Tävling: Din mest minnesvärda julklapp

Tävling: Din mest minnesvärda julklapp

Alla minns känslan när man äntligen fick den där efterlängtade julklappen. För vissa var det ens första cykel, för andra var det en fotboll och för somliga var en speciell bok den mest utmärkande julklappen.

Den mest efterlängtade julklappen som jag någonsin fått var en valp. Jag till- bringade månader med att försöka övertala mina föräldrar att jag kunde ta på mig ansvaret över ett djur och att jag skulle ge honom kärlek. Mina föräldrar försökte få mig på andra tankar och skrämde till och med upp mig genom att säga att hunden skulle förstöra hela huset, att den skulle äta på våra skor, riva på dörrar, kissa överallt, hoppa i sängar, tappa hår överallt och att vi aldrig skulle kunna åka på semester igen.

Jultävling

Men, jag var bestämd, och bad om en chans. Jag klappade varje hund som jag träffade på gatan, ställde frågor till deras ägare för att se om den beskrivning som mina föräldrar hade gett var tillförlitlig.

Det verkade emellertid inte som att mitt driv ledde någonstans. Mina föräldrar fortsatte att säga nej.

På en kall och vit julaftonsmorgon förändrades allt. Jag gick ner för trappan för att ta mig en titt på julgranen och där under fanns ett paket med flera små hål på toppen. Det var den enda julklappen under granen. Mina föräldrar satt i soffan och väntade på mig, med min bror och syster på varsin sida. Alla tittade på mig med spänd blick. Den glädjefyllda atmosfären fick mitt hjärta att slå så snabbt att jag för ett ögonblick trodde att alla kunde höra det.

Jag gick fram till paketet, tog bort locket och där fanns Adia, en vacker schäfervalp som stirrade på mig med de sötaste ögonen som jag någonsin sett i hela mitt liv. Jag lyfte henne försiktigt ur paketet och började gråta av lycka.

Mina föräldrar och mina syskon kramade mig och visste inte om de skulle gråta eller skratta. Det var den mest otroliga julklappen som jag någonsin fått i hela mitt liv. Det var en gåva som stärkte min familj ännu mer. Efter att Adia kom in i bilden gick vi en massa promenader i skogen i närheten av där vi bor.

Varje dag efter skolan lekte jag, mina syskon och mamma med Adia i trädgården. Adia var alltid i fokus och försökte fånga bollen som vi kastade mellan oss. Det var vår favoritlek. Mina syskon och jag gav henne så mycket uppmärksamhet. Min pappa fick höra en massa historier om skolan och mitt liv medan vi promenerade med henne.

Hon var alltid med vid måltider och ville få en bit kött. Hon verkade vilja skydda oss från våra föräldrars utskällningar, hon var alltid redo för en promenad eller något annat roligt. Min mamma sa alltid att hon var hennes yngsta dotter och hon blev verkligen en del av familjen. De följande jularna var Adia alltid där med oss och påminde om den glädje som hon förde till vårt familjeliv.

Och du då? Vilken är den mest minnesvärda julklapp som du någonsin fått? Vilka minnen förknippar du med klappen? Vi söker efter två lyckliga personer som kommer att vinna en varsin surfplatta till jul. Vi hoppas att priset kommer att hjälpa vinnarna att hålla deras historia levande, så att det kan forskas om deras släkt- historia och på ett enklare sätt ta och förvara bilder på alla släktingar.

Så här deltar du: Skriv ett mail till historier@myheritage.com och berätta om den mest minnesvärda julklapp som du någonsin fått, gärna med detaljer om historian runt den. Det kanske var en julklapp som du gav bort eller en julklapp som du själv har fått. Skicka mailet innan den 10 december 2015. Om du har bilder som backar din historia ökar din chans att vinna.

Vi kommer att meddela vinnarnas namn här på bloggen vid julen.

Skicka in din story och lycka till!

Taggar:

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Michael Enewald

  november 30, 2015

  Min mest minnesvärda julklapp var när jag var hos min Farfar och min Kusin fick hur mycket som helst . Men jag fick inget och som sista Klapp låg det ett paket kvar och det innehöll en påse hasselnötter Oj Oj Vad glad ja blev . Kommer aldrig att glömma den känslan . Det viktiga va inte vad det var utan att jag fick någet

 • Marita Asp

  december 4, 2015

  Jag fick ett dockskåp med lysande lampor och möbler i julklapp när jag var fem år. Det som var lite extra kul var att tomten klättrade in via balkongen och hade inget efterlängtat dockskåp med sej. Mamma var orolig att jag skulle börja öppna paketen med möbler till dockskåpet, men då ringer det på dörren och tomten kommer tillbaka och frågar efter en liten snäll tös, och jag får mitt dockskåp. Jag har haft det framme som prydnad med tända lampor och allt, och vem vet kanske kommer det barnbarn som vill leka med det.

