Nya dokumentsamlingar har lagts till i Juli 2019

Nya dokumentsamlingar har lagts till i Juli 2019

Kommentarer

Vi är glada att meddela att vi nyligen har lagt till 27 612 119 nya poster från SuperSearch™ för Australien: Australiens röstlängder, 1893-1949; Quebec äktenskapsuppgifter, 1926-1997; Honolulu, Hawaii passagerarlistor, 1900-1953; och Baltimore, Maryland passagerarlistor, 1891-1943.

Här är en sammanfattning av de nyligen tillagda dokumentsamlingarna:

SamlingBeskrivning Antal register Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning
Australiens röstlängder, 1893-1949Ett index över väljare i Australien registrerade att rösta i Commonwealth-valet mellan 1893 och 1949 i var och en av de sex delstaterna i Australien.16,306,739 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Quebecs äktenskapsregister, 1926-1997Ett index för äktenskapsregister från Quebec, Kanada från 1926 till 1997.7,901,481 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Honolulu, Hawaii, passagerarlistor, 1900-1953Passagerarlistor från fartyg som anlände till Honolulu, Hawaii, från 1900 till 1953.
1,777,740 posterEj exklusivtSök i samlingen nu
Baltimore, Maryland, passagerarlistor, 1891-1943Passagerarlistor från fartyg som anlände till Baltimore, Maryland, från 1891 till 1948.1,626,159 posterEj exklusivtSök i samlingen nu

Australiens röstlängder, 1893-1949

Samlingen består av 16 306 739 poster och innehåller namn, kön, bostad, ockupation och information om opinionsundersökningen (dvs avdelning, underavdelning och valnummer) för de som är registrerade att rösta i Commonwealth röstlängder i var och en av de sex staterna i Australien mellan 1893 och 1949 såväl som vallistan 1935 från Nya Zeeland.

Denna samling är det närmaste man kan komma en husförhörslängd i Australien och är därför mycket viktig för lokala, sociala och familjehistoriker. Eftersom registrering var obligatorisk från och med början av 1911 och att rösta i federala val var obligatoriskt från 1925, återspeglar majoriteten av samlingen befolkning över 21 år gammal.

Kvinnor beviljades rösträtt i Australien med antagandet av Commonwealth Franchise Act från 1902 och finns också i dessa register.

I denna samling finns dokumentet för Louise Mack (1870- 1935), en fullbordad romanförfattare och nyhetsjournalist. Tasmanian-födda Mack var också den första kvinnliga krigskorrespondenten och hon rapporterade om frontlinjerna under första världskriget.

Louise Mack (1870-1935) [Credit: Sate Library of New South Wales]
Louise Mack (1870-1935) [Kredit: State Library of New South Wales]
I denna post, från 1935, är Louise adress listad tillsammans med hennes yrke som författare. Hon är registrerad att rösta i Mosman – en förort till Sydney, New South Wales.

Sök i Australiens röstlängder, 1893-1949.

Quebec äktenskapsuppgifter, 1926-1997

Från 1920-talet startade provinshälsotjänsten i provinsen Quebec ett program för att registrera äktenskap som genomfördes i provinsen. 7 901 481 poster i denna samling, ursprungligen skapade för statistiska ändamål, innehåller liknande information som man hittar i en traditionell äktenskapslicens – detta inkluderar namnen på bruden och brudgummen, deras födelsedatum, datum och plats för äktenskapet och ett antal andra fakta som utvecklats och förändrats under de 70 år som denna samling täcker. Detta inkluderar information som brudens och brudgumens yrken, adresser före och efter äktenskap, religion, medborgarskap, etnicitet och modersmål. Från och med 1975 registrerades också information om brudparets föräldrar, inklusive deras namn och födelseplatser och ingår i det sökbara indexet i denna samling.

Det var traditionellt bland romersk-katolska familjer, fram till 1960-talet, att ge så många som tre förnamn till varje barn. Förnamnet var Joseph eller Marie beroende på kön, nästa namn var det till en fadder och det slutliga namnet var det förnamnet. Många av de katolska äktenskapsresurserna i denna samling visar denna namnkonvention.

I den här samlingen finns den kanadensiska hockeyspelaren och Hall of Famer, Joseph Mario Lemieux. Antagligen en av de största hockeyspelarna genom tiderna, Mario kallades ofta ”Super Mario” eller ”Le Magnifique” (Den magnifike). Mario är känd för att ha tagit en olympisk guldmedalj för Kanada 2002 innan han officiellt gick i pension 2006.

Mario Lemieux at the HSBC Arena in Buffalo, October 2005
Mario Lemieux i Buffalo, New Yorks HSBC Arena, oktober 2005

Den 26 juni 1993 gifte sig Mario Lemieux med Nathalie Asselin. Förutom Mario och Nathalies fulla födelsenamn, innehåller posten deras bostad vid tidpunkten, datum och plats för bröllopet och parets föräldrars namn.

Marriage License of Joseph Mario Lemieux and Nathalie Asselin
Mario Lemieux och Nathalie Asselins äktenskapsuppgifter

Sök i Quebec äktenskapsregister, 1926-1997.

Honolulu, Hawaii – Passagerarlistor, 1900-1953

Denna samling, med 1 777 740 poster, från 1800-1953, innehåller passagerarlistor från fartyg som anlände till Honolulu, Hawaii.

Eftersom det gjordes betydande förändringar av invandringslagarna under denna tidsperiod varierar informationen i denna samling. Den vanligaste informationen inkluderar passagerarens namn, kön, ålder, ankomstdatum och fartygets namn.

Invandringen till Hawaii drevs först av behovet av arbetskraft på ris-, socker- och ananasplantager. Invandrare anlände ofta med arbetskontrakt som vanligtvis varade i minst fem år. När kontrakten slutade kunde arbetarna skicka efter sina familjer.

