Fantastiskt gensvar på MyHeritages nya genetiska grupper

Fantastiskt gensvar på MyHeritages nya genetiska grupper

För tre veckor sedan gick vi ut med spännande nyheter – lanseringen av genetiska grupper. Denna efterlängtade förbättring av MyHeritage DNA-etnicitetsuppskattningar identifierar anors ursprung med en otroligt hög upplösning på 2114 geografiska regioner. Detta var en av de viktigaste funktionerna som släpptes 2020, och produkten av tre års arbete av våra teams.

Sedan lanseringen har gensvaret från släktforskarsamhället och MyHeritage DNA-användare runt om i världen strömmat in, och den positiva feedbacken talar för sig själv.

Här är några av de reaktioner och vittnesmål vi har sett på sociala medier

Bloggar

DNAeXplained 

MyHeritage FICK TILL DET exakt med mina nederländska anor och identifierade en liten provins i Nederländerna, Friesland, med endast ca 3,5 mils avstånd. Hur är det ens möjligt??? 

Your DNA Guide

Jag tror att ni håller med om att allt väntande har gett resultat … Denna process har fungerat fantastiskt för mig … MyHeritage kunde hitta min koppling till min mammas biologiska familj … De bodde i Odessa, Ukraina, precis vid Svarta havet. Det är nästan magiskt att se denna mycket, mycket specifika plats dyka upp i mina DNA-testresultat. Jag har inte sett detta på något annat företag.

Genealogy’s Star

Detta är ett viktigt steg för DNA-testning och det uppgraderar dessa verktyg från att berätta vad du redan vet, till realiteten av vad du inte visste tidigare.

Eastman’s Online Genealogy Newsletter

MyHeritages genetiska grupper kan visa din familjs genetiska historia i visuella bilder som är mycket mer detaljerade än något annat jag har sett tidigare.

Data Mining DNA

Min bedömning är att MyHeritage avsevärt har ökat den insikt som erbjuds människor med europeiskt arv. Jag är imponerad av hur min huvudsakliga genetiska grupp visar mina irländska anor i ett litet område i ett litet land. Denna grupp stämmer överens med mitt kända släktträd. Mina två andra grupper är spännande och en utgångspunkt för mer forskning.

Fler reaktioner finns på The Genealogy Guys Blog, FamilyTree.co.uk, GeneaMusings, Canada’s Anglo-Celtic Connections, och andra bloggar.

Twitter

Facebook

MyHeritage Blog Comments

Blogginlägget som annonserar om genetiska grupper fick många positiva reaktioner:

Slutsats

Vi är glada att våra användare uppskattar funktionen Genetiska grupper och vi ser fram emot att förbättra procentsatserna för de högsta etnicitetsuppskattningarna. Om du har tagit ett MyHeritage DNA-test eller laddat upp DNA-data från en annan tjänst, uppmanar vi dig att kolla in dina genetiska grupper och utforska nya insikter om din familjhistoria.