MyHeritage erbjuder kraftiga rabatter på DNA-prover för släktforskning

MyHeritage erbjuder kraftiga rabatter på DNA-prover för släktforskning

I februari 2012 lanserade MyHeritage DNA-prover för släktforskning. Och nu, för att fira den första årsdagen, erbjuder vi betydande rabatter för att göra DNA-prover mer prisvärda för alla våra användare.

Rabatterna är tillgängliga under en begränsad period, så nu har du chansen att skaffa ett DNA-prov och ta din släktforskning till nästa nivå.

Beställ ditt DNA-prov nu.

MyHeritage DNA-prover (klicka på bilden för inzoomning).

MyHeritages DNA-prover (klicka på bilden för att zooma in).

Vad är DNA-prover för släktforskning?
DNA-analysteknik kan svara på frågor om din släkts historia som sträcker sig bortom namn och datum. Resultatet av ett DNA-prov kan fastställa varifrån din släkt kommer, ditt etniska ursprung och med genetiska träffar, kan det hjälpa dig att upptäcka släktingar som du kanske inte annars hade hittat. Det kan fastställa om du är släkt med personer som delar ditt efternamn och om du och en annan person har en gemensam förfader.

DNA-provalternativ
Kort sagt var DNA för släktforskning tidigare användbart för att identifiera härkomsten av din direkta faderslinje (Y-DNA) eller din direkta moderslinje (mtDNA). I takt med teknikens utveckling har nya typer av DNA-prover gjorts tillgängliga, så kallade autosomala DNA-prover, som kan hitta släktingar i alla dina förfäders linjer. MyHeritage erbjuder  ett autosomalt prov som heter Family Finder och det är väldigt mångsidigt eftersom det kan hitta släktingar fem generationer tillbaka, vilket ökar din chans att upptäcka information om din släkts historia.

Under en begränsad tid, erbjuder vi Family Finder-provet till det låga priset 120€ istället för 213. Vi erbjuder även en 10 % rabatt på alla DNA-prover (utöver Family Finder) för våra premiumabonnenter och 15 % rabatt för våra premiumplusabonnenter.

Du kommer att se en massa olika prover tillgängliga på MyHeritage med flera kombinationserbjudanden. Här kommer lite mer information om våra olika prover.

mtDNA prover- mitokondrie-DNA (mtDNA) går via modern till både manlig och kvinnlig avkomma utan blandning, så din mtDNA är samma som din mammas mtDNA, vilken är samma som hennes mammas mtDNA. mtDNA ändras väldigt långsamt så det går inte att fastställa nära relationer eller avgöra generellt släktskap. Om två personer har en exakt överensstämmelse i deras mtDNA, då har de samma gemensamma kvinnliga förfäder, men det är svårt att avgöra om det är en nära släktingar, eller om det är någon som levde för flera hundra år sedan. Det är viktigt att hålla en sak i åtanke när det kommer till dessa prov och det är att en man får sitt mtDNA från sin mamma men det går inte vidare till hans avkommor.

Y-DNA prover – Y kromosomalt DNA-prov (även kallat Y-DNA) är endast tillgängligt för män, eftersom kromosomet endast ärvs i den manliga linjen, från far till son. Små kemiska markörer i Y-kromosomet skapar ett specifikt mönster, även känt som ett haplotyp, som skiljer en manlig linje från en annan. Delade markörer kan indikera släktskap mellan två män, även om den exakta graden av relation inte kan avgöras. Y-kromosomprover är oftare använt av individer med samma efternamn för att försöka ta reda på om de delar en gemensam förfader.  Men det används även för att bekräfta om två män delar samma manliga förfäder, oavsett hur många generationer tillbaka man tittar, och även om de har olika efternamn.

Familj Finder är baserat på autosomalt DNA vilket är den nästa stora grejen när det kommer till genetisk släktforskning. Det testar 700 000 platser i DNA:t och kan hjälpa dig att upptäcka personer som du är släkt med via gemensamma förfäder, upp till fem generationer tillbaka och inte bara genom den direkta faders- eller moderslinjen. Family Finder och omfattande kombinationer är bland de bästa DNA-prov som finns tillgängliga i världen i dag.

DNA-prover på MyHeritage (klicka på bilden för inzoomning)

DNA-prover på MyHeritage (klicka på bilden för att zooma in).

DNA-träffar
När du får en DNA-träff, kommer du att meddelas via e-post och få mer information om dina träffar på din egen sida, så att du kan utbyta information med dem. Det är viktigt att veta följande av sekretesskäl, du kommer endast att se namnen och e-postadresserna på de personer som du har relevanta träffar med, som beskrivet i DNA-provets sekretesspolicy. Våra DNA-prov är baserade på en engångsbetalning utan abonnemang men du kommer ändå att fortsätta att avnjuta träffar under många år framöver, i takt med att nya personer gör provet och får DNA-träffar med dig.

Framgångssagor med DNA
I år har många användare, som vi väljer att hålla anonyma, delat deras framgångssagor om släktåterträffar och genombrott, tack vare DNA-prov. Exempelvis, har en användare som aldrig träffat sina biologiska föräldrar, och inte visste var hon skulle börja när hon blev intresserad av att forska om sin släkthistoria, med hjälp av genetisk släktforskning har hon fått ledtrådar som har hjälpt henne att hitta sitt ursprung.

Om Family Tree DNA
Vår samarbetspartner, Family Tree DNA, är företaget som behandlar proverna och analyserar resultaten. De är världsledande inom genetisk släktforskning. Företaget är pionjärer inom den genetiska släktforskningsbranschen och har världens största DNA-databas (med för närvarande 400 000 DNA-poster), och erbjuder därmed bra möjligheter för DNA-träffar för släktforskning. Family Tree DNA erbjuder även prov för National Geographics “Genographic Project”. Utförande och resultatens verifieringsprocess är helt sekretessbelagd. DNA-resultaten delas inte med någon annan än dig och dem som du får genetiska träffar med (med ditt godkännande).

Missa inte!
Intresserad av att pröva DNA-prov? Beställ ditt kitt direkt från vår DNA-sida som listar alla rabatter som vi erbjuder under denna månad.

Frågor? Besök vår detaljrika FAQ om DNA för mer information. Vi hoppas att du kommer att göra fascinerande upptäckter med hjälp av våra specialerbjudanden.