Genom Hawaiian Organic Act från år 1900 avslutades dessa hårda arbetskontrakt och avskaffandet av kontrakten påskyndade invandringen. Nya invandrare var inte skyldiga att stanna kvar i plantagen och kunde snabbt flytta till annat arbete. Då de inte längre tvingades bo på plantagerna, kunde hela familjer immigrera tillsammans.

Det fanns tre grupper av asiatiska invandrare till Hawaii som spelade en avgörande roll i öns historia. Först var kinesiska plantagearbetare som ursprungligen anlände för att uppfylla arbetskontrakt på risodlingar. Majoriteten stannade efter att kontrakten upphörde och de fortsatte till välgrundade företag och blev en av de första medelklassgrupperna på ön.

Japanska arbetare var den andra gruppen som kom och de kom i stort antal för att arbeta på sockerplantor. De fortsatte att komma fram till lagen om asiatisk uteslutning från 1924, som i huvudsak stoppade all invandring från Asien. Under andra världskriget mötte japanska invandrare extrem diskriminering eftersom de ofta misstänktes vara mer plikttrogna till Japan.

Hawaii's Honouliuli Internment Camp held thousands of prisoners of war and hundreds of Japanese-American citizens during World War II. [Credit: Japanese Cultural Center of Hawaii]
Hawaiis Honouliuli interneringsläger innehöll tusentals krigsfångar och hundratals japansk-amerikanska medborgare under andra världskriget. [Kredit: Japanese Cultural Center of Hawaii]
Efter det filippinsk-amerikanska kriget började filippinerna invandra till Hawaii för att arbeta på sockerplantager.

Filipino laborers on a sugar plantation circa 1950 [Credit: http://www.honolulumagazine.com/]
Filippinska arbetare på en sockerplantage ca 1950 [Kredit: http://www.honolulumagazine.com/]
Även om de betraktades som amerikanska medborgare och inte omfattades av lagen om uteslutning av asiater från 1924, upplevde filippinare fortfarande diskriminering. Tydings-McDuffie-lagen från 1934 begränsade invandringen till Hawaii från Filippinerna till 50 filippinier per år.

Sök i Honolulu, Hawaiis passagerarlistor, 1900-1953.

Baltimore, Maryland passagerarlistor, 1891-1943

Denna samling, med 1 626 159 poster från 1891-1948, innehåller passagerlistor från fartyg som anlände till Baltimore, Maryland. Den tillgängliga informationen varierar beroende på betydande ändringar av invandringslagarna under denna samling. Den vanligaste tillgängliga informationen inkluderar passagerarens namn, kön, ålder, ankomstdatum och fartygets namn. Mer detaljerade passagerlistor hade ytterligare information inklusive civilstånd, födelseinformation (datum och plats), nationalitet, senaste bostad, hemstad, avgångshamn och familjemedlemmarnas namn och adresser i USA och hemlandet.

Staden Baltimore var den näst ledande hamnen för europeiska invandrare efter New York City. Baltimores popularitet berodde till stor del på järnvägen i Baltimore och Ohio (B&O).

År 1868 samarbetade B&O Järnväg med den nordtyska Lloyd-linjen för att tillhandahålla regelbunden trafik mellan Baltimore och den tyska hamnen i Bremen. Fartyg fulla av varor levererade av B&O skulle segla till Bremen, lossa sin last och sedan återvända till Baltimore med passagerare.

Passagerare som seglade från Bremen kunde köpa en enda biljett som inkluderade både den transatlantiska överfarten och B&O Järnväg. Efter dockningen vid B&Os immigrationsterminal skulle passagerare med en sådan biljett gå iland och sedan omedelbart gå ombord på ett tåg för att fortsätta sin resa inåt landet.

Denna rutt visade sig vara så populär att endast 15% av de invandrare som anlände till Baltimore blev fastboende i staden. De återstående 85% av invandrarna fortsatte till andra destinationer som Cincinnati eller Chicago.

Den direkta förbindelsen med Bremen gjorde Baltimore till ett populärt resmål för tyska invandrare som ville bo i Baltimore. Vid 1920-talet talade en av fyra invånare i Baltimore flytande tyska och skolor erbjöd lektioner på både tyska och engelska.

Det tyska invandrarhuset öppnades 1904 och erbjöd övergångsboende till nya invandrare. Det subventionerades delvis av den tyska regeringen och innehöll främst tyska invandrare men var öppen för alla. Immigrant House tog in invandrare fram till början av första världskriget.

Deutsches Emigrantenhaus (German Immigrant House) 1308 Beason Street, Baltimore, Maryland, December 29, 1904. [Credit: Md. Historical Society Photographs]
Deutsches Emigrantenhaus (Det tyska Immigrant House), 1308 Beason Street, Baltimore, Maryland, 29 december, 1904. [Kredit: Md. Historical Society Photographs]
Efter första världskriget minskade antalet invandrare som anlände till USA betydligt, på grund av strikta invandringskvoter. Men de tyska invandrarnas kulturella inflytande fanns kvar i decennier. Den sista tyskspråkiga tidningen i Baltimore publicerades ända fram till 1976.

Sök i Baltimore, Maryland passagerarlistor, 1891-1943.

Sammanfattning

Alla dessa nyligen digitaliserade samlingar är nu tillgängliga på MyHeritage SuperSearch™. Att söka i dessa samlingar är gratis och ett MyHeritage data-abonnemang krävs för att visa poster från dessa samlingar och spara dem i ditt släktträd eller för att bekräfta Record Matches. Vi hoppas att du har glädje av att söka igenom dessa samlingar och få nya insikter i din familjehistoria.

Njut av din sökning och låt oss veta vad du har upptäckt!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej