DNA Matching lämnar nu Beta fasen!

DNA Matching lämnar nu Beta fasen!

I september publicerade vi DNA Matching i Beta mod. Vi kan nu deklarera att vi lämnat Beta fasen bakom oss.


Bara som en påminnelse, MyHeritage tillåter personer som testat sitt DNA på andra tjänster att ladda upp sina DNA data gratis till MyHeritage och erhålla gratis DNA matchningar. DNA Matches har en stor potential i att hitta och knyta samman med tidigare okända släktingar, genom att lokalisera personer som delar samma DNA segment med dig, ärvda från en gemensam anfader. Ju mera DNA som delas, desto närmare förbindelse. Att göra det på MyHeritage är till fördel eftersom MyHeritage har implementerat matchning mellan leverantörer; till exempel personer som testats på 23andMe kan erhålla matchningar med personer som testats på AncestryDNA. Denna tjänst är någonting som inte är möjligt hos någondera av de andra leverantörerna. DNA data från FamilyTreeDNA kan också laddas för matchning. MyHeritage stöder de senaste DNA chip versionerna som används av dessa leverantörer. I de flesta DNA matchningarna kan du granska släktträden på dessa användare och få extra insikt om din potentiella släktanknytning, vilket ofta inte är möjligt hos andra leverantörer som inte har lika många släktträd som MyHeritage. MyHeritages enorma internationella användarbas erbjuder möjlighet att kopplas en bred bas av användare. Succéhistorier, bland MyHeritage användare, har redan uppstått med hjälp av DNA, detta visar hur stor potentialen är, då fler och fler familjer anknyts med hjälp av denna teknologi.
Betafasen på DNA matchning var en god början, men den var inte perfekt. Det uppkom många falska positiva indikationer i vår Betaversion och den ursprungliga noggrannheten var inte på en nivå vi var nöjda med. Vi erhöll också önskemål från våra användare gällande saknade funktioner och funktionalitet.

Efter den första utgivningen har vi arbetat dygnet runt med att förbättra DNA Matching, optimera matchningsalgoritmernas noggrannhet, reducera falska indikationer och lägga till funktioner som hjälper användare att få ut det mesta av sina träffar. Att DNA Matching lämnar Beta-fasen nu, betyder att alla kopplingar kalkyleras om. Detta betyder att alla tidigare kopplingar som anses vara falska positiva indikationer har raderats ut och kopplingar vars parametrar ändrats eller förutsagda förhållanden noteras som uppdaterade. Kopplingar avlägsnades inte om kommunikation förekommit mellan användarna, men displayen visar nu deras information noggrannare.
Dessutom har vi ökat kopplingarnas bearbetningshastighet. Den första bearbetningsrundan tog oss närmare tre månader medan vi byggde upp infrastrukturen. Sedan ökades hastigheten till cirka två veckor. För tillfället kalkylerar vi kopplingarna varje vecka och börjande från nästa vecka blir processen daglig och möjligen närapå i realtid i framtiden.

Sökning av DNA kopplingar med en persons namn eller land är en ny funktion vi lagt in som respons till användarönskemål.

Sök med matchande namn eller land (klicka för zoom)

Vi har lagt till paginering så nu kan du klicka genom kopplingar sidovägs i stället för en ändlös rullgardinsmeny.

Pagination

Paginering (Klicka för zoom)

Vi är på tröskeln till att ge ut en funktion med vilken du kan lägga till noteringar till dina kopplingar, detta var något som begärts av användarsamfundet. Nu visas också nedärvda efternamn för varje DNA match, detta lyfter fram de efternamn som du och kopplingen har gemensamt i era släktträd.

Vårt arbete med DNA Matching är långt ifrån fullbordat. Noggrannheten kan utvecklas vidare. Vi kommer att fortsätta med att förbättra och finjustera den regelbundet. Vi arbetar med att implementera en spännande vägkarta av funktioner och du kan räkna med förbättringar varje vecka. DNA Matching på MyHeritage kommer att bli bättre och bättre varje vecka och mera kopplingar kommer att hittas i och med att mera människor laddar upp sina DNA-data varje dag.
Vi hoppas att du trivs med att använda DNA Matching och ser fram emot att också fortsättningsvis ta emot er feedback, vilken är till stor nytta när vi förbättrar produkten.

Håll utkik efter vår blogg för ytterligare spännande avslöjanden i nära framtid!