Ny uppladdningspolicy för DNA har startat

Ny uppladdningspolicy för DNA har startat

Om du tidigare har gjort ett DNA-test hos ett annat företag kan uppladdning av ditt DNA-data till MyHeritage hjälpa dig att lösa ouppklarade släktforskningsgåtor och upptäcka nya släktingar. Genetiska släktforskare kallar detta ”att fiska i en annan damm” för DNA-matchningar och att dra nytta av möjligheten att matchas med den stora databasen av kunder som har testat sitt DNA exklusivt på MyHeritage. Som vi meddelade tidigare, från och med den 16 december 2018 kan användare ladda upp sina råa DNA-data från andra testtjänster gratis och de kommer fortfarande att få alla DNA-matchningar gratis, men att låsa upp extrafunktioner för uppladdade DNA-data kommer vara avgiftsbelagt.

Om du redan har laddat upp din råa DNA-data till MyHeritage från en annan testtjänst före den 16 december 2018, kommer du fortsättningsvis ha tillgång till alla extra DNA-funktioner gratis.

Ladda upp din DNA-data nu

Nedan kan du se de extra DNA-funktioner som du kommer att kunna utnyttja när du låser upp ett uppladdat kit:

Här är en mer detaljerad beskrivning av DNA-funktionerna och om de kommer att förbli gratis eller om en upplåsningsavgift kommer att krävas:

DNA-funktion
Beskrivning
DNA-uppladdningar utförda INNAN 16 december, 2018
DNA-uppladdningar utförda EFTER 16 december, 2018
MyHeritage DNA-kits (ej uppladdade)
DNA-matchningarMatchningar med andra människor som delar DNA med dig - dina släktingar genom en gemensam förfader - i vår enorma databas som är ungefär dubbelt så stor som GEDmatch + Genesis tillsammans.
GRATIS
GRATIS
GRATIS
Exportera DNA-matchningarExportera en lista på dina DNA-matchningar.
GRATIS
GRATIS
GRATIS
Kontakta DNA-matchningarKontakta DNA-matchningar för att samarbeta.
GRATIS
GRATIS
GRATIS
Delade förfäders efternamnEn förteckning över gemensamma förfäders efternamn för varje DNA-matchning.
GRATIS
GRATIS
GRATIS
EtnicitetsuppskattningEn procentuell fördelning av etniskt ursprung från 42 etnicitetsregioner som vi stöder.
GRATIS
Abonnemang eller upplåsningsavgift
GRATIS
KromosomläsareEtt verktyg som kartlägger kromosomer grafiskt och låter dig visualisera DNA-segmenten som delas av båda sidor av en DNA-matchning.
GRATIS
Abonnemang eller upplåsningsavgift
GRATIS
DNA-matchningars släktträdVisar släktträd och antavlor för dina DNA-matchningar.
GRATIS
Abonnemang eller upplåsningsavgift
Abonnemang
Delade DNA-matchningarEn lista över släktingar som gemensamt delas av två sidor i en DNA-matchning.
GRATIS
Abonnemang eller upplåsningsavgift
Abonnemang
Delade etniciteterDe regioner där du och din DNA-matchning kan ha gemensamt ursprung.
GRATIS
Abonnemang eller upplåsningsavgift
Abonnemang
Delade förfäders platserPlatser som är gemensamma för båda sidor av en DNA-matchning, där förfäders händelser såsom födelse och dödsfall ägde rum.
GRATIS
Abonnemang eller upplåsningsavgift
Abonnemang

Förtydligande: En enda avgift låser upp alla funktioner för ett kit, det finns ingen anledning att betala flera gånger för samma kit.

Hur laddar jag upp mitt DNA-data?
Instruktioner för att exportera din data från en annan tjänst och ladda upp den till MyHeritage finns på vår sida för uppladdning av DNA. Vi stöder DNA-filer från Ancestry, Family Tree DNAs Family Finder, 23andMe (alla versioner, inklusive v5) och Living DNA.

Kostnad

Vi har goda nyheter för MyHeritage-abonnenter som redan har Premium, PremiumPlus eller Komplett bonnemang – ni  behöver INTE betala något för att låsa upp extrafunktionerna för uppladdade DNA-kit. Om du inte är abonnent ännu och har flera DNA-kit att ladda upp, överväg att uppgradera ditt MyHeritage-konto till en prenumeration för att utnyttja de extra DNA-funktionerna för så många uppladdade kit du vill utan extra kostnad. Du kommer också att dra nytta av själva prenumerationen, till exempel med Komplett abonnemang får du full tillgång till miljarder historiska dokument på MyHeritage och många andra starka funktioner.

För er utan prenumeration debiterar MyHeritage en engångsavgift för att låsa upp alla extra DNA-funktioner. Denna avgift debiteras per uppladdat kit. När du laddar upp DNA-data betalar du inte automatiskt! Uppladdning av DNA-data är gratis och när som helst senare kan du välja om du vill låsa upp extrafunktionerna och göra en betalning manuellt.

Engångsavgiften för att låsa upp uppladdningsfunktionerna är 324 kr.

I några dagar, från och med den 16 december 2018, kommer vi att testa olika prisnivåer för engångsavgiften och olika användare kanske märker olika priser. Detta kommer att slutföras inom några dagar och då uppdaterar vi det här blogginlägget för att indikera den slutliga avgiften.

Om du inte har testat ditt DNA alls ännu, beställ ditt DNA-kit idag.