Dr. Phil blir förundrad med MyHeritage

Kommentarer1

Dr. Phil använder televisionens makt för att berätta övertygande och känslomässiga historier.
För några veckor sedan tog Dr. Phil ett MyHeritage DNA-test för att få reda på mer om sina förfäder och upptäcka sitt etniska ursprung. Från ett litet släktträd började MyHeritages teknologi att arbeta. Vi upptäckte några otroliga historiska dokument och berättelser om hans förfäder. Yvette Corporon, Friend of MyHeritage, avslöjade nyligen Dr. Phils MyHeritage DNA-resultat för honom i direktsändning.

Se Dr. Phils MyHeritage DNA-resultat:

Phillip McGraw föddes i Vinita, Oklahoma, till föräldrarna Joseph J. McGraw, Jr. och Anne Geraldine ”Jerry” (née Stevens). Phil växte upp med två äldre systrar och en yngre syster. Familjen flyttade till oljefälten i North Texas där hans far var en utrustningsleverantör. Senare, flyttade familjen ofta så att hans far skulle kunna fullfölja sitt livslånga mål att bli psykolog.

Etniskt ursprung 

Dr Phil upptäckte att han har överväldigande irländskt, skotskt och walesist ursprung, motsvarande 64,3% av hans totala etnicitet. Hans andra etniciteter var engelsk och iberisk.

DNA-matchningar

Dr. Phil matchades med 20,000 MyHeritage-användare från 64 olika länder. De flesta kommer från USA, men vissa kommer från Europa, och mer intressant, några kommer från Central- och Sydamerika, och till och med Asien.

Historiska dokument

Dr Phils irländska ursprung kan ses i USAs folkräkning från år 1900 för hans farfar John McGraw. John föddes i Irland 1847. Hans föräldrar, Dr. Phils farfarfarföräldrar, föddes också i Irland. Familjen immigrerade till USA 1878..

1900 folkräkning i USA — John McGraw (Klicka för zoom)

I ett dokument från 1910 års amerikanska folkräkning är Joseph Philips McGraw, Dr. Phils farfar, listad som en vagnsförare i en matbutik.

1910 folkräkning i USA — Joe P McGraw

Vid 33 års ålder kallades Joseph in för att tjäna i första världskriget. Hans inkallelseorder som visas nedan, innehåller några fascinerande detaljer om hans liv, inklusive hans anställningsort och hans närmaste släkting, hans fru Susan. Dessutom beskriver dokumentet hans fysiska utseende – han var av medelhöjd och kraftig byggd med gråa ögon och brunt hår.

Yvette överlämnade det inramade WWI-dokumentet till Dr. Phil som ett minne om sin familjs tjänst till sitt land. Dr Phil blev rörd över  att ta emot denna speciella del av sitt arv.

Joseph McGraws inkallelseorder till WWI:

Inkallelseorder till första världskriget – USA, 1917–1918 — Joe Phillip McGraw

Vi fann även att Dr. Phil är avlägsen släkt med den nyligen avlidne George H. W. Bush, 41a presidenten i USA.

Dr Phil blev fascinerad över sin etnicitetsuppskattning och över de ovärderliga upptäckter han gjorde om sin familj. Att lära sig om sina rötter har fått honom inspirerad och gett honom en känsla av samhörighet med sina förfäder på ett sätt som han aldrig kunnat föreställa sig.

Har du själv gjort några överraskande familjehistoriska upptäckter? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

  • Kristina Borglin


    januari 22, 2019

    Hej! Jag blev kontakta via my heritage av en kusin vars mamma var min fars syster. Jag har aldrig träffat min pappa så det var spännande. Vi möttes upp och jag fick se bilder på den släktsidan och höra lite historia. Inget jag väntade mig när jag gjorde testet från början. Mvh Kristina Borglin