 • Svend Östergaard

  december 4, 2015

  Mitt minne, var en julafton när jag var i 10 års åldern och fick en Meccano byggsats.
  Vi skulle efter julklappsutdelningen gå in till grannen, men jag ville stanna kvar hemma och bygga med mitt nya Meccano.
  Mamma var ensamstående mamma med oss tre barn och nu efteråt så har jag förstått, att det var för henne en dyr julklapp som jag fått!
  Detta var alldeles i början på 50-talet.

 • Ann Kenne

  december 4, 2015

  Det var en Jul hos min farmor Linnea det fanns en julklapp under granen och det paketet var inslaget i guldpapper, då jag bara var 4 år så kunde jag inte läsa på paketen kunde inte slita blicken från detta vackra paket med guldpapper runt. Lyckan blev total då paketet var till mig jag plockade försiktigt bort snörena tog bort papperet och där fanns en rund burk som hade ett clownhuvud högst upp, på clownhuvudet fanns en knopp och drog man upp den och ner igen ett par gånger och sedan släppte den så började den snurra och gick iväg en bit själv. Svårt att förklara men den var rund ( röd) och av plåt. Det var Julen 1959 på Drejargatan vid Karlsbergs station i Stockholm. Jag brukar ibland skänka en tanke på den fina Julen och det underbara guldpaketet med den fina leksaken i när Julen närmar sig. Tror ej att det finns sådana leksaker längre.

 • Lena SVensson

  december 4, 2015

  Jag kommer så väl ihåg sista julen mormor levde, jag var 5 år och mormor bakade pepparkakor till jul. Ingen köpedeg där inte, hon gjorde allt från grunden. Hon bakade stora pepparkaksgubbar som hon dekorerade med kristyr och non stop. Hon gjorde även till mina kompisar i kvarteret. Alla åt up sina direkt, jag likaså.
  På julafton fick jag en pepparkaksgumma som mormor gjort när jag inte såg det. Åh så god den var! Ett fint minne av min älskade mormor.

 • Ulla Granelli Harnetorp

  december 4, 2015

  Att som 7-åring (1953) få sin önskan uppfylld, kan knappast beskrivas med ord. I paketet låg det en ”Kissdocka” som kunde, blinka och stänga ögonen när hon skulle sova, med nappflaska och blöjor att byta med när hon kissat ner. Hon var gjord av något slags gummi så det gick t.o.m. att bada henne. Jag blev så glad att jag till och med glömde öppna alla de andra julklapparna, så mor fick påminna mig. Jag har fortfarande kvar henne och hon heter Pernilla.

 • Yvonne Götesson

  december 5, 2015

  Min bästa julklapp fick jag som 15-åring. Hade fått veta att julklappen skulle kosta över 400:- och var inför denna julen spänd på vad det skulle kunna vara. På 70-talet var 400:- mycket. Julaftons kväll kom och pakten delades ut. Jag fick det ena märkliga paketet efter det andra. Där var handväskor, jultomte (i vatten och när man skakade den snöade det) som familjen gjort paket av. Jag var ganska upprörd och arg till slut, jag med mitt tonåriga humör. I alla fall kom paketet till slut. Jag fick en SYMASKIN, en alldeles egen. Innan hade jag sytt bl. a. kläder av mormors gamla spetsgardiner på den gamla trampsymaskinen Singer (dock omgjord till elektrisk) som enbart hade raksöm. Mormor hade varit upprörd över att jag tagit hennes gardiner och meddelat att nu fick gardinerna minsann låsas in. Min lycka var denna julen i början på 70-talet fullständig.

 • Britta Björklund

  december 5, 2015

  Det är en berättelse som rör en djupt.

 • Margareth Clarin

  december 6, 2015

  Min bästa julklapp var alltid serietidningen Knoll och Tott. Jag visste var min mor brukade gömma julklapparna så när inte föräldrarna var hemma tog jag upp den inslagna paketen och läste den och försökte slå in den lika fint -men det var den ju inte- och mina föräldrar sa aldrig något om detta.