Nytt! MyHeritage introducerar DNA-tester för släktforskning!

Nytt! MyHeritage introducerar DNA-tester för släktforskning!

MyHeritage är stolta att ta släktforskningen in i det nya millenniet genom att erbjuda en revolutionär strategi för att främja din släktforskning – DNA-tester – till ett överkomligt pris!

MyHeritages DNA-tester (klicka på bilden för att se en större version)

MyHeritages DNA-tester (klicka på bilden för större version).

Dina förfäder lämnade ledtrådar till din släktforskning i dig och i andra ättlingar, och du kan låsa upp dessa ledtrådar genom att testa ditt DNA.

DNA-tester kan hjälpa dig att:

  • upptäcka tidigare okända släktingar via DNA-matchningar
  • upptäcka etniskt och geografiskt ursprung på dina förfäder
  • bevisa eller motbevisa om du och en annan person är besläktade genom en gemensam anfader
  • ta dig igenom en ”vägg” som uppstått i din släktforskning

DNA-tester är användbara för att identifiera det djupa släktursprunget på din direkta faderslinje (Y-DNA), på din direkta moderslinje (mtDNA), finna släktingar över alla linjer via autosomalt DNA (Family Finder) och skapa en procentuell uppdelning av dina etniska rötter.

Det följande videoklippet visar var du kan hitta den nya DNA-tjänsten på MyHeritages hemsida. OBS videoklippet är på engelska med svensk text.

För analys av DNA-prover och DNA-matchningar, samarbetar MyHeritage med Family Tree DNA, de är världsledande inom genetisk genealogi. Företaget har banat vägen för den genealogiska DNA-industrin och har samlat världens största DNA-databas, som MyHeritageanvändare nu kan använda. Family Tree DNA är kända för sitt arbete med National Geographics Genographic Project, och driver ett hög kvalitéts laboratorium i Houston, Texas i USA. Sekretess upprätthålls strikt och DNA-resultat delas inte med någon annan än dig.

MyHeritage introducerar i dag ett brett utbud av DNA-tester för att kunna möta olika forskningsmål och budgetar. Under en begränsad tidsperiod är alla priser rabatterande för MyHeritageanvändare, med priser så låga som €64 (cirka 560 kronor).

Alla DNA-tester (klicka på bilden för större version)

Alla DNA-tester (klicka på bilden för större version).

Om mtDNAPlus-testet (Klicka på bilden för större version av bilden)

Om mtDNAPlus-testet (klicka på bilden för större version).

Efternamns-DNA-projektet erbjuder möjligheten för personer att samarbeta med varandra för att utforska gemensamt ursprung, framför allt för att utforska om personer med samma efternamn är besläktade. Projektmedlemskap är gratis och frivilligt. Om det finns ett efternamns-DNA-projektet för ditt efternamn, kommer du att kunna se det i din profil.

Ett efternamns-DNA-projekt (klicka på bilden för större version)

Ett efternamns-DNA-projekt (klicka på bilden för större version).

Den blåa knappen i profilen indikerar att det finns ett efternamns DNA Project (klicka för att zoma in)

Den blåa knappen i profilen indikerar att det finns efternamns-DNA-projektet om ditt efternamn (klicka på bilden för större version).

Vill du lära dig mer? Läs frågor&svar om DNA och MyHeritage.

Vi är glada att kunna erbjuda denna innovativa uppsättning av produkter till dig, det bästa som vetenskapen har att erbjuda för att hjälpa dig med din släktforskning. Vi fortsätter att jobba hårt med att göra MyHeritage en mer komplett destionation för dina släktforskningsbehov.

Vi hoppas att du snart kommer att ansluta dig till vår grundare Gilad, våra släktforskare Daniel, Schelly och Laurence, som alla har inköpt DNA-tester för att ta deras släktforskning till nästa nivå.

Taggar: