé att ge bort ett kitt med kontorsmateriel: som pennor, gem, häftapparat, post-itlappar, plastfickor och pärmar.
  • Om du vill ge bot något speciellt kan ett förstoringsglas vara en fin gåva. Det kan underlätta att läsa svårlästa dokument.
  • En videokamera eller diktafon är viktiga redskap om man vill göra intervjuer och dokumentera sin släkthistoria. Det är också viktigt att ha ett USB-minne för att lagra säkerhetskopierad data.
  • En bekväm arbetsmiljö kan vara en bra julklapp med tanke på alla de timmar en släktforskare lägger ner på att söka information på datorn eller i olika dokument. En bra lampa eller en bekväm stol underlätta det arbetet.
  • Har personen en bok om den ort som han eller hon bor på? Och inte, är det en gåva som säkert kommer att uppskattas. Ett alternativ är att ge bort en bok om den ort som deras förfäder kommer ifrån.
  • Du kanske har släktbilder hemma som din släkting inte har sett? Du skulle kunna skanna bilderna och bränna dem på en CD-skiva och ge bort. Vemsomhelst skulle uppskatta en sådan personlig (och tidskrävande) gåva.
  • Du kan också ordna en resa till en plats som har betydelse för er släkthistoria. Det skulle vara en fin present till hela familjen.
  • Finns din släkthistoria redan på MyHeritage? Om inte kan du skapa en släktplats online. Det går fort och kostar ingenting. Om du har en större mängd information skulle ett kontoabonnemang vara en bra present till någon.
  • Om du vill ge en släktforskare en möjlighet till att hitta nya uppgifter om släkten kan man skaffa sig ett dataabonnemang som ger full tillgång till vårt onlinearkiv SuperSearch med över 5,7 miljarder poster från hela världen.

Vi hoppas att listan har kunna erbjuda lite inspiration i sökandet efter den perfekta presenten till en släktforskare. Om du har fler idéer får du gärna dela dessa i kommentarsfältet nedan.