Introducerar Record Matchning

Introducerar Record Matchning

Vi är glada att i dag kunna introducera en ny teknologi, Record Matches, den hittar automatiskt relevanta historiska dokument till varje släktträd på MyHeritage!

Detta är en tilläggsfunktion till SuperSearch, vår globala sökmotor för historiska dokument som framgångsrikt lanserades i juni. Vi tror på Record Matches och hoppas att den kommer att ge mycket värde till alla MyHeritages användare och till människor som inte använder sig av MyHeritage utan som bara är nyfikna på sin släkthistoria. Läs mer om tjänsten nedan.

Vi hoppas att du delar vår glädje inför lanseringen!

Record Matching

Vad är Record Matches?

Om du är en av oss som älskar släktforskning, men som inte har tillräckligt med fritid för att investera i din forskning, kommer du att älska Record Matching. Medan du är upptagen med annat, som att sova, gör Record Matches jobbet åt dig. Bakom scenen jobbar den på en ny serverfarm inrättad av MyHeritage och jämför ständigt varje släktträd på MyHeritage med över fyra miljarder historiska dokument i SuperSearch, och letar efter matchningar åt dig. En Record Match är ett dokument som är relevant för din släkthistoria. Ett relevant dokument kan till exempel vara en av dina förfäders födelsebevis, ett fotografi på en släktings gravsten eller en tidningsartikel som beskriver hur din farfars far träffade och blev kär i din farfars mor. Record Matches hittas automatiskt och skickas direkt till dig. Nya upptäckter väntar dig!

Vad är unikt med Record Matching?

Record Matchning är världens första och enda teknik som hittar träffar mellan ett släktträd och tidningsurklipp, böcker och annat material med hjälp av semantisk analys. Baserat på världens största historiska tidningssamling som sträcker sig så långt tillbaka som till 1700-talet, har vi via licens tillgång till relevanta tidningsartiklar. Med hjälp av den här tekniken har vi lyckats kasta mer ljus över våra förfäders liv, personligheter och framgångar. Vi kallar det ”att lägga till färg till släkthistorien”.

Gravsten

Synonymer och fonetik

Record Matchning är den första tekniken som översätter namn för att hitta dokument till dig på andra språk än det du har i ditt träd. Tekniken fungerar som bäst med synonymer och fonetik, så du kan förvänta dig väntade matchningar som William i ett dokument vs. Bill i ditt träd, till något mer oväntat som Alessandro i ett dokument och Sasha i släktträdet.

Varje match har ett förtroende poäng och ligger någonstans på en skala från en halv stjärna till fem stjärnor. Poängen indikerar sannolikheten att det hittade historiska dokumentet faktiskt tillhör individen i släktträdet.

Rekord Matching är konstant igång för att ta med de nya personer som lagts till i ett träd och uppdatera om ändringar har gjorts i släktträd, och för att täcka de nya datasamlingar av historiska dokument som vi fortsätter att lägga till.

Som du kan se är Record Matches ytterligare ett bra släktforskningsredskap för MyHeritages användare. Om du har ett träd på MyHeritage kommer vi att kontinuerligt att jämföra det, utan kostnad, med de miljarder historiska dokument som vi har, så att du får en bättre chans att göra enkla upptäckter utan ansträngning. Teknikens höga noggrannhet kommer att spara dig tid och du behöver inte göra något förutom att luta dig tillbaka, slappna av och gå igenom de Record Matches vi levererar till dig och njuta av upptäckter som de medför.

Hur man använder sig av Record Matches

Record Matches görs automatiskt på alla släktträd på MyHeritage.

När du loggar in och besöker din släktplats på MyHeritage, kommer du att se en ruta på sidomenyn på vänster sida som visar det antal Record Matches som du har. Klicka på rutan för att ta dig till Record Matches-sidan. Du kan även ta dig till sidan från släktträdsfliken på din släktplats.

