Eurovision-tvillingar

Eurovision-tvillingar

Nej, du ser inte dubbelt – du behöver inte justera dina glasögon. Dessa fyra begåvade sångduetter blev berömda genom att stå på scen med sin identiska tvilling på Erovisionen.  Det band de har går långt bortom deras DNA. Dessa tvillingar bevisar att något helt är större än summan av dess delar.

1. Anastasiya och Maria Andreyevna Tolmachevy

Eurovision Twins: Anastasiya and Maria Andreyevna Tolmachevy, 2014 Eurovision Contest

Anastasiya och Maria Andreyevna Tolmachevy, 2014 Eurovision Song Contest

Anastasiya och Maria Andreyevna Tolmachevy, tvillingar kända som Tomachevy-systrarna, representerade Ryssland 2014. Det är tydligt var deras musikaliska rötter kom ifrån – deras mamma var både deras musiklärare och sångmentor. Deras Eurovisions-historia är ganska omfattande. Innan de representerade Ryssland 2014, vann de Junior Eurovision Contest år 2006, då de var bara 9 år. Trots att de inte officiellt tävlade 2009 eller 2010 gjorde de framträdanden på 2009 års Eurovision Song Contest och på Junior Eurovision Contest 2010.

2. John och Edward Grimes

Eurovision Twins: John and Edward Grimes in Sydney, Australia, 2013

John och Edward Grimes i Sydney, Australia, 2013

John och Edward Grimes representerade Irland under 2011 och 2012 års Eurovision-tävlingar. De är identiska tvillingar som kallas Jedward och de har tillbringat sina personliga och professionella liv helt i synkronisering. Jedward började sjunga på skolföreställningar och de har inte slutat sjunga sedan dess. Förutom Eurovision har de tävlat i The X Factor, släppt tre album och nio singlar. Dessa två är så nära att de sällan lämnar varandras sida, förutom när ”en av oss ska gå till affären för att köpa lite godis”.

3. Daniela och Veronika Nízlová

Eurovision Twins: Daniela an Veronika Nízlová, 2011 Eurovision Contest

Daniela och Veronika Nízlová, 2011 Eurovision Song Contest

Daniela och Veronika Nízlová, identiska tvillingar som började sjunga innan de kunde tala, namngav deras grupp, TWiiNS. Trots att de representerade Slovakien i Eurovision 2011, fick Daniela och Veronika sin Eurovision-start 2008, som bakgrundssångare och dansare för Tereza Kerndlová, det tjeckiska bidragit det året.

4. Sophie och Magaly Gilles

De sensationella franska sångerskorna, Sophie och Magaly Gilles, uppnådde berömmelse under Eurovisionen när de representerade Luxemburg 1980 med sin sång, ”Le Papa Pingouin.” Deras show är minnesvärd för den dansande pingvinen som var med dem på scenen. Trots att låten kom på nionde plats blev den en stor kommersiell framgång i Frankrike – som sålde 1 miljon exemplar.

Alla dessa dynamiska duon har massor av musikaliska talanger kodade i sin gemensamma DNA. Har du tänkt på vad som finns kodat i din DNA? Kolla in MyHeritage-DNA och upptäck dig själv idag!