Nyhet: SuperSearch™- varsel

Kommentarer2

Vi är glada att lansera en ny funktion, SuperSearch™- varsel.

En SuperSearch-varsel är en anmälan som berättar att ett nytt resultat har blivit tillgänglig för en sökning du gjort tidigare men inte funnit något svar på.

MyHeritage SuperSearch innehåller en mängd användbart innehåll att utforska. För närvarande inkluderar MyHeritage SuperSearch 6.85 miljarder historiska dokument så som; släktträd, offentliga bilder, folkregister, födelse-, äktenskaps-, dödsregister, familjehistorieböcker och mycket mer. Vi lägger hela tiden till nytt innehåll till SuperSearch: 1 miljon historiska dokument och 2 miljoner släktträdsprofiler läggs i genomsnitt till varje dag. Så även om du inte hittar det du letar efter på SuperSearch just nu, är chansen stor att det snart blirt tillgängligt för dig.

Men hur ska du kunna vetat när de inlägg du behöver (eller inlägg som du inte visste fanns) för de personer du söker efter, har lagts till? Vi har nu svaret! I stället för att komma tillbaka för att upprepa samma sökningar manuellt, behöver du inte göra någonting. I stället gör vi allt arbetet åt dig.

Från och med nu, upprepar vi automatiskt föregående sökningar som du har gjort på SuperSearch, i bakgrunden, var annan månad. Vi upptäcker relevanta resultat som inte fanns tidigare. Vi skickar sedan en e-post om de nya resultaten som hittades, med länkar till inlägget. Som med alla arkiv på SuperSearch, kan du först skåda inlägget för att variefiera dess relevans. Om du anser att det är relevant, kan du enkelt spara det till ditt släktträd (genom att skapa ett citat som leder till inlägget) och extrahera information till de relevanta personerna i ditt släktträd, eller lägga till nya individer till ditt träd.

SuperSearch™-varsler täcker varje sökning du gjort (medan inloggad på MyHeritage) sedan SuperSearch lanserades under 2012, och söker efter information som uppfyller varje kriterie du angav i varje sökning (såsom födelseår, dödsår, släktingar, platser, mm) . Sökningar efter extremt vanliga namn eller sökningar som ger alltför många resultat utesluts automatiskt från SuperSearch-varslar, eftersom när det finns för många resultat, är chansen stor att de nya inläggen inte är relevanta, och vi vill inte slösa din tid.

Här är ett exempel på hur SuperSearch-varsel kan vara till nytta: Låt oss anta att du för två år sedan sökt information om din farfar som lämnade Danmark och emigrerade till USA år 1925. Du fick inga resultat, och du har nu även glömt att du genomförde denna sökning. Men vi minns!
Den 28 juni 2016 la vi till Danmarks folkregister från år 1921, och två dagar senare la vi t till folkregistret från 1916 (förresten, så är MyHeritage den enda platsen på internet där du hittar dessa danska folkregister). Det nya varslingssystemet upprepar automatiskt din sökning angående din farfar, och nästa gång den gör detta, kan den finna honom i 1916- eller 1921- års folkbokföring. Om du har ett släktträd på MyHeritage kan du också få Record Matcher för din farfar, men ibland finns det inga kopplingar efterrsom ditt träd inte har tillräckligt med information.

Att få SuperSearch™-varslar är gratis. Att titta på resultaten från vissa datasamlingar är också gratis (t.ex. Billion Graves, sammanställning av publicerade källor, Social Security Death Index, mm.), men de flesta datainläggen kräver ett dataabonnemang.
SuperSearch-varsel e-posten kommer att skickas till dig högst en gång i veckan, så att de inte täpper din brevlåda. Längst ner på varje SuperSearch™ mejl, hittar du alternativ för att stänga av denna funktion helt, och en länk till en sida som listar alla dina tidigare sökningar, där kan du enkelt kan handplocka vilka du vill att vi åter söker med jämna mellanrum för dig.

SuperSearch™-varseltjänsten rullas successivt ut till vår användarbas den första gruppen av tio miljoner användare börjar nu. På detta sätt kan vi övervaka systembelastningen och vår kundrespons. Om du inte får varslar under de närmaste veckorna, oroa dig inte, det betyder förmodligen att ditt konto inte har aktiverats ännu för SuperSearch™-varsel. Ha tålamod!

Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med SuperSearch™-varsel, en funktion som inte finns på de flesta andra släktforskningswebbplatserna. Som ni kan se, slutar vi aldrig att arbeta hårt för att hjälpa dig att göra det mesta av din släktforskning.

Lycka till

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

  • Nils Ehrnström


    augusti 8, 2016

    Verkar vara bra service av er.

  • Kerstin Elisabeth Sandkvist


    september 5, 2016

    Intressant initiativ! Hade flyttat ert sökfynd ang Inger Brandstrup född 1902 ( med namne som fick son på 1800-talet… ev tidigare) till s k Papperskorgen. idag försökt flytta tillbaks den till Inkorgen, men tycks ha cyberrymdrymt på vägen dit- fortsätter söka så dyker den nog upp igen där jag hittills missat titta, kanske.