Record Matches

Personer och samlingar

På sidan där du kan titta på dina Record Matches kan du gå igenom matchningarna person per person eller via samling. Så du kan titta på alla matchningar som har hittats för en specifik person i ditt träd, eller titta på alla matchningar över samtliga personer i ditt träd i en viss samling, som till exempel USA:s folkräkning från 1940.

Samlingar

Samlingar

Record Matches genom samling (klick på bilden för större version).

Klicka på den blå knappen för att titta på matchningar i samlingen. Till exempel klicka på en amerikansk folkräkning för att se bilder på dina avlidna släktingars gravstenar.  Vi kallar det här för ”samlingssida” och där visas alla Record Matches från en samling. Informationen fån ditt släktträd visas på vänster sida och information från det matchande historiska dokumentet på höger.

Klicka på en av “verifiera matchning” för att ta en närmare titt på matchningen. Det här visas på dokumentsidan.

Dokumentsidan

Nedan kan du se ett exempel på en dokumentsida, Record Matchningen hittade en intressant tidningsartikel om en järnvägsingenjör som finns med i ett släktträd. Dödsdatumet på personen var sedan tidigare känt, men artikeln avslöjar de tragiska omständigheterna kring hans död – en kolskjuls explosion! Denna specifika Record Match hittades i släktforskaren Randy Seavers släktträd (mer information finns att hitta nedan).

Observera att du kan spara bildkopior av tidningsartiklarna och lägga till dem i ditt släktträd genom att klicka på ladda ner ikonen i det nedre högra hörnet (ikonen är formad som en pil som pekar nedåt).

Människor

Om du vill kan du gå igenom Record Matches människa efter människa, i stället för genom samling kan du göra det genom att klicka på Genom människor-fliken i det övre högra hörnet.

Klicka på den blå kappen för att titta på alla matchningar till alla personer. Vi kallar sidan för ”personsida” och den visar alla Record Matches för en person i ditt släktträd. Informationen om individen från ditt släktträd kommer att visas på vänster sida, och gör det möjligt för dig att snabbt jämföra informationen funnen i det historiska dokumentet.

Personsidan

Personsidan: en persons Record Matches (klick på bilden för större version).

Personsidan: en persons Record Matches (klick på bilden för större version).

I exemplet ovan, har en person en matchning i socialtjänstens dödsindex och en annan i USA:s folkräkning från 1940. Klicka på ”verifiera matchningen” för att se hela dokumentet. Det visas på dokumentsidan.

En Record Match från USA:s folkräkning 1940 (klicka på bilden för större version)-

En Record Match från USA:s folkräkning 1940 (klicka på bilden för större version)

Ovan kan du se en Record Match från en person i USA:s folkräkning 1940. Våra användare kan klicka på bilden för att se hela dokumentet i full storlek.

Att bekräfta eller avvisa Record Matches

Du uppmuntras till att bekräfta eller avvisa träffar en efter en, för att visa om de är korrekta eller felaktiga. Detta kan göras på dokumentsidan, samlingssidan eller personsidan. Det är bra om du gör det eftersom det markerar vilka matchningar som du redan har behandlat, vilket gör det lättare för dig att ta dig igenom träffarna. Bekräftade trfäffar kommer att markeras med en grön bock och du kan senare ändra dig och avmarkera om det behövs. Felaktiga träffar kommer att flyttas bort och döljs när du uppdaterar sidan. Din feedback om träffarnas riktighet hjälper oss att förbättra teknologin. Som det framgår nedan kan du använda dig av filtreringsinställningar för att tillfälligt dölja bekräftade matchningar från synfältet så att du endast kan se de icke-bekräftade matchningar.

Innan du bekräftar en korrekt matchning, eller kort därefter, uppmanas du till att extrahera informationen från träffen och lägga till den till ditt träd. För tillfället kan detta endast göras manuellt i ett annat fönster, eftersom den första utgåvan av Record Matches inte inkluderar funktionen att lägga till information direkt från en matchning till ett träd på MyHeritage. Detta, tillsammans med möjligheten att skapa källhänvisning i släktträdet med det matchande dokumentet kommer att läggas till vid den första uppdateringen av Record Matches. Vi rekommenderar att du skapa källhänvisning för all den information som du lägger till i ditt träd från ett historiskt dokument så du och andra forskare vet exakt var ifrån informationen kommer.

