MyHeritage in Color ™ blir viral: Över en miljon foton är redan färglagda!

MyHeritage in Color ™ blir viral: Över en miljon foton är redan färglagda!

För 5 dagar sedan släppte vi en fantastisk funktion, MyHeritage In Color™, som automatiskt färglägger svartvita foton med fantastiska resultat.

Vi har Jason Antic och Dana Kelley från DeOldify att tacka för utvecklingen av den underbara färgläggningstekniken som denna funktion bygger på.

Gensvaret har varit otroligt. Funktionen är en sensation: Under de första fem dagarna har mer än en miljon foton färglagts – och antalet fortsätter att växa! Användare från hela världen fascinerats, och ibland blivit tårögda, över hur tilläggningen av färg kan återuppliva minnen om nära och kära och förändra hur man förhåller sig till fotona. Många har delat med oss och sagt ​​att de färglagda bilderna har väckt intresse för familjehistoria bland den yngre generationen, och att det är mer riktigt och påtagligt att se sina förfäder i färg. Släktforskare har ”klagat” över att de inte får något annat gjort då de tillbringar långa nätter med att färglägga alla sina foton och förundras över de nya detaljer som plötsligt dyker upp. Även människor som har haft svårt för släktforskning tidigare, har vänt upp och ner på sina hem för att hitta svartvita foton att skanna och färglägga och de delar entusiastiskt resultaten med familj och vänner. Det är beroendeframkallande! Vilken glädje för släktforskningen!

Om du inte har gjort det ännu, prova på själv på www.myheritage.se/incolor. Vem som helst kan färglägga upp till 10 fotografier gratis och ett obegränsat antal foton med abonnemang.

Här är några av de reaktioner och vittnesmål som vi har sett på sociala medier:

Bloggar

Rötterbloggen, Ted Rosvall: ”I veckan släppte en av de stora jättarna (MyHeritage) en ny funktion på sin sajt – nämligen ”kolorering” av svartvita eller sepiabilder till något som liknar en modern färgbild. Bilden ovan har jag använt tidigare i min blogg och i min kåserisamling. KAFFETÅREN heter den och är tagen i början av 1920-talet i den lilla staden Oregon i Illinois. Själva tekniken är inte helt ny och finns givetvis även på andra sajter, men har hos MyHeritage strömlinjeformats och gjorts rejält användarvänlig. Ladda upp den önskade bilden, vänta några sekunder och njut sedan av den färglagda versionen som går att ladda ner och kanske ytterligare förbättra i något bildbehandlingsprogram.
…Tänk att jag tycker att detta är riktigt bra! Det känns som om jag kommer mina gamla förfäder och släktingar en liten aning närmare tack vare färgen.”

Genealogy tours of Scotland: “MyHeritage verktyg för färgläggning — GAME CHANGER.

I det som förmodligen är det största genealogiska genombrottet sedan DNA, meddelade MyHeritage igår om sitt nya färgläggningsverktyg, MyHeritage In Color™

Som bevarare av familjeminnen har jag hundratals foton. Verktyget är snabbt och enkelt att använda och jag måste säga att övergången från svartvitt till ”levande färg” är påverkande. Man blir känslomässigt berörd …

Foton framkallar minnen som är länge undertryckta. Att se de svartvita fotona vakna till liv med färgläggningsverktyget fördjupar och stärker dessa minnen och alla de varma känslorna av kärlek, tillhörighet och koppling som minnen består av. Utan tvekan är MyHeritage In Color™ -verktyget den nya stora grejen i släktforskning och släkthistoria. Bra gjort MyHeritage-teamet.”

DNA Explained: ”Förbli fortfarande mitt hjärta … Det här är min mamma och den färglagda versionen ser väldigt mycket ut som hon gjorde i livet. Jag blev nästan andlös. Vilken skillnad … Det här är SÅÅÅÅ enkelt … Möjligheterna är oändliga och resultaten är FANTASTISKA. Jag kommer nog inte få något annat gjort. Vilka serier av bilder kan du väcka upp till liv och skapa ett färgcollage genom tiderna? Vilken fantastisk present, om inte för någon annan, så för dig själv.

Testa! Tack, tack, MyHeritage!!!!!!”

The DNA Geek: ”MyHeritage har just släppt en spännande ny funktion som heter MyHeritage In Color™. De kan nu färglägga dina svartvita foton automatiskt!

Det är snabbt, enkelt och – bäst av allt – du kan prova det gratis! ”

Family Cherished: ”Alla pratar om och testar det nya färgläggningsverktyget för gamla svartvita foton som nyligen släpptes av MyHeritage. Här är några idéer om hur du får ditt bästa resultat … DETTA används för att skapa liv till din berättelse genom att använda en annan version av originalbilden. På bilden ovan insåg jag inte att jag liknar min gammelmormor så mycket, förrän jag provade detta, eftersom det inte framgick tidigare på det svartvita fotot. Färgläggning kan få fram detaljer som kan hjälpa dig att få ny information. Färglagda bilder tar fram detaljer som ofta saknas i svartvitt … Familjemedlemmar som inte var så intresserade av familjens historia tidigare är plötsligt intresserade och ställer frågor om personerna i dessa färgbilder. Enbart DETTA är en anledning att prova det nya verktyget. Prova det, du kommer att gilla det! ”

Genealogy’s Star: ”Denna fantastiska nya teknik har varit online bara en dag från och med datumet för detta inlägg. Konceptet MyHeritage In Color™ är ganska enkelt: det ger enastående färg till befintliga svartvita fotografier.”

