Ny uppdatering av Theory of Family Relativity™

Ny uppdatering av Theory of Family Relativity™

Goda nyheter! Vi har uppdaterat vår data för Theory of Family Relativity™ och lagt till miljontals nya teorier som hjälper dig att lista ut hur du och dina DNA-matchningar kan vara släkt.

Theory of Family Relativity™ är en kraftfull funktion för genetisk släktforskning som hjälper dig att effektivisera din forskning genom att förklara hur du och dina DNA-matchningar kan vara släkt. Den använder MyHeritages enorma databas med 46 miljoner släktträd och 19,8 miljarder historiska poster för att erbjuda möjliga teorier för hur du är släkt med dina DNA-matchningar.

Sedan den senaste uppdateringen har vår DNA-databas vuxit, och det har även antalet släktträd och historiska dokument på MyHeritage. Tack vare det har antalet teorier vuxit markant.

Har du inte gjort ett DNA-test ännu? Detta är det perfekta tillfället att beställa ett MyHeritage DNA-kit!

Theory of Family Relativity™ i siffror

Tack vare den nya uppdateringen:

  • Det totala antalet teorier har ökat med 22%, till 166,168,357.
  • Antalet DNA-matchningar som inkluderar en teori har vuxit till 116,865,576, motsvarande en ökning på 22%.
  • Det totala antalet släktskapsvägar har ökat med 21%, till 1,204,841,247.
  • Antalet DNA-kit med minst en teori har ökat med 7%, till 2,528,969.

Se nya teorier

Om du har nya teorier kommer du att ha en lila banner högst upp på sidan med dina DNA-matchningar. Klicka på ”Se teorier” för att se alla matchningar som har teorier.

Titta på videon nedan och lär dig hur du använder Theory of Family Relativity™:


När en DNA-matchning har en teori, markeras detta på DNA-matchningskortet. Du kan dessutom filtrera dina DNA-matchningar för att endast visa matchningar med Theory of Family Relativity™. Klicka på knappen ”Filter” i det övre högra hörnet av sidan. Klicka sedan på ”Alla träduppgifter” till vänster och välj ”Har Theory of Family Relativity™”. Det visar alla DNA-matchningar med en teori. Märket “NY” visas bredvid teorin i DNA-matchningen i 30 dagar.

Klicka på ”Visa teori” för att se den detaljerade väg som algoritmen har tagit fram för förhållandet. Det kan finnas flera vägar för samma teori. Om det finns mer än en väg kan du växla mellan dem på sidan. Att ha mer än en väg för ett förhållande stärker dess sannolikhet.

Det är viktigt att gå igenom vägarna för varje teori och själv bedöma om det verkar troligt. Om teorin verkar stämma kan du bekräfta den med knappen som visas ovanför kartan med förhållandets väg. Om teorin inte verkar stämma kan du avvisa den.

Confirming or rejecting a theory

Bekräfta eller avvisa en teori (klicka för att zooma in)

Tips på hur du kan öka chansen att få teorier

För att öka chanserna för att få en teori bör du fortsätta att utöka ditt släktträd. Ju mer information du lägger till, och framför allt om dina gammelmor- och farföräldrar och andra förfäder på längre håll, desto fler upptäckter får du. De kan hjälpa algoritmen att hitta nya teorier om förhållandet med dina DNA-matchningar. Du kan dessutom uppmuntra dina släktingar att fylla i deras släktträd och göra ett DNA-test för att öka dina chanser att göra nya upptäckter.

Alla användare som har nya teorier får ett e-postmeddelande från MyHeritage när det finns en ny teori. Theory of Family Relativity™ är en av MyHeritages premiumfunktioner. För att se en komplett historia krävs en prenumeration (Premium, PremiumPlus eller Komplett). Användare som laddar upp sina DNA-uppgifter till MyHeritage kan betala en engångsavgift för att låsa upp avancerade DNA-funktioner.

Har du inte tagit MyHeritage DNA-testet än? Vad väntar du på? Beställ ditt DNA-test idag!