Sök gratis i USA:s federala folkräkningar

Sök gratis i USA:s federala folkräkningar

Under en begränsad tid kan du söka i alla de amerikanska folkräkningarna via vår sökmotor SuperSearch. Du kan söka på över 650 miljoner namn i alla delstater och territorier.

Sök gratis i helgen

Om du har förfäder som emigrerade till Nordamerika och vill utforska deras öde är detta en fantastisk chans.

Folkräkningar är ofta rika på information och öppnar upp för möjligheten att hitta släktinformation som man inte kände till sedan tidigare. Posterna är digitaliserade och kan sökas via index.

Den senast offentliggjorda folkräkningen är från 1940. Folkräkningarna görs var tionde år i USA och med SuperSearch kan du söka i alla folkräkningar från 1790 till 1940.

En sida från USA:s folkräkning 1790

En sida från USA:s folkräkning 1790

Förra årets gjordes folkräkningen från 1940 offentlig. Detta eftersom det råder en 72-årig sekretessbegränsning i USA.

Frågorna i USA:s folkräkningsposter varierade från år till år i staternas folkräkningar. De inkluderar vanligtvis namnen på medlemmar i hushållet, ålder, födelseort, boendeort, yrke, immigration och medborgarskapsdetaljer, äktenskapsinformation, militärtjänst och mer.

Sökmotorn öppnas upp från och med nu på lördag klockan 9 och kan sökas gratis fram tills på tisdagen den tredje september klocka 9 på morgonen.

Mycket nöje,

MyHeritage-teamet

Sökmotorn öppnas upp gratis i samband med den nordamerikanska högtiden ”Labour Day” som alltid firas den första måndagen i september i både USA och Kanada. Det är en nationell helgdag och motsvara den internationella arbetsdagen som vi firar den första maj.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • poul echwald

  augusti 31, 2013

  skriv på dansk

  • Sara

   september 2, 2013

   Hej Paul,

   Vi hoppas kunna skapa en danska blogg framöver.

   Vänligen Sara

 • Kristina Broström

  september 1, 2013

  Jag har tappat mina Amerikanska släktingar de utvandrade från bBlekinge Jämjö Har haft brevkontakt Mrs Herbert Olsson ClarenceStreet Everett49 Mass USA. Har brevväxlat med Dottern men vi har tappat kontakten Herberts fru hette Clara och Barn-barnet Bruce skulle gärna få veta deras historia Clara lever inte men hennes dotter Helen Med vänlig hälsning, Kristina