Längst ner på varje lista av matchningar har du möjligheten att kollektivt bekräfta eller avvisa alla matchningar.

Bekräfta eller avvisa (klick på bilden för större version).

Bekräfta eller avvisa (klick på bilden för större version).

Filtrera Record Matches

På “samlingssidan” och “personsidan” kan du klicka på “filtreringsinställningar”. Följande ruta kommer att öppnas och ge dig valmöjligheten att välja vilka matchningar som ska visas.

Filteringsalternativ (klick på bilden för större version).

Filtreringsinställningar (klick på bilden för större version).

Du kan filtrera för att dölja bekräftade matchningar och du kan alltid få tillbaka matchningar genom att ändra filtreringsinställningarna. Du kan titta på endast strukturerade register som vitala register och folkräkningar, textregister som tidningar och publikationer eller både och. Du kan även efterfråga att endast se matchningar utefter förtroende poäng-systemet.

Förtroende poäng-systemet

Record Matching är väldigt exakt, men med exaktheten medföljer inte färre matchningar. Record Matches utvärderar sannolikheten av hur relevant varje matchning är i förhållande till individen i släktträdet och när den får ett förtroende poäng baseras det på nivån av likhet med informationen i dokumentet (namn, datum, fakta, relationer etc.) till informationen i släktträdet. Vi har förberett ytterligare ett system som spelar ”djävulens advokat” och som går igenom matchningarna och minskar resultat eller tar bort de matchningar som motsäger informationen i ditt släktträd, för att minska chansen att få en falsk positiv.

Detta förtroende poäng-system är en unik funktion på MyHeritage och visas bredvid varje träff och finns i en skala från en halv stjärna till fem stjärnor. Du kan sortera matchningarna via systemet på varje sida eller filtera matchningarna via poängen och endast titta på de högre rankade träffarna eller välja att titta på alla.

Observera detta, ju högre poäng, ju mindre intressant är träffen! Detta beror på att högrankade matchningar betyder att de historiska dokumenten innehåller och överensstämmer med mycket informationen som redan finns i trädet. Ditt träd innehåller antagligen stora mängder information om individen så den nya träffen innehåller kanske inte någon ny information. Det finns antagligen mer guld att hitta i de lägre raknade träffarna, där systemet är mindre säker på hur relevant träffen är för dig. Men det behöver inte betyda att matchningen är mindre intressant eller är mindre informationsrik, utan kan snarare ge information som saknas i ditt träd.

Att få Record Matches

Du kan besöka din släktplats när du vill se de Record Matches som har hittats åt dig. Förutom detta kommer vi att skicka våra användare ett e-postmeddelande varje vecka (beroende på deras preferenser). I meddelandet kommer man att kunna se de ny Record Matchningarna och erbjudas möjligheten att titta direkt på dem via en länk. Detta meddelande liknar det meddelandet som skickar uppdateringar om Smart Matches™. Om det inte finns några nya Record Matches att tala om så skickas inget meddelande.

Record Matching och Smart Matching™

Record Matches förstärker vårt flaggskepp Smart Matches™. Smart Matches™ hittar matchningar i andra användares träd, medan Record Matches hittar matchningar i (ej från släktträd) historiska dokument. De två teknikerna arbetar tillsammans i en cykel som konstant är i rörelse för att ge mer kunskap om din släkthistoria. När du samarbetar med andra användare och utökar ditt träd med hjälp av Smart Matches™, får Record Matches fler ledtrådar och information om var det kan finna fler historiska dokument, vilket i sin tur genererar fler Smart Matches™.

Förbättringar på g

Flera spännande funktioner och förbättringar som inte kunde inkluderas i den första versionen kommer att läggas till av oss under de närmsta månaderna. Dessa inkluderar möjligheten att spara matchningar direkt till ett träd, markera matchningar som bidrar med ny information till släktträdet, matchningar som visas direkt när de lagts till i ett träd och integrationen av Record Matching-tekniken till vår profilsida och släktforskningsmjukvaran Family Tree Builder.

Vänligen observera att träffarna som för tillfället visas på profilsidan och i Family Tree Builder 6.0 inte är Record Matches utan är sökresultat från World Vital Records. Dessa kommer snart att bytas ut mot riktiga Record Matches.

Hur mycket kostar det?

Den nya Record Matching-funktion körs gratis för alla som har ett eller flera släktträd på MyHeritage.

Det kostar inget att se matchningarna (viss information döljs), men för att se fullständiga register och deras skannade bilder eller tidningsartiklar krävs ett dataabonnemang, det är samma som används för att se poster i SuperSearch.
För användare som inte vill binda upp sig kan de köpa öppen kredit. Med öppen kredit kan man se specifika poster i mindre mängd. Öppen kredit kan användas för att granska några matchningar av stort intresse, men om det finns en hel del intressanta matchningar, är ett dataabonnemang ett mer ekonomiskt sätt att granska dem alla – läs mer om dataabonnemang och öppen kredit.

Record Matches in Action

För att demonstrera hur effektiv och intressant Record Matches kan var, kommer här några exempel från den kända släktforskningsbloggaren Randy Seaver. Vi vill passa på att tacka Randy för att han låter oss använda exempel från hans släktträd för att demonstrera teknologin. Randys träd gav oss nästan 4 000 Record Matches. Sökresultatet inkluderade bland annat tidningsartiklar som lägger till mycket färg till släkthistorian.

Frederick Thomas Blanchard

Frederick Thomas Blanchard

Randy visste att hans kusin hade gift sig med Mary Helen Webster 1912. Men han visste inte hur de träffats. Vi fann en 100 år gammal tidningsartikel (se nedan) som förklarade att läkaren Frederick Blanchard gift sig med sin ungdomskärlek. Kärleksparet hade träffats när be båda var studenter. Artikeln radade upp Frederick Blanchards bedrifter och indikerade att paret planerade att flytta till en mysig lägenhet.

Record Match: universitetsromansen (klick på bilden för större version).

Record Match: en romans på universitet (klick på bilden för större version).

Här är ett annat exempel från Randys träd. Laura hade inga barn och mycket lite var känt om hennes man.

Laura May Underhill (Sterling) (klick på bilden för större version).

Laura May Underhill (Sterling) (klick på bilden för större version).

Med de automatiska Record Matchningarna upptäckte Randy att hon varit fru till en borgmästare som dött i en flyplansolycka! Artikeln nämnde att de hade en son som arbetade som domare. Detta var information som saknades i släktträdet och en ny dörr öppnades för att hitta mer information om en tidigare okänd släkting.

En Record Match-upptäckt: frun vars man dog i en flygplansolycka (klick på bilden för större version).

En Record Match-upptäckt: frun vars man dog i en flygplansolycka (klick på bilden för större version).

Slutligen, det här är ett exempel på en oväntad upptäckt, funnen i vår vd, Gilad Japhets, träd. I trädet kan vi se hans släkting Gertrude Sarah Levin som var gift med Solomon Deitch. Utöver det visste man inget om dem.

Gilads träd

Gilads träd

Record Matchningen var en artikel från en tidning i den amerikanska delstaten Kansas på 1930-talet. Artikeln innehåller deras bröllopsfotografi och under bilden står det ”kärlek behöver inga ord”. Det visade sig att bröllopsceremonin hållits på teckenspråk då båda var döva. Detta är ytterligare ett exempel på hur Record Matches kan lägga till färg till det vi vet om våra släktingars och förfäders liv.

Record Match: inte en vanlig bröllopscermoni (klick på bilden för större version).

Record Match: inte en vanlig bröllopsceremoni (klick på bilden för större version).

