Nyhet! MyHeritage.com Family Graph API och bästa familjeapplikationstävlingen

Nyhet! MyHeritage.com Family Graph API och bästa familjeapplikationstävlingen

Family Graph Visuell Family Graph API:n – gör webben till en bättre plats för familjer.

Vi är väldigt exalterade av lanseringen av vår Family Graph API i betaversion – det är ett nytt och stort, tillskott som utvecklar MyHeritage.com från en hemsida, till en plattform, och tillåter fler webbutvecklare att skapa användbara tjänster för våra MyHeritage användare.

Fascinerad?

Fortsätt läsa för att få reda på mer om hur detta kan gynna dig, om du är ett fan av släktforskning, är en webbutvecklare eller helt enkelt är någon som tycker om att spendera din tid på nätet, tillsammans med din familj. För att inte tala om vinstpriset på 10 000 dollar för den bästa familjeapplikationen…

Så vad är vår Family Graph API?

En API eller Application Programming Interface, är bara en teknisk term för att möjliggöra för webbsidor och internet att interagera med en specifik hemsida. Vi är glada att öppna vår egen API – The Family Graph API – för webbutvecklare över hela världen, så att nya apps och tjänster kan skapas runt familjerelationer och familjehistoria; dina favorit applikationer kan nu bli mer familjevänlig och du kan få möjlighet att göra fantastiska saker med din släktforskning.

Vad betyder detta för dig som användare av MyHeritage.com?

Först och främst, kan du lita på att all din släktträdsinformation, fotografier och minnen som finns lagrade på MyHeritage.com är helt privata och säkra. Du är den ända som har tillgång till denna information. API:n är bunden till MyHeritage.coms strikta sekretesskydd, utan undantag.

Vår nya API tillåter webbutvecklare att skriva applikationer som du som MyHeritage.comanvändare kan välja att använda, om du vill. Dessa funktioner kan utvidga MyHeritage.com nuvarande funktioner till nya och spännande områden.

Exempelvis, har två företag redan påbörjat ett samarbete med oss för att använda den nya API med syfte att förbereda en familjekalandertjänst till våra användare. Så om du är intresseras av att ha en tryckt kalender, kommer du snart kunna skapa dig en. Med endast ett par klick, helt personligt anpassad med födelsedagar och foton av dina familjemedlemmar.

Många andra nya bra saker kommer att vara möjliga för dig som användare. Föreställ dig att du kan se vilken kändis som du är släkt med, genom ett klick. Skriv ut ditt träd på en t-shirt, hitta dina förfäder med hjälp av Google maps eller göra ditt släktträd till ett filmklipp inför din nästa släktträff. Möjligheterna är oändliga och vissa kan vi ännu inte föreställa oss. Håll ett öga öppet på vår blogg för hålla dig uppdaterad om några av våra nya applikationer som kommer att levnadsgöra din unika släkthistoria.

Goda nyheter även för webbutvecklare.

Om du är en webbutvecklare, eller äger en hemsida med familjer som målgrupp – finns vår Family Graph API, tillgänglig i betaversion på www.familygraph.com, vilket öppnar dörrarna till världens största familjenätverk. Miljontals familjer över hela världen har genererat och lagt upp över 845 miljoner profiler i 20 miljoner släktträd.

Family Graph API:n - information för webbutvecklare (klick för att förstora)

Family Graph API:n - information för webbutvecklare (klick för att förstora)

Ett par exempel på hur webbutvecklare kan använda sig av den nya API:n:

  • E-handelshemsidor kan erhålla information om kommande födelsedagar och årsdagar på nära släktingar, och kan erbjuda snabba köp av personliga gåvor och gratulationskort till kunden.
  • Fotodelningshemsidor kan göra det möjligt för deras användare att bläddra genom tidigare osedda fotoalbum, publicerade av deras släktingar.
  • Sociala nätverk kan använda Family Graph för att förse sina användare med deras familjemedlemmar som nya kontakter.
  • Familjehistoriehemsidor kan skapa informationsbroar mellan MyHeritage.com och andra familjehistorieprodukter, databaser och webbplatser, och förse användare med värdefulla Smart Matches™ från MyHeritage.com.
  • Mash-ups och andra tjänster kan utformas för att ge nytt värde till användarna. Exempelvis kan mobilapplikationer ta fram information från släktträd och visa var familjemedlemmar bor på en karta. Eller skapa snabb chattkommunikation och fotodelning mellan dem.

Klicka här för att se fler exempel på applikationer.

Har det här fått dig att börja tänka på vad du kan skapa? För att få igång ditt hjärnarbete tillkännager vi i dag en bäst familjeapplikationstävling med hela 10 000 dollar som vinstpris. Tävlingen börjar i dag den första september,2011 och kommer att acceptera bidrag till och med midnatt den 15 februari, 2012. De inlämnade bidragen kommer att utvärderas av en jury och vinnaren kommer att tillkännages den 15 mars, 2012. Slösa ingen tid, kör igång med hjärngympan. Information om hur du kan delta i tävlingen, hittar du på Family Graph API tävlingssida. För mer teknisk information om API:n, inklusive dokumentation och exempel på applikationer, samt för att ansöka om gratis tillgång eller att delta i tävlingen, besök www.familygraph.com. Vi ser fram emot att dig låta din kreativitet gå lös och bidra till att göra webben en vänligare plats för familjer.