Uppdatering för Theory of Family Relativity™

Uppdatering för Theory of Family Relativity™

Vi har nöjet att berätta att från och med denna vecka har vi uppdaterat data för Theory of Family Relativity™ för att ge dig nya och uppdaterade teorier som förklarar hur du och dina DNA-matchningar kan vara relaterade. Denna efterlängtade uppdatering kan ge dig svar på förhållanden som har förbryllat dig, samt erbjuder ny insikt om dina förfäder och familjerelationer.

Theory of Family Relativity™ är en MyHeritage-innovation som vi släppte ut i februari 2019 och som har visat sig vara en `game-changer` i den genetiska släktforskningsvärlden. Detta är en av de bästa funktionerna vi har släppt under de senaste åren och den har fått beröm från användare över hela världen.

Den här funktionen skannar miljarder släktträdsprofiler och historiska poster för att skapa detaljerade teorier om hur DNA-matchningar på MyHeritage kan vara relaterade till varandra. Sedan vi startade funktionen i februari har vår DNA-databas vuxit snabbt, våra släktträd har vuxit till 45 miljoner, befintliga träd har vuxit och fler historiska poster har lagts till i MyHeritage SuperSearch ™.

Statistik

Här är några viktiga fakta och siffror om uppdateringen:

Det totala antalet teorier har mer än fördubblats (från 6,384,888 till 14,260,864)
Antalet DNA-matchningar för vilka en teori har hittats har mer än fördubblats (från 4,474,617 till 9,964,321)
Inom varje teori finns det ofta flera vägar som visar olika sätt att nå fram till samma teori och ger underlag för att säkerhetskopiera teorin. Antalet hittade sökvägar har mer än fördubblats (från 51,887,021 till 115,106,944)
Antalet MyHeritage DNA-kit som har minst en teori har ökat med 53,5%
Antalet MyHeritage-användare som har minst en teori har ökat med 46,7%

Förnyelse

Alla MyHeritage-användare som har tagit ett MyHeritage-DNA-test eller laddat upp DNA-resultat till MyHeritage kan nu få nya teorier. Detta inkluderar användare som tidigare fått teorier, användare för vilka vi inte hittade teorier när funktionen först lanserades och användare som har tagit ett MyHeritage DNA-test eller laddat upp data från ett annat testföretag och fått resultat sedan utgivningen.

Om vi har hittat teorier åt dig ser du en Theory of Family Relativity™-banner högst upp på din DNA-matchningssida. Klicka på ”Visa teorier” för att se alla teorier som vi hittat, gamla och nya.

Theory of Family Relativity™-banner högst upp på DNA-matchningssidan.

Theory of Family Relativity™-banner högst upp på DNA-matchningssidan.

Du kan enkelt skilja mellan teorier som hittades tidigare och de som vi nyligen har hittat tack vare märket ”NY” som kommer att visas bredvid de nya teorier som just har lagts till.

“NY” som syns på en ny DNA-matchning

“NY” som syns på en ny DNA-matchning

Theory of Family Relativity™ är en premiumfunktion som kräver ett webbplatsabonnemang på MyHeritage (Premium, PremiumPlus eller Komplett). Användare som laddar upp sin råa DNA-data från en annan testtjänst till MyHeritage och inte vill köpa ett abonnemang kan betala en engångsavgift på 324 kr per kit för att låsa upp alla avancerade DNA-funktioner som erbjuds av MyHeritage, inklusive Theory of Family Relativity™. Läs mer om våra prenumerationsplaner. Användare utan prenumeration kommer fortfarande att se alla teorier som vi har hittat för dem, men när de klickar på teorin för att se alla detaljer, kommer en del av informationen att döljas.

Nytt notifikationssystem

Ett nytt notifikationssystem har skapats för att uppdatera MyHeritage-användare om nya teorier när de upptäcks, en teori i taget. Detta e-postmeddelande skickas regelbundet från och med den här veckan.

Sammanfattning

Theory of Family Relativity™ kan öppna dörrar för användare som utmanas av sina DNA-matchningar och kämpar för att ta reda på deras exakta koppling och lösa mysteriet om hur en viss matchning passar in i deras släktträd.

Vi hoppas att du kommer att njuta av den aktuella uppdateringen som mer än fördubblat antalet tillgängliga teorier och det nya meddelandesystemet. Vi närmar oss ett automatiserat system som kommer att uppdatera teorier med jämna mellanrum och vi kommer att meddela så snart det är på plats.