MyHeritage LIVE 2019 – En återblick

MyHeritage LIVE 2019 – En återblick

Vi har just återvänt från en otrolig MyHeritage LIVE-konferens i Amsterdam. Vilken upplevelse! Spänningen i luften var påtaglig då MyHeritage-användare från 30 länder runt om i världen samlades för en helg med föreläsningar och workshops om släktforskning och DNA. Fantastisk underhållning fanns också att njuta av under hela evenemanget. Alla deltagarnas leenden i slutet av konferensen, sa allt.

Här är en sammanfattning av helgens händelser:

MyHeritage LIVE hölls på Hilton Amsterdam, ett vackert hotell vid kanalen, beläget nära stadens centrum.

Fredag

Registreringen öppnades på fredag eftermiddag och MyHeritage-teamet var redo att hälsa alla välkomna.

MyHeritage Team på MyHeritage LIVE

MyHeritage Team på MyHeritage LIVE

Deltagarna i konferensen blev inbjudna till en kanaltur som avgick från hotellplatsen.

Föreläsare och VIP-gäster blev inbjudna till en VIP-middag med MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet samt MyHeritages ledningsteam.

På fredag kväll var det premiär för MyHeritages dokumentärfilm The Missing Piece. The Missing Piece är en kraftfull och inspirerande film om hopp och upptäckt. Den berättar den otroliga historien om två systrar, båda övergivna som barn och båda övervinner oöverstigliga odds för att upptäcka vem de är och var de kommer ifrån. Det är ett rörande bevis på de meningsfulla upptäckter som görs varje dag genom MyHeritage.

De två systrarna såg sin berättelse på skärmen för första gången tillsammans med konferensdeltagarna.

Alla var djupt rörda. Som Roberta Estes, grundare av DNAeXplain beskrev, ”Det fanns inte ett torrt öga i salongen”.

Efteråt svarade Christine och Kim på frågor.

Roi Mandel, Chef för forskningsteamet på MyHeritage med Kim och Christine.

Roi Mandel, Chef för forskningsteamet på MyHeritage med Kim och Christine.

MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet på filmpremiären

MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet på filmpremiären

Lördag

För att starta den fullspäckade lördagen, fängslade Gilad Japhet publiken i den fullsatta salen med sitt tal. Gilad diskuterade de senaste framstegen såväl som kommande funktioner och projekt.

Gilad delade en förhandsgranskning av de nya genetiska grupperna som kommer att finnas tillgängliga under de kommande månaderna. Grupperna visar om du är medlem i en viss etnisk grupp från en geografisk region, utan procenttal. Genetiska grupper kommer att påverka användarnas förståelse för sin etnicitet betydligt genom att lägga till en hög grad av detaljer till sina resultat.

Vi kommer att finjustera noggrannheten i procentuella etnicitetsuppskattningar för att ytterligare förbättra MyHeritage DNA-upplevelse för våra användare.

Gilad meddelade att MyHeritage har förvärvat SNPedia och Promethease genom att förvärva företaget som ägde och drev dem, River Road Bio. Detta initiativ utvidgar MyHeritages intellektuella egendom inom medicinsk genetik. Du kan läsa mer i detta blogginlägg.

Gilad introducerade MyHeritage Utbildning: ett nytt online-centrum fyllt med massor av resurser för att förbättra din förståelse av MyHeritage-plattformen och för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din släktforskning. Den kostnadsfria webbplatsen innehåller videofilmer, webinarier, artiklar och nedladdningsbara dokument och finns på fem språk. Fler språk och mer innehåll läggs till regelbundet. Läs mer om MyHeritage Education i detta blogginlägg.

En annan höjdpunkt från Gilad var textmatchningsteknologin som läser orden från tidningar, böcker och andra källor och jämför dem automatiskt med en användares släktträd för att hitta relevanta matchningar. MyHeritage är den enda tjänsten som har denna teknik. Det finns för närvarande på engelska och holländska, och 10 miljoner matchningar har identifierats och finns hittills tillgängliga. Vi hoppas kunna lägga till fler språk och tidningssamlingar i Europa under de kommande månaderna.