Dessa är bara ett par av de tusentals Record Matches som har hittats i Randys och Gilads släktträd, och är i själva verket en bråkdel av de hundra miljoner Record Matches som vi redan har hittat till våra användare och som är tillgängliga från och med i dag på MyHeritage.

Få dina Record Matches

Undrar du hur Record Matches ska hitta sin väg till dig? Ta en titt på din släktplats för att se vilka upptäckter som väntar på dig där. Om du använder dig av släktforskningsmjukvaran Family Tree Builder måste du publicera den senaste versionen av ditt släktträd till din släktplats på MyHeritage för att du ska kunna motta Record Matches.

Om du ännu inte har fått några Record Matches behöver du inte oroa dig, allt du behöver är lite tålamod. Record Matches körs hela tiden och ny data läggs till hela tiden. Vi kommer att ge dig resultaten automatiskt när det hittats och vi arbetar extra hårt med att lägga till data till icke-engelskspråkiga länder.

Om du ännu inte är medlem på MyHeritage kan du enkelt registrera dig gratis, antingen genom att importera ditt släktträd eller bygga ett nytt med hjälp av hemsidans användarvänliga redskap och få dina matchningar på mindre än 24 timmar.

Vi är glada att kunna bjuda in dig till ett webbinarium om Record Matches, där kommer vi att steg för steg gå genom processen att komma åt och granska dina träffar och även förklara hur man kan använda informationen för att lägga till släktmedlemmar och information i ditt släktträd . Klicka här för att registrera dig till webbinariumet.

Vi ser fram emot att höra dina synpunkter om Record Matching och välkomnar dina kommentarer nedan.

Taggar:

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Sonia Carlson

  september 24, 2012

  Hej!
  Jag hoppas jag klarar detta.

 • Per-Håkan Johansson

  september 24, 2012

  Hej, ett utmärkt bra komplement, jag skall följa upp mitt släktträds Rechords Matcning så snart tiden räcker till. Det skall bii spännande och se om Ni funnit något intressant.

  Hälsningar Per-Håkan

 • Gerd Tunje

  september 25, 2012

  Hej!
  Det låter intressant och spännande
  Ska försöka klara av detta.

  Jag behöver ej omregistrera mig eller något sånt? Är redan med med släktträd.

 • Tommy Lindström

  september 25, 2012

  Helt ok

  Väntar……..

 • Sven Gustavsson

  september 25, 2012

  Påbörjat lägga in min släkt i gratisprgrammet Hertinger 2008-09, men dert är borttaget från min mailadress nedan?
  Kan det återuppstå för att fortsätta lägga in min släkt som jag ej lagt in i mitt ”släktträd”?
  Med vänlig hälsning!

 • Sara

  september 26, 2012

  Hej Gerd,

  Om du redan har ett träd på MyHeritage, behöver du inte omregistrera dig.

  Trevlig släktforskning!

  Sara

 • Sara

  september 26, 2012

  Hej Sven,

  Du har ett konto registrerad med din angivna e-postadress.

  Om du har problem att logga in på ditt konto, rekommenderar jag dig att kontakta vår kundtjänst på .

  Lycka till!

  Sara

 • Roy Henriksson

  september 29, 2012

  Jag har redan ett Premium abonnemang så varför skall jag betala ännu mer i avgifter för att titta på mina ”Record Matching”?
  Det kallar jag för bondfångeri.

  • Sara

   oktober 1, 2012

   Hej Roy och Gert,

   MyHeritage har numera två typer av abonnemang. Ett är premium/premiumplusabonnemang som är utformat för att förstärka MyHeritages funktioner och ge extra lagringsutrymme. Det andra är dataabonnemang (detta är en ny typ av abonnemang) som är avsett att visa historiska dokument och Record Matches. En del historiska samlingar och Record Matches är gratis, som till exempel Find A Grave, medan andra samlingar är under licens från andra källor och är därmed kostnadsbelagda och kräver dataabonnemang.

   När det kommer till täckning för Sverige så läggs mer relevant material till hela tiden.

   Om ni har fler frågor är det bara att ni hör av er igen.

 • Gert Persson

  september 30, 2012

  Alla exempel som ges ovan gäller artiklar och bilder från USA. Hur är täckningen när det gäller Sverige. Jag vet mig inte ha mer än någon enstaka emigrant i släkten. Sen kan jag tycka som ovanstående, Roy, att vi har ju redan betalat för Premium och det skulle vara det bästa. När kommer nästa grej vi ska betala extra för?

 • Lennart

  oktober 3, 2012

  Som i alla släkter har jag personer i mitt träd som är födda utom äktenskapet. Likväl kopplas föräldrarna samman som ”maka/make till…” Finns det något sätt att ange att barnet är gemensamt men att föräldrarna inte gifte sig? Jag saknar också alternativ som att föräldrarna levde som sambor eller särbor. I vår tid skulle det kanske också finnas alternativ för HBTQ-förhållanden?

  • Sara

   oktober 10, 2012

   Hej Lennart,

   Om du har en person i ditt träd som är född utanför äktenskap, måste du lägga till barnets far som en partner till modern, även om han ”endast” registreras som far till barnet. Därefter justera förhållandet mellan föräldrarna genom att högerklicka på en av föräldrarnas profil, klicka på ”makar”, ”hantera makar” och ändra äktenskapsstatusen till ”annat”. Lägg därefter till barnet. Högerklicka på barnets profil, välj ”föräldrar”, ”hantera föräldrar” och välj sedan vilken av moderns partners som är barnets far.

   Vi hoppas att inkludera sambo/särbo i vår nästa version av Family Tree Builder. För tillfället är det bästa att använda alternativet ”partners” som status.

   /Sara

 • Stig Kanbåge

  oktober 29, 2012

  Det verkar vara toppen och ser fram mot fortsatt spännande släktforskning

 • Sara

  oktober 29, 2012

  Lycka till, Stig!

 • Bernt Andersson

  november 2, 2012

  Har läst en del här men förstår inte hur det fungerar.

  • Sara

   november 4, 2012

   Hej Bernt,

   Kul att du är intresserad av att lära dig mer om Record Matches. Är det någon specifik del av funktionen som du vill ha ökad förståelse om eller vill du har mer övergripande information om Record Matches?

   / Sara

 • Rune Larsson

  januari 22, 2013

  Trevligt att få ta del av Record Matchies. Spännande att kunna få del av Informationen.
  Tanck you.
  Rune Larsson

  • Sara

   januari 23, 2013

   Hej Rune,

   Mycket nöje!

   / Sara

 • Rune Larsson

  juli 3, 2013

  Sänder ett TACK för de fina kontakter som erhålles.
  Glad sommar./ Rune Larsson

 • Jan Carlsson

  december 6, 2013

  Jag har redan ett Premium abonnemang så varför skall jag betala ännu mer i avgifter för att titta på mina ”Record Matching”?
  Jag tycker att det kan ingå i befintligt abonnemang.
  Jan C

  • Sara

   januari 8, 2014

   Hej Jan,

   Tack för din kommentar. Vi erbjuder två olika typer av abonnemang: ett dataabonnemang och ett kontoabonnemang. Du har ett kontoabonnemang. Det ger dig bland annat tillgång till Smart Matches och större lagringsutrymme. För att få tillgång till Record Matches, krävs det andra abonnemanget: ett dataabonnemang.

   / Sara

 • Evert Strandell

  december 28, 2013

  Tack Bernt, då är jag inte ensam om att inte förstå. Jag har försökt att söka på namn och annat men jag hittar inte något som jag kan använda. Jag vet att jag ha släkt både i Michigan och staten New York. Förmodligen även i fler stater. Jag kan inte hitta någon lite längre fram häller.

  • Sara

   januari 8, 2014

   Hej Evert,

   Record Matches är en automatisk tjänst som generar matchningar baserade på informationen i ditt släktträd. Om du vill göra egna sökningar på specifika platser, såsom amerikanska delstater, kan du göra det i vår sökmotor SuperSearch. Den hittar du under fliken ”forskning”.

