Vi lanserar vårt egna DNA-test: MyHeritage DNA!

Vi lanserar vårt egna DNA-test: MyHeritage DNA!

Vi är mycket stolta över att presentera några stora nyheter! MyHeritage DNA – våra egna globala DNA-test är tillgängliga och integreras nu i MyHeritage! Detta är goda nyheter! Vi kan nu erbjuda ett enkelt och billigt DNA-test som du kan ta i ditt eget hem – och resultaten kan avslöja värdefull information och berätta mer om din familj!

Beställ ditt MyHeritage DNA-test i dag och upptäck ditt etniska och geografiska ursprung – och hitta nya släktingar!

Vad är MyHeritage DNA?
DNA är en term för det genetiska materialet i vår kropp vilket består av genetiska koder som är unika för var och en av oss. Med MyHeritage DNA-provet kan du testa ditt DNA och upptäckta nyheter i din familjs historia – och samtidigt ta reda på mer om var du kommer ifrån!

Var får jag tag på ett MyHeritage DNA-test?
MyHeritage DNA-test finns på MyHeritage DNA-webbsidan och är just nu tillgängligt till ett introduktionspris på 79 Euro plus porto. För att beställa ditt DNA-test, gå till MyHeritage DNA-webbplatsen. På MyHeritage kan du, under hela processen, följa vad som händer med ditt test.

Lådan med MyHeritage DNA-testet som du får med posten innehåller en kort manual för hur man ska bära sig åt för att använda testutrustningen. Informationen förklarar också steg för steg hur man använder bomullstussarna för att ta prover av sitt DNA. Du behöver bara dra tussen längs insidan av kinden. Det behövs inte saliv eller blodprover. Hela processen tar några minuter. När detta är gjort behöver du endast skicka tillbaks provet till vårt laboratorium för analys. Efter tre till fyra veckor blir resultaten åtkomliga och du får möjligheten att se dina resultat på din MyHeritage släktplats. All DNA-data lagras naturligtvis säkert och är helt privat.

Tracking DNA status

Följ med på din DNA-status
MyHeritage DNA består av två delar: DNA matchning, så att du kan hitta släktingar, och en detaljerad etnicitetsrapport ger en översikt över ditt etniska och geografiska ursprung. Ytterligare funktioner och kapaciteter planeras för framtiden., så håll ögonen öppna!

DNA Matching

DNA-matching jämför DNA-uppgifter för alla personer som har laddat upp sin rådata till MyHeritage. DNA-matchning kan ge dig tips om personer som du är besläktad med – som du kanske inte visste om – och kan öppna för nya riktningar i din släktforskning.

Om du har en gemensam förfader (eller förmoder) med någon, är det troligt att ni kommer att ha likheter i delar av erat DNA – som ni båda har ärvt. DNA-matchning kan avslöja vilken typ av relation som finns mellan två personer. Till exempel, om du och den du kopplas med, delar 50% av erat DNA, är det troligt att ni har en föräldrar / barn relation – eller kanske ni är syskon! Detta är kanske ingen överraskning om både du och en förälder tog testet ihop – men det kan vara en fantastisk upptäckt om du är adopterad och söker efter en biologisk mor eller far.

MyHeritage visar kopplingar under DNA-fliken på MyHeritage, och matchande resultat visas i ordning på hur mycket DNA ni delar. Varje koppling som du får kommer att visa kortfattad information om den person som du har kopplats med, och det eventuella sambandet mellan er (vilket bevisas genom DNA som ni har gemensamt) samt information om kvaliteten på kopplingen. Om den du kopplas till har ett släktträd på MyHeritage, kommer du också ha möjligheten att se information om detta.

main-dna-matches

För varje DNA-koppling, visar vi de möjliga relationerna mellan er (vilket indikeras av DNA). Ibland kan det vara svårt att åskådliggöra relationen mellan er (t.ex. om du får koppling med någon som med hjälp av ”engelsk beräkningsmetod” är din andra eller tredje kusin). För att underlätta har vi skapat en särskild karta som visar vad dessa relationer betyder. För att se denna relationskarta, klicka på det lilla frågetecknet som visas bredvid ”möjligt släktskap.” Om det finns fler relevanta möjligheter markeras båda (eller alla) i fönstret som dyker upp.

Possible relationship details

Möjligt släktskap
Du kan redan hitta en mängd DNA-uppgifter på MyHeritage som du kan jämföra dina egna resultat med. Detta beror på att MyHeritage användare har laddat upp sina råa DNA-uppgifter för att få DNA-kopplingar sedan vi lanserade funktionen för några veckor sedan.