Eastman’s Online Genealogy Newsletter: ”Jag provade färgläggningsprocessen lite snabbt i morse och jag är imponerad. Den gör att du kan göra mer än att titta på gamla foton – den låter dig uppleva dem, skapa en djupare koppling till din familjehistoria än du någonsin trodde var möjlig. Jag planerar att använda denna process på ALLA mina gamla digitaliserade svartvita fotografier.”

Family History Hound: ”Jag är imponerad av användarvänligheten på den här nya funktionen och jag kunde ha stannat uppe hela natten och provat det på alla mina familjefoton. Vilka foton ska du prova på?”

Legal Genealogist: ”Men ge kredit när kredit är befogat: Med vissa undantag är färgerna i dessa färgläggningar ganska korrekta, och det är ganska snyggt med de flesta hudtoner. Det är lätt. Det är snabbt. För oss som har MyHeritage-konton är det en obegränsad källa till att ha kul – åtminstone tills vi har slut på svartvita bilder att leka med. Detta är ett riktigt coolt verktyg. Tack, MyHeritage!! “

Scottish Genes: ”Jag har haft en hel del kul med det nya verktyget från MyHeritage, som låter dig ändra svartvita bilder till färgbilder. MyHeritage-verktyget är inte bara roligt, utan beroendeframkallande! Som man kan se har den konstgjorda, färglagda versionen några punkter där inte allt stämmer, och ändå tror jag inte att det betyder något alls, eftersom den känslomässiga responsen från den genererade bilden är densamma. Det är något magiskt med att se en gammal svartvit bild återställas i färg (även om inte 100% riktigt), eftersom vi lever i en färgstark värld. När jag visade några av bilderna för min yngre bror, kommenterade han att det fanns något ”underbart som andra världskriget i färg” i dem, det vill säga att de verkar så mycket fräschare och närmare oss, och ändå har de en historisk stämning i sig. Jag önskar att släkthistoriska leksaker som denna kom ut dagligen – bra gjort MyHeritage!”

Gould Genealogy: “…Otroligt, eller hur!! För att använda denna fantastiska nya funktion, gå till MyHeritage In Color™ -sidan, ladda bara upp ett foto så kommer det att färglägga det åt dig. Men bara ett varningsord … när du börjar kommer du inte att kunna sluta. Du kommer att fortsätta hitta andra foton som du vill se färglagda och du kommer att fortsätta leka!”

The Genealogy Reporter: ”Jag har alltid älskat att se de färglagda fotografierna från inbördeskriget och första och andra världskriget. Det gör att människorna och platserna på bilderna verkar mer riktiga. Jag minns att jag tänkte, ’Wow! Jag önskar att jag kunde lägga till färg till mina gamla foton. ”Nu kan jag det.”

Genealogy à la carte: ”Jag har testat ett annat färgläggningsprogram online, men jag tycker att den här produkten är den enklaste att använda och snabbast med att ge resultat.”

Geneamusings: ”Naturligtvis är de färglagda fotografierna endast lika bra som de ursprungliga svartvita fotona, och det kan förekomma fel eftersom färgläggningsprocessen försöker bestämma färgen på olika objekt med hjälp av gråtonerna på fotona. Med tanke på processen och begränsningarna tycker jag att det blir ganska bra! Tack MyHeritage för att ni släppte denna underbara nya färgfunktion. Fotona är mer realistiska än svartvita foton.“

Och andra: Who Do You Think You Are Magazine, The Genealogy Guys Blog, Genealogy Bargains, The Ginger Jewish Genealogist, Irish Genealogy News, och många fler.

Twitter

Facebook

Instagram

Slutsats

På MyHeritage tror vi att familjehistoria är en viktig del av det som gör oss till de vi är. Vårt hopp är att vår plattform kommer att hjälpa dig att ge liv till din familjehistoria och hjälpa dig att skapa en djup och personlig koppling till din familjs berättelser och till dina förfäder och släktingar som finns i dessa berättelser. Och hjälpa dig att överföra dina familjeskatter till kommande generationer. MyHeritage In Color™ är vår senaste funktion som hjälper dig att uppnå allt detta.

Vi har varit så glada över att släppa den här funktionen och vi är glada och ödmjuka över gensvaret. Att lägga till färg på svartvita foton hjälper till att skapa liv i det förflutna på ett kraftfullt sätt.

Vi arbetar hårt med förbättringar som vi kontinuerligt kommer att implementera.

Prova MyHeritage In Color™ idag och fortsätt att dela dina färglagda foton med oss – vi älskar att få vara en del av din familjeshistoriska resa!