Koreanska systrar finner ”The Missing Piece” i MyHeritages nya dokumentärfilm

Koreanska systrar finner ”The Missing Piece” i MyHeritages nya dokumentärfilm

För bara några dagar sedan hade MyHeritages första dokumentärfilm premiär på MyHeritage LIVE i Amsterdam. ”The Missing Piece” är en kraftfull och inspirerande film om hopp och upptäckt som berättar historien om två systrar, som båda övergavs som barn och som övervann otroliga odds för att svara på livets frågor.

Se den känslomässiga och hjärtvärmande dokumentären i sin helhet här:

Christine Pennell och Kim Haelen föddes i Daegu, Sydkorea under en period i koreansk historia då multiraciala barn, barn födda utanför äktenskapet eller barn vars föräldrar hade ekonomiska svårigheter ofta skickades utomlands för internationell adoption. Uppskattningar tyder på att mer än 200 000 koreanska barn har placerats ut för adoption, över hela världen, från 1950-talet fram till idag.

Kim och Christine växte upp i olika världar – Kim i Belgien och Christine i USA – helt omedvetna om den andras existens. Det var först när de var och en tog ett MyHeritage DNA-test som de upptäckte varandra. MyHeritage DNA:s snabbt växande globala databas hjälper till att göra återföreningar som denna möjlig.

Dokumentären följer berättelserna om Christine och Kim och den känslomässiga berg-och dalbanan de upplever kring sin återförening på samma tågstation i Daegu, Sydkorea där de båda övergavs för nästan 50 år sedan.

Systrarna hade lämnats på järnvägsstationen på nästan samma sätt, med tre veckors mellanrum, men ingen kopplade ihop förbindelsen mellan de två fallen vid den tiden. En kvinna gick in på stationen och bad någon passa hennes baby – Christine – medan hon gick på toaletten. Hon kom aldrig tillbaka Tre veckor senare hände samma sak med Kim. Var och en skickades till barnhem och placerades så småningom ut för adoption. Polisen tänkte aldrig på att fallen var relaterade.

Christine as a toddler

Christine som småbarn

Christine, nu fyrbarnsmamma från Berlin, Connecticut, förklarar vad det skulle betyda för henne att hitta biologisk familj.

Christine with her children

Christine med sina barn

“Det finns ett familjefoto. Och den enda personen man kan se på familjefotot är du själv. Du skulle känna att något fattas. Liksom var är resten av den bilden? Det kanske finns människor, men ansiktena är suddiga. Du skulle verkligen vilja veta vem de andra människorna var i den bilden.”

Hennes syster Kim, trebarnsmamma från Oud-Turnhout, Belgien, delar sin erfarenhet.

“När vi åkte ut från sta`n skämdes jag lite över vem jag var, för att alla människor stirrade på oss. Jag hatade att gå ut, för jag var annorlunda och jag gillade inte känslan av att vara annorlunda.”

Kim as a child in Belgium with her adoptive family

Kim som barn i Belgien med sin adoptivfamilj

Kim on her wedding day

Kim på sin bröllopsdag

Deras resor ledde till att de tog ett MyHeritage DNA-test för att få reda på mer om sitt ursprung. Efter en decennier lång sökning efter sin familj genom register och en resa till Korea som visade sig vara fruktlös, visste Christine att ett DNA-test var hennes enda hopp. Kim, däremot, vände sig till MyHeritage DNA efter att hon nyligen kämpat med medicinska problem och insåg vikten av att få veta om sin biologiska familjs medicinska historia.

Kim kommer aldrig att glömma det ögonblick hon fick det livsförändrande e-postmeddelandet från MyHeritage bara en månad efter testet.

”Jag öppnade meddelandet och läste” syster.” Säger Kim. ”Jag sa: ’Nej, det kan inte vara sant.'” Hennes man satt bredvid henne och Kim sa till sig själv, ”Kanske är det ingenting. Gå och lägg dig, så får vi se imorgon … ”Men Kim kunde inte vänta: hon bestämde sig för att kontakta Christine.

“Jag skakade och grät,” minns Christine. “Jag kunde bara inte tro det.”

De två pratade hela natten och bestämde snabbt att de måste träffas. Deras livslånga sökande efter tillhörighet gick äntligen mot ett lyckligt slut.

När de två äntligen återförenades på tågstationen i Daegu blev ögonblicket oförglömligt. Deras band kändes omedelbart och de två har varit oskiljbara sedan dess.

Kim och Christine flög till Amsterdam och såg dokumentären för första gången på MyHeritage LIVE. Efter visningen delade systrarna sina upplevelser med publiken.

Publiken var djupt rörd.

Långtidssläktforskaren Dick Eastman skriver: ”Mina ögon tårades när jag såg dokumentären och sedan lyssnade på de två systrarna som beskrev upplevelsen. Om du eller någon du känner letar efter länge åtskilda släktingar, oavsett om det beror på adoptioner, krig, olyckor eller övergivande, eller om ämnet helt enkelt intresserar dig, måste du se denna dokumentär. Du MÅSTE verkligen se den här videon.”

Grundare av DNAeXplain, DNA-föreläsare och författare Roberta Estes tillägger: ”Det fanns inte ett torrt öga i salongen”

Detta är den första dokumentärfilmen av MyHeritage och ett rörande bevis på de meningsfulla upptäckter som görs varje dag genom MyHeritage. Det är en ära för MyHeritage att ha kunnat hjälpa till med denna återförening och otaliga andra återföreningar.

Söker du efter biologisk familj eller har du en egen MyHeritage DNA-återföreningshistoria? Låt oss veta!