Om du redan har testat ditt DNA, är du välkommen att exportera rådatan från de resultat du fått och överföra dem till MyHeritage. Du kommer då att få gratis DNA-matcher. Det gäller för nästan alla test du har tagit. Och vi gör ingen skillnad mellan leverantör när det gäller vilken typ av data som kan jämföras. Till exempel om du har tagit ett DNA-test genom Ancestry kan du matchas med någon som har tagit provet genom 23andMe – eller vice versa. Och det är helt gratis!

Följ dessa enkla steg för att exportera rå DNA-uppgifter från testleverantören – och importera dem till MyHeritage.

Etnicitet rapportering
Förutom DNA-matchning, inkluderar resultaten från MyHeritage DNA-testet en fascinerande överblick över ditt etniska ursprung. Du kommer att se andelen av ditt DNA som har sitt ursprung i olika populationer över hela världen. Översikten visas i listformat samt på en världskarta. Och resultaten kan bekräfta familje misstankar – eller kanske du upptäcker att du har rötter i platser du inte visste om?

main-ethnicity-estimate

Den första etnicitetsrapporten innehåller 25 etniska grupper, men detta antal kommer att öka tack vare ett fascinerande projekt som vi berättar mer om nedan ….

MyHeritage projekt: Founder Populations
Det engelska uttrycket Founder Populations avser folkgrupper som härstammar från förfäder som lämnade ett område för att bosätta sig någon annanstans, ofta på grund av sociala eller religiösa skäl. I dessa etniska grupper är vissa genvarianter starkare, men de har stor enhetlighet i andra DNA-sekvenser.

Vi har kontaktat flera tusen MyHeritage användare, som är en del av sådana folkgrupper, från hela världen : Deras släktträd består av profiler från samma region eller etnicitet i flera generationer. Vi är mycket glada över att 5000 av de vi kontaktade gick med på att ta del i projektet. Under de senaste månaderna har vi skickat DNA-test till dessa 5000 – i Uzbekistan, Fiji, Norge, Grönland, Sydafrika och många andra platser i världen. Resultaten av dessa tester kommer att göra det möjligt för oss att läsa DNA-uppgifter och länka dem till över 100 olika etniska grupper.

Founder Population projektet är det största i sitt slag som någonsin har genomförts. Och våra ansträngningar kommer att ge dig en mycket bättre överblick över dina etniska och geografiska ursprung än någon annan DNA-tjänst.

Just nu får du en standard etnicitetsrapport från MyHeritage DNA – men du kommer att få mer omfattande resultat – gratis – så snart projektet är avslutat.

MyHeritage DNA app för mobilen

Idag har vi också lanserat en separat app som kallas MyHeritage DNA. Här kan du beställa MyHeritage DNA direkt från telefonen, och du kan se och visa resultat – oavsett var du befinner dig. Appen är gratis och finns tillgänglig för Android och Apple/iOS.

MyHeritage DNA mobile app

MyHeritage DNA mobile app

mobile-5

Varför ska jag testa mig med MyHeritage DNA?

MyHeritage är det släktforskningsföretag som är mest utbrett i världen. Vi är globala i ordets rätta bemärkelse. Så att testa med oss, ger dig de bästa chanserna att få kopplingar med släktingar i andra länder.
Vi stödjer 42 språk och du kan få stöd och hjälp på mer än 20 språk.

Vi har en enorm databas med över 2,1 miljarder profiler, 7 miljarder historiska dokument och 85 miljoner registrerade användare. På en vanlig dag, lägger MyHeritage användare till 2 miljoner nya profiler till sina träd. Detta ökar dina chanser till träffar.

För varje DNA-match du får, kommer du att kunna see släktträdet till den person du kopplas med och du kommer också att se namn och platser som ni har gemensamma. Detta är inte möjligt med andra leverantörer som 23andMe.

Vi har imponerande funktioner. Vi är ett teknikföretag och vi är kända för vår matchningsteknologi. DNA matchningsprocessen är ett komplement till de andra teknikerna. Just nu är den bara i betaversion, och vi arbetar varje dag för att förbättra den. Så DNA+ matcher kommer att bli bättre och bättre och bättre. – Mycket snabbt.

Ett spännande nytt kapitel
DNA-tester är ett av de mest spännande områderna inom släktforskning. I kombination med våra släktträd, stora datasamlingar och matchningsteknologi ger MyHeritage DNA dig en djupare förståelse av de platser som dina förfäder kommer ifrån. Som ett resultat, kan du skapa dig en ännu tydligare bild av din familjs förflutna.

Vi ser fram emot att kunna använda denna teknik för att hjälpa till med att hjälpa familjer återförenas med släktingar och hjälpa miljontals människor runt om i världen lära sig mer om sin generation.

Taggar:

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Rolf Ahlin

  december 5, 2016

  Hej
  Har en fråga:
  Kan mitt DNA-resultat läsas av av andra system än Myheritage?
  Dvs, ges DNa’t i ett generellt format?

  Mvh
  Rolf Ahlin