   Om du vill lära dig mer om SuperSearch och hur man gör sökningar, rekommenderar jag dig att delta vid den kostnadsfria släktforskningskursen online den 28 januari klockan 19.00. Här hittar du mer information om det: .

   Sara

 • Kåre Olsson

  januari 14, 2014

  Möts alltid av dessa rader:

  ”Det finns för närvarande inga Record Matches på din släktwebbplats.
  Vänligen kom tillbaka till denna sida snart för vi fortsätter att leta åt dig.”

  Undrar nyfiket hur lång väntetiden är innan något kan dyka upp? Veckor eller månader?

  Undrar
  Kåre

  • Sara

   januari 14, 2014

   Hej Kåre,

   Det kan variera. Hur länge har du väntat?

   Sara

 • Arne Brandes

  mars 31, 2014

  Elegant Förnämnt Bättre kan man inte få det.

 • Swen

  maj 11, 2014

  JAG ÄR 91ÅR klarar bara svenska, har jag då någon glädje av att utvidga mitt nuvarande abonemang?

  • Sara

   maj 12, 2014

   Hej Swen,

   All information på vår webbplats, i programvaran, mobilappen etc. finns tillgänglig på svenska.

   / Sara

 • Arthur Graham

  maj 16, 2014

  cEn Record Match är ett ”relevant dokument”…
  – är födelse- mm register sådana dokument? Jag tänker närmast på skotska Old Parish Registers, dels handskrivna dels indexerade.
  – Samarbetar ni med ScotlandsPeople?

  • Sara

   maj 20, 2014

   Hej Arthur,

   Tack för din fråga.

   Japp, relevanta dokument är bland annat födelseposter. Vi har skotska register, men inte just sockenposter. Vi samarbetar inte med ScotlandsPeople. Här är en länk till de skotska poster som vi har i vår sökmotor:

   Vänligen Sara

 • Gudrun Ekeman-Tolis

  juli 18, 2014

  Hur raderar man dubletten av en person, som av misstag kommit in två gånger i Ekeman-Tolis Family Tree? Har försökt i redigeringsläge, men ej lyckats.

  • Sara

   juli 31, 2014

   Hej Gudrun,

   Tack för att du skriver till oss.

   Om någon av individerna i Ditt släktträd har registrerats på två platser av misstag, så kan Du rätta till dubbletterna genom att använda Infoga/Ta bort funktionen.

   Detta är de steg Du måste ta, om en individ registrerats två gånger i trädet:

   1. Gå in på det personkort som har minst information och ta bort alla anslutningar till trädet, tills det är helt ensamt.

   2. Ta bort detta personkort genom att klicka på ’+’ ikonen och välja borttag för personen.

   3. Gå till det kvarvarande personkortet och använd Infoga-funktionen för att koppla samman till alla de individer som togs bort i det borttagna personkortet.

   Observera: ett personkort kan finnas två gånger beroende på återkommande relationer inne i trädet, men i så fall kommer det att vara en x2 ikon bredvid, som betyder att data INTE är dubbel.

 • Wanja Plato Olsson

  november 3, 2014

  Jag har släkt från Tyskland och Polen Följs dessa länder upp eller måste jag försöka nå de olika ländernas, personernas ursprungsorter. Är endast svensktalande.

  • Sara

   november 4, 2014

   Hej Wanja,

   Det finns uppgifter från Tyskland och Polen som du kan tillgå på svenska på vår hemsida. Vilken typ av uppgifter är du på jakt efter?

   / Sara

 • Margreth Petersson

  februari 6, 2015

  Hur kommer det sig att jag har två lika släktträd? Kam man slå ihop dem?

  • Sara

   februari 9, 2015

   Hej Margreth,

   Tack för att du skriver till oss. Här har du instruktioner för hur du slår ihop två träd:

   Vänligen Sara

 • Britt Karlsson

  mars 23, 2015

  Roligt att fotona var bra. Tack för abonnemanget. Nu gäller det för mej att komma underfund med hur jag skall hantera programmet.

