3 sätt att engagera släkten i din släktforskning under julen

3 sätt att engagera släkten i din släktforskning under julen
Släkttillställning

Släkttillställning

Nu i stundande jultider är det dags att börja tänka på hur du kan få ut det mesta av de kommande släkttillställningarna. Hur kan dessa tillställningar göras till släktforskningstillfällen?

Oavsett om du vill fylla ditt träd med mer information, involvera de yngre generationerna eller lägga till nya dimensioner till din befintliga släktforskning, kan du nedan se tre enkla förslag på hur du kan förvandla din nästa släkttillställning till ett effektivt släktforskningstillfälle.

1. Be släktingar att ta med sig ett äldre släktobjekt

Att dokumentera berättelser om ett släktobjekt kan vara ett fantastiskt redskap som kan hjälpa till att öka förståelse om din egen släkthistoria.  Det vore kanske en god idé att uppmuntra dina släktingar att ta med ett släktobjekt för att visa resten av släkten vid sidan av eftermiddagskaffet? Det kan vara ett brev, kort, smycke eller ett ärvt matrecept? Objekt kan väcka till liv intressanta berättelser som kan ge dig ny och intressant information om din släkt.

2. Utse en ansvarig

Information om släktingar delges ofta vid släkttillställningar men glöms med tiden bort eftersom den inte skrivs ner eller spelas in. Utse någon ansvarig som ser till att det som sägs spelas in eller skrivs ner med hjälp av en videokamera, en diktafon eller kamera under själva tillställningen så att det som sägs sparas och minns.

3. Gör det till en lek och få barnen engagerade

Barnen är inte bara släktens nästa generation, de är också nästa generations släktforskare. Försök att få dem engagerade i en tidig ålder genom att skapa spel som de kan leka vid släkttillställningen. Låt dem spela släktspel på din släktplats på MyHeritage. Om det är flera barn vid eventet, kan de bilda lag. Vem vet, bortom lockelsen av ett pris, har du kanske lyckats tända en gnista hos barnen som gör att de vill börja släktforska när de är äldre.

Det här är våra tre förslag.

Har du några förslag på hur man få ut det mesta av släkttillställningar? Dela med dig här på bloggen eller på Facebook.