En ny historia om en familjeåterförening som ligger nära Gilads hjärta kommer från en MyHeritage-användare som heter Kevin Williams. När han växte upp önskade Kevin alltid att han skulle ha en pappa. Det var en DNA-uppladdning till MyHeritage – och en hjälpande hand från Gilad – som äntligen knäckte fallet för honom. Kevin skrev ett inlägg i ett Facebook-forum och bad om hjälp att hitta sin familj. Han hade en DNA-matchning med en uppskattad första kusin, men personen svarade inte på hans meddelanden. Gilad tog på sig att hitta DNA-matchningen. Tack vare Gilads ingripande kunde Kevin äntligen träffa sin far för första gången, såväl som sin halvbror, halvsyster och sina morföräldrar. Läs hela berättelsen här.

Gilad diskuterade två pro bono-projekt som MyHeritage-teamet arbetar med. Det första är DNA Quest som vi nyligen körde för andra gången i år, vilket ger gratis DNA-kit till 5 000 adopterade och personer som söker efter bortadopterade släktingar i hopp om att återförena dem med sina biologiska familjer.

Tribal Quest är ett annat pro bono-projekt som initierades av en MyHeritage-anställd redan 2016, vars syfte är att dokumentera och bevara värdefull släkthistorieinformation från avlägsna stammar runt om i världen. Ett team av anställda på MyHeritage besökte nyligen Achuar-stammen i Ecuador där de dokumenterade sina personliga berättelser, familjehistoria och tog bilder. Du kan snart hitta detaljerade berättelser från expeditionen på www.tribalquest.org..

Gilad diskuterade MyHeritage DNA-test för Hälsa som släpptes i år och förklarade kraften i att känna till dina hälsorisker, liksom fördelarna med att dela den informationen med familjemedlemmar så att de också vet vad de ska se upp för. I framtiden planerar vi att integrera hälsoresultat med släktträd för att teoretisera vilka förfäder vissa varianter härstammar från.

Gilad markerade den senaste uppdateringen av Theory of Family Relativity™. Denna sökväg är unik för MyHeritage.

Gilad tillkännagav ett nytt partnerskap med det holländska fotbollslaget, Ajax. Som en del av detta partnerskap kommer flera teammedlemmar under de kommande veckorna att testa sitt DNA med MyHeritage.

Nya historiska poster som MyHeritage-användare kan se på SuperSearch™ inkluderar Nederländska tidningar (4,8 miljoner historiska poster), Dutch Vital Records (34,7 miljoner historiska poster), Frankrike, Nord Civil Marriage Records (5,4 miljoner historiska poster), Danmarks folkräkning från 1940 (4 miljoner historiska poster) och 1891, 1890, 1910 Norges folkräkningar (6,8 miljoner historiska poster).

Framför allt, som Gilad uttryckte det, ”det som förenar oss är vår passion för släktforskning.” Det är vad som samlade oss alla i Amsterdam, för att gå vidare med vår personliga släkthistoria med hjälp av MyHeritage.

Under hela dagen var det precis vad MyHeritage-användare från hela världen gjorde. Föreläsningar i både DNA- och släktforskningsspåren var fulla av släktforskare, nya och avancerade, som ville lära sig mer.

Maya Lerner, Produktchef på MyHeritage

Maya Lerner, Produktchef på MyHeritage

Daniel Horowitz, MyHeritage Släktforskningsexpert

Daniel Horowitz, MyHeritage Släktforskningsexpert

Diahan Southard från “Your DNA Guide”

Diahan Southard från “Your DNA Guide”

Ran Snir, Senior Produktchef

Ran Snir, Senior Produktchef

Cyndi Ingle från “CyndisList.com”

Cyndi Ingle från “CyndisList.com”

Lisa Alzo, Släktforskningsexpert

Lisa Alzo, Släktforskningsexpert

Blaine Bettinger, från “The Genetic Genealogist”

Blaine Bettinger, från “The Genetic Genealogist”

Yvette Hoitink, från “Dutch Genealogy”

Yvette Hoitink, från “Dutch Genealogy”

Paneldiskussioner inspirerade intressanta samtal mellan deltagarna och gav massor av eftertanke.

Panel för ”Framtidens DNA-testning” med Maya Lerner, Blaine Bettinger, Roberta Estes, och Dr. Yaniv Erlich

Panel för ”Framtidens DNA-testning” med Maya Lerner, Blaine Bettinger, Roberta Estes, och Dr. Yaniv Erlich

På lördagkvällen ordnade vi ett party med 1960-tals-tema och ett Beatles-coverband. Natten började med en föreställning av gruppen Folkdancegroup Oriënt som utförde de traditionella danserna av sina förfäder, iklädda traditionella holländska kläder.

Därefter tog Beatlemania, ett brittiskt tributeband i Storbritannien över scenen och publiken kunde inte få nog av dem! Dansen fortsatte till sena natten.

MyHeritage LIVE

Under hela kvällen erbjöd vi gästerna souvenirer från deras resa till Holland – fotografier med holländsk dräkt! De kunde klä sig i traditionella holländska kläder, träskor och allt, och få ett fotografi.

Även MyHeritage-teamet tyckte det var kul och ville ha souvenirer!

Sagih Keinan och Ran Snir från MyHeritage-teamet

Sagih Keinan och Ran Snir från MyHeritage-teamet

Marianne Melcherts från MyHeritage med Roberta Estes

Marianne Melcherts från MyHeritage med Roberta Estes

Söndag

Föreläsningarna fortsatte på söndagen med ett fullspäckat föreläsningsschema av toppexperter.

James Tanner, från “Genealogy’s Star”

James Tanner, från “Genealogy’s Star”

Mike Mansfield, Chef för innehållsprojekt på MyHeritage

Mike Mansfield, Chef för innehållsprojekt på MyHeritage

Leah Larkin, från “The DNA Geek”

Leah Larkin, från “The DNA Geek”

MyHeritage LIVE

Mike Stangel, Chef på Geni.com

Panelen för ”DNA-testning för hälsa” med Geoff Rasmussen, Diahan Southard, Roberta Estes och Dr. Yaniv Erlich

Panelen för ”DNA-testning för hälsa” med Geoff Rasmussen, Diahan Southard, Roberta Estes och Dr. Yaniv Erlich

Under hela konferensen fanns MyHeritages supportpersonal till hands för att hjälpa användare med alla frågor de hade.

Deltagarna hade också möjlighet att köpa MyHeritage DNA-kit samt MyHeritage DNA-kit för Hälsa på plats.

MyHeritage LIVE

Deltagarna i konferensen var angelägna om att fortsätta att ha roligt och när helgen gick mot sitt slut, tog Aaron Godfrey, Chef för marknadsföring på MyHeritage, över scenen.

Aaron presenterade några av MyHeritage’s otroliga marknadsföringsinsatser runt om i världen. Med hans ord, ”Vårt uppdrag är att göra familjehistoria rolig och tillgänglig” och MyHeritage gör precis det, genom projekt som att DNA-testa franska kockar och chokladmästare, ett partnerskap med de populära Backstreet Boys om deras upplevelse av DNA-testning.

Dagen avslutades med en upprymd stämning då Aaron meddelade att MyHeritage LIVE kommer tillbaka 2020 och kommer att hållas i Israel.

Deltagarna lämnade konferensen med känslan av att ha tillbringat helgen med vänner och med otaliga lärdomar. Vi är säkra på att alla har massor av släktforskningsläxor som de vill komma igång med så fort de kommer hem igen!

Här kan ni läsa sammanfattningar av bloggare:

Peter Sjölund (Rapport 1Rapport 2Rapport 3Rapport 4Rapport 5Rapport 6)

Ted Rosvall (DNA-nytt från Amsterdam)

Roberta Estes (Dag 1, Dag 2)

Dick Eastman (Dag 1, Dag 2, Dag 3)

Geoff Rasmussen

Här är några av de jättebra feedback som vi hittills har fått:

För att se inspelade videor från vår livestreaming av konferensen, se vår Facebook-sida. Vi släpper snart alla informativa föreläsningar online. Håll ögonen öppna för våra videohöjdpunkter – de kommer snart.

Tack till alla som gick med! Vi hoppas att ni alla kommer att gå med oss vid nästa års evenemang!

Tack alla som deltog i konferensen med oss! Vi hoppas att se er alla på nästa års evenemang!