  • Sara

   mars 24, 2015

   Hej Britta,

   Det var så lite så, det är vi som ska tacka. Det bästa sättet att lära sig programmet är helt enkelt att använda det. Men om du stöter på något som du behöver hjälp med är du välkommen att kontakta oss igen så hjälper vi dig.

   Vänligen Sara

 • Sune Abrahamsson

  maj 4, 2015

  Varför skall jag betala för ett dataabbonnemang som jag redan betalar för till Geni? Vad jag förstår är ni väl ihopslagna numera.

  • Sara

   maj 4, 2015

   Hej Sune,

   MyHeritage äger Geni, men de två sidorna drivs separat. Här kan du läsa vidare om detta: .

   Vänligen Sara

 • Gun-Britt Jansson

  maj 12, 2015

  När jag får smart matchens så är det från mitt eget träd??? Varför? Ser ni inte att det är mitt? Vet ju att det är fler som forskar i min släkt !!

  • Sara

   maj 13, 2015

   Hej Gun-Britt,

   Tack för din kommentar.

   Det låter som du har två konton på MyHeritage. Kan det stämma?

   Vänligen Sara

 • Laila Pettersson

  juni 10, 2015

  Vill ej ha Rekord Matchning

  • Sara

   juni 11, 2015

   Hej Laila,

   Jag rekommenderar dig att kontakta vår kundtjänst. De nås på .

   Vänligen Sara

 • olof

  juli 11, 2015

  ok

 • Rune Frants

  augusti 16, 2015

  Jag har flera släktträd på MyHeritage men har senare övertagit all info och gjort ett helt nytt släktträd som omfattar alla andra släktträd. Hur tar man bort ett släktträd från MyHeritage. Det är ju onödigt att hålla flera sl’ktträd med samma info.
  Rune

 • Rune Frants

  augusti 16, 2015

  Jag har flera släktträd på MyHeritage men har senare övertagit all info och gjort ett helt nytt släktträd som omfattar alla andra släktträd. Hur tar man bort ett släktträd från MyHeritage. Det är ju onödigt att hålla flera släktträd med samma info.
  Rune

  • Sara

   augusti 17, 2015

   Hej Rune,

   Du kan enkelt på egen hand ta bort träd.

   Gör på följande sätt för att ta bort träd online: logga in på ditt konto, gå till fliken > släktträd > hantera släktträd > gå till det träd du vill ta bort > klicka ”radera”.

   Gör på följande sätt för att ta bort träd i Family Tree Builder: gå till ”arkiv” i det övre vänstra hörnet > hantera projekt > klicka på det träd du vill ta bort > och klicka sedan ”radera”. Om du vill ta bort flera träd måste du ta bort ett åt gången.

   Vänligen Sara

 • Swen

  augusti 17, 2015

  Hej Sara….jag har klickat på ”öppen kredit”för att bli klokare på vad det innebär att ha tillgång till Rekord Mstches,men ”icke sa Nicke”!!?
  Varför erbjuder Ni inte GRATIS prövotid till oss som redan är abonenter hos MyHeritage ? Era konkurenter bjuder på 14-dagar !
  Även Ni skulle få fler abonenter av en sådan kampanj,
  varfö undrar….

  • Sara

   augusti 18, 2015

   Hej Swen,

   Tack för din kommentar. Det finns möjlighet till detta. Ska sätta dig kontakt med vår säljavdelning.

   / Vänligen Sara

 • Swen

  augusti 18, 2015

  Tack Sara,väntar med spänning på mail från dem

  • Sara

   augusti 19, 2015

   🙂

 • Orvokki Parkkinen

  september 24, 2015

  Det skall bli spännande

 • Karin von Schenck

  september 27, 2015

  Och vad kostar det? What´s the extra costs?

  • Sara

   september 28, 2015

   Hej Karin,

   Tack för din fråga. Ett dataabonnemang kostar cirka 850 kronor per år.

   / Sara