Låt oss presentera Photo Discoveries™

Kommentarer

Hos MyHeritage strävar vi efter att kontinuerligt förbättra vår matchningsteknik för att göra släkthistorik enklare och mer tillgänglig för våra användare. Ett av våra främsta mål är att främja mer kollaborativ släktforskning och att låta våra användare dra nytta av fördelarna, för att de ska kunna dela med sig och lära av varandra, och spara mängder av tid och arbete genom att inte behöva göra om sådant som andra redan gjort.

Vi är mycket glada över att kunna lansera Photo Discoveries™, en ny och spännande funktion som är unik för MyHeritage som uppfyller ovan mål. Photo Discoveries gör det lätt för dig att lägga till bilder på personer i ditt familjeträd som för tillfället inte har några bilder, på bara några klick, baserat på arbete utfört av andra användare. Många av oss blir väldigt tagna när vi för första gången ser en bild på en släkting vi aldrig sett förr. Photo Discoveries kan göra att du får uppleva sådana ögonblick du också! Till och med erfarna släktforskare kan få sig en överraskning eller två.

Vikten av bilder

Bilder ger våra släktträd liv! Detta bevisas enklast med ett visuellt exempel, se nedan.

Ett släktträd utan bilder:

Samma släktträd efter tillägget av Photo Discoveries:

Släktträdet är nu mycket snyggare och mer intressant! Det har inte bara berikats med personliga bilder, utan även med de fullstora bilderna från vilka porträtten har klippts ut.

Allt kretsar kring samarbete

Photo Discoveries är kollaborativ släktforskning när den är som bäst. Många användare har svårigheter med att få tag på historiska bilder på sina förfäder. Men de delar sina förfäder med sina kusiner, nästkusiner och andra mer långväga släktingar. Därför är det möjligt, och ganska vanligt, att bilder som du har letat efter under hela ditt liv finns hos vissa av dina släktingar, som gärna vill dela med sig av dessa till dig. Med Photo Discoveries har vi tagit fram en ny och enkel metod för våra användare att dela historiska bilder på personer de har gemensamt.

Hur går det till?

Våra användare har i flera år använt sig av Smart Matches™. Detta är matchningar mellan släktträd. Det kan däremot vara väldigt tidskrävande att gå igenom individuella Smart Matches en person i taget och lägga till relevant information till släktträdet, vilket är anledningen till att vi uppfann Instant Discoveries™ — förmågan att lägga till en hel gren av individer till ditt släktträd baserat på endast en Smart Match. Då vi har insett vikten av bilder i släktforskning ville vi utveckla en förbättring till Smart Matches som fokuserade på bilder. Med Photo Discoveries, tog vi den innovativa tekniken bakom Instant Discoveries ett steg längre och använde den till att lägga till bilder snarare än personer eller information. Vi tittar på alla dina Smart Matches (ibland flera tusen) och isolerar matchningarna med andra träd som innehåller bilder, där de motsvarande personerna i ditt träd inte har ett personligt foto, vill säga att de representeras av en silhuett i ditt släktträd. Vi bakar sedan ihop alla dessa fynd till små paket med upp till 10 bilder i varje paket och kallar varje sådant paket ett Photo Discovery. Varje Photo Discovery är en samling personliga bilder som kan komma från flera olika familjesajter, där vart och ett är baserat på en enda Smart Match, och du kan lägga till ett helt Photo Discovery till ditt träd med endast ett klick.

Photo Discoveries är en fröjd att använda. Med ett klick kan du lägga till tio personliga bilder på tio olika personer i ditt släktträd, som fram till nu inte hade haft några bilder. Sedan kan du nästa dag lägga till ytterligare en Photo Discovery, och så vidare. Du får inte enbart ett personligt foto, ursprungsbilderna kopieras till din familjesajt i maximal upplösning tillsammans med metadata såsom persontaggar (för personer du redan har i ditt träd), datum och platsnamn. När ett foto kopieras skapas en källhänvisning automatiskt för att erkänna källan och användaren från vilken bilden kopierades. Bilder kommer enbart att tas från familjesajter där säkerhetsinställningarna tillåter att bilder från Smart Matches kopieras. Innan Photo Discoveries fanns skulle du behöva granska alla dina Smart Matches manuellt och letat efter tillfällen där du kunde få tag på bilder du ännu inte hade, vilket skulle kunna ta dig flera veckor eller månader. Vissa av våra användare har hundratusentals Smart Matches och kan omöjligt gå igenom alla. Photo Discoveries automatiserar processen.

En viktig aspekt hos Photo Discoveries är precisionen. Eftersom Photo Discoveries funktionen är baserad på vår underliggande Smart Matching™ teknik, kan vi filtrera bort merparten felaktiga matchningar automatiskt. Du kan känna dig trygg i att vi ger dig bilder av personer i ditt släktträd som faktiskt visar rätt personer. Men om du vill har du fortfarande möjlighet att titta in i varje Photo Discovery och välja bort bilder du inte vill ha innan du lägger till den. Du har fortsatt full kontroll över vad du lägger till i ditt släktträd.

