En resumé av släktforskningsdagarna i Kuopio

En resumé av släktforskningsdagarna i Kuopio
Sara berättar om MyHeritage för nyfikna besökare

Sara berättar om MyHeritage för nyfikna besökare

Vårt besök på släktforskningsdagarna i Kuopio mellan den 16-18 mars var MyHeritages första besök i Finland. Och vi blev varmt välkomnade. Mässan började på fredagen den 16 mars med föreläsningar. Och fortsatte med föreläsningar på både lördagen och söndagen, parallellt med själva mässan där vi tillsammans med 50 andra utställare var på plats.

I vår monter kunde man pröva vår Smart Match-funktion, om man medtagit en Gedcom-fil. Vi delade även ut olika typer av gåvor som pennor, kylskåps- magneter och iPhonefodral. Utöver det, delade vi ut informationsblad och vår programvara Family Tree Builder kostnadsfritt. Jag och Seppo fanns tillgängliga hela helgen för att svara på frågor. Du kommer att kunna lära känna Seppo lite bättre när vi om ett par dagar kommer att publicera en användarprofil om honom.

En bild från dag ett

En bild från dag ett

Dag två

Dag två

Det var jättekul att möta finska MyHeritageanvändare och höra deras tankar och funderingar om oss. Vissa användare hade på ett eller annat sätt fastnat i sin släktforskning och behövde vår hjälp för att ta sig vidare. Medan andra ville dela med sig av de framsteg de gjort i sin forskning tack vare MyHeritage. Det var även kul att informera släktforskare, som ännu inte använder sig av oss, om vårt tjänst- och produktutbud. Många var även nyfikna och hade frågor om våra nyligen lanserade DNA- och kalendertjänster.

Släktforskningsdagarna i Finland firade 35-årsjubileum

Släktforskningsdagarna i Finland firade 35-årsjubileum

I år firade släktforskningsdagarna i Finland 35-årsjubileet och på lördagskvällen deltog vi på middagen som hölls i ära av jubileet. Det var en mycket trevlig tillställning, där det bjöds på god mat och vacker musik. Det hölls även en kortare presentation om den utmärkande savolaxdialekten, som min bordsherre jämförde med den skånska dialekten.

Vid middagen avslöjades det att nästa års mässa kommer att hållas i Kokkola (Karleby).

Sammanlagt ska drygt 800 personer ha besökt mässan. Det var en mycket trevlig tillställning. Vi på MyHeritage är väldigt glada över det trevliga bemötandet och hoppas att vi kommer vara tillbaka nästa år. Vi vill även passa på att tacka Seppo, som var till stor hjälp under helgen.

Efter mässan besökte jag Genealogiska Samfundet i Finlands bibliotek som ligger i vackra lokaler i centrala Helsingfors. Där träffade jag bibliotekarien Vuokko Pärssinen-Tainio.

Vuokko Pärssinen-Tainio

Vuokko Pärssinen-Tainio

Hon visade mig runt på biblioteket, som är Nordens största släktforskningsbibliotek och hon berättade även om verksamheten som Genealogiska Samfundet i Finland driver.