Se nya Photo Discoveries 

Besök Instant Discoveries™ sidan via Discoveries rullgardinsmeny i huvudmenyn på din familjesajt.

På Instant Discoveries sidan kommer du att se en lista över Person Discoveries (upptäckter som kan lägga till nya personer i släktträd), och Photo Discoveries (upptäckter som kan lägga till nya bilder på existerande personer i ditt släktträd). Om du enbart vill se Photo Discoveries, klicka på filtret “Photo Discoveries” i enlighet med nedan.

Photo Discoveries (Klicka för att förstora)

Klicka på någon av de orange knapparna “View Discovery” för att se bilderna som ingår i det Photo Discovery “paketet,” i enlighet med ovan.

Titta på ett Photo Discovery (Klicka för att förstora)

För varje bild som ingår i ett Photo Discovery, kommer du att se namnet på den familjesajt bilden kommer från, samt sidansvariges namn. Du kommer även att se ytterligare tillgänglig information om bilden, såsom titel, datum, plats, och beskrivning, och ytterligare information om personen som syns på bilden.

Om du rör musen över sidansvariges namn kommer en ruta att dyka upp från vilken du kan kontakta användaren och kommunicera direkt. Detta kan användas för att tacka sidansvarige för bilderna och fråga om han eller hon har ytterligare material att dela med sig av.

Kontakta sidansvarige (Klicka för att förstora)

Du kan klicka på “View original photo” för att se en större version av bilden från Photo Discovery och om någon mer person är taggad i den.

Se ursprungsbilden i ett Photo Discovery (Klicka för att förstora)
Se en originalbild (Klicka för att förstora)

Lägga till ett Photo Discovery

Alla bilder i ett Photo Discovery kommer att kopieras till ditt träd per automatik när du lägger till upptäckten. Om du skulle vilja exkludera vissa bilder som du inte vill ha, klicka på bocken bredvid en bild för att avmarkera den. Använd sedan knappen ”Add” i det övre högra hörnet av sidan för att lägga till alla bilderna i trädet med ett klick.

Lägg till ett Photo Discovery i ditt träd (Klicka för att förstora)

Om du helt vill förkasta ett Photo Discovery, klicka “Reject this Discovery” i botten av listan av bilder som finns i upptäckten. Förkastade upptäckter kommer inte att kunna återtas.

Förkasta ett Photo Discovery (Klicka för att förstora)

Efter att du har lagt till ett Photo Discovery, om du har färre än 50 personer i ditt släktträd, kommer du att tas tillbaka till ditt släktträd för att se de nya bilderna som du precis har lagt till. Om du har fler än 50 personer i ditt släktträd kommer du att tas till bildsektionen, där du kan se bilderna du har lagt till.

E-postnotifikationer

Om ett nytt Photo Discovery har hittats åt dig, kommer vi att kontakta dig via ett Photo Discovery e-postmeddelande, så att du inte missar detta. Du kommer att få som mest en sådan notifikation per vecka.

Nytt Photo Discovery notifikationsmail (Klicka för att förstora)

Hur mycket kostar det?

Photo Discoveries är tillgängliga för alla användare på MyHeritage som har ett släktträd. Upptäckter i miniformat är gratis. Att lägga till upptäckter till ditt träd eller att se bilder i ursprungsstorlek kräver abonnemang av typen PremiumPlus eller Complete.

Om du har ett PremiumPlus eller Complete abonnemang, kommer du att kunna lägga till ett Photo Discovery om dagen. Efter att du har lagt till en upptäckt kommer vi att göra en ny körning åt dig och du kommer att kunna lägga till fler upptäckter dagen efter.

Kombinera Discoveries och Photo Discoveries

I och med lanseringen av denna nya typ av upptäckt vid namn Photo Discoveries, finns det nu två olika sorters Instant Discoveries: Person Discoveries och Photo Discoveries. Du kan nu applicera ett Person Discovery för att lägga till en gren av individer i ditt träd, och sedan lägga till ett Photo Discovery för att få in bilder på dessa personer (och andra personer) från andra släktträd, till ditt eget träd. Du kan upprepa detta så ofta du vill förutsatt att nya upptäckter finns tillgängliga.

Sammanfattning

Photo Discoveries är en unik funktion. Såvitt vi vet finns det ingen annan släktforskningstjänst som erbjuder någonting liknande.

Miljontals av våra användare har nu Photo Discoveries som väntar på dem. Om du inte har några tillgängliga Photo Discoveries för tillfället, rekommenderar vi att du försöker utöka ditt släktträd, genom att lägga till fler personer och mer fakta (såsom födelse- och dödsdatum). Detta kommer att öka antalet matchningar du kommer att få, och skapa fler möjligheter för dig att få Photo Discoveries.

Vi hoppas att du kommer att ha nytta av Photo Discoveries, och tack vare denna funktion, för första gången kunna se hur vissa av dina förfäder såg ut. Vi hoppas även att du kommer att kunna känna dig nöjd med att ha hjälpt andra medlemmar av din familj om det blir så att de tar del av dina bilder. Samarbete är framtiden för släktforskning.

Hälsningar,
The MyHeritage Team

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej