MyHeritage Online-evenemang för juli

MyHeritage Online-evenemang för juli

Under de senaste månaderna har vi erbjudit pågående evenemang som våra användare kan njuta av medan de är hemma, och det har varit en stor framgång! Vi är glada att presentera schemat för spännande och informativa online-sessioner som kommer att sändas under resten av juli månad.

Om du har missat tidigare sessioner, oroa dig inte! Du kan hitta alla inspelade FB Live-sessioner i videoravsnittet på MyHeritage Facebook-sidan, och många av webbseminarierna är tillgängliga för gratis på MyHeritage Utbildning.

Facebook Live 

Du kan delta i dessa sessioner direkt från vår Facebook-sida – ingen avancerad registrering krävs! Besök bara Facebook-sidan när sessionen är planerad att börja och leta efter den direkta videosändningen högst upp i flödet. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna och talarna kommer att svara på dem live.

July 1, 2 P.M. EDT

Ämne: Kanadas bästa resurser på MyHeritage

Talare: John Reid
Beskrivning: Ottawa-baserade familjehistorikern John Reid kommer att presentera de bästa resurserna för kanadensiskt arv som finns på MyHeritage.

July 6, 9 A.M. EDT

Ämne: Frågor och svar om släktforskning

Talare: Daniel Horowitz
Beskrivning: Har du några frågor om släktforskning? Vår släktforskare Daniel Horowitz står till tjänst och svarar på dina frågor live.

July 8, 2 P.M. EDT

Ämne: Nya sätt att se ledtrådar i dina foton på MyHeritage

Talare: Maureen Taylor
Beskrivning: Lär dig ett helt nytt sätt att titta på historiska bilder med hjälp av MyHeritage-verktyg, av släktforskaren Maureen Taylor – benämnd av The Wall Street Journal som ”Nationens främsta historiska fotodetektiv.”

July 13, 2 P.M. EDT

Ämne: En blick in i  östeuropeiska historiska poster på MyHeritage

Talare: Michelle Chubenko
Beskrivning: Michelle Chubenko från Legacy Tree Genealogists, kommer att visa dig hur du får ut mesta möjliga av MyHeritages historiska östeuropeiska dokumentsamlingar.

July 15, 2 P.M. EDT

Ämne: The Missing Piece: Berättelsen om två systrar, återförenade tack vare MyHeritage DNA

Talare: Christine Pennell och Kim Haelen
Beskrivning: Se den rörande historien bakom MyHeritages första dokumentärfilm, The Missing Piece, från stjärnorna själva: Christine Pennell och Kim Haelen. Övergivna som spädbarn och adopterade av familjer över hela världen, förändrades dessa systrars liv för alltid tack vare en oväntad DNA-matchning på MyHeritage.

July 22, 2 P.M. EDT

Ämne: Bevara gamla familjebrev

Talare: Melissa Barker
Beskrivning: Melissa Barker, alias Arkivdamen, visar dig hur du bevarar gamla familjebrev så att de kan läsas och njutas av kommande generationer.

July 27, 2 P.M. EDT

Ämne: Frågor och svar om DNA

Talare: Diahan Southard
Beskrivning: Har du några frågor om MyHeritage DNA? Lyssna på Diahan Southard från Your DNA Guide, en ledande röst för DNA-testning för konsumenter, i en öppen Q & A-session där hon kommer att besvara dina frågor live.

Den här månaden kommer vi att fortsätta den kostnadsfria webinarieserien med Daniel Horowitz – men den här gången välkomnar vi också några gästtalare!

”Fråga experten” har ägt rum på tisdagar och torsdagar kl. EDT, men i juli kommer de att äga rum endast på torsdagar. Nedan hittar du ämnen för kommande sessioner. Klicka bara på länken och fyll i formuläret för att registrera dig.

Thursday, June 25, 1 P.M. EDT

Ämne: Family Tree Builder: Avancerade funktioner

Beskrivning: Family Tree Builder är en robust programvara som kan hjälpa dig att ta din släktforskning till nästa nivå. Lär dig mer om de avancerade funktionerna i detta kraftfulla verktyg och hur de kan hjälpa dig att bygga ett extremt detaljerat, exakt släktträd.

Klicka här för att registrerad dig till Family Tree Builder: Avancerade funktioner.

Tuesday, June 30, 1 P.M. EDT

Ämne: Nya grekiska dokument på MyHeritage

Talare: Carol Kostakos Petranek och Gregory Kontos

Beskrivning: Gregory Kontos och Carol Kostakos Petranek presenterar en spännande ny samling av grekiska historiska poster som nu finns tillgängliga på MyHeritage.

Klicka här för att registrera dig till Nya grekiska dokument på MyHeritage.

Thursday, July 2, 1 P.M. EDT

Ämne: Använd GEDCOM för att importera, exportera och hantera ditt träd

Beskrivning: En GEDCOM är ett standardformat som låter dig överföra information om släktträd från en plats till en annan. Lär dig hur du arbetar med GEDCOM för att importera, exportera och hantera släktträd över flera plattformar.

Klicka här för att registrera dig till Använd GEDCOM för att importera, exportera och hantera ditt träd

Thursday, July 9, 1 P.M. EDT

Ämne: Källciteringar på MyHeritage-webbplatsen

Beskrivning: Att lägga till källciteringar är nyckeln till att upprätthålla ett exakt och detaljerat släktträd. Lär dig hur du arbetar med källciteringar på ditt online MyHeritage-träd.

Klicka här för att registrera dig till Källciteringar på MyHeritage-webbplatsen

Thursday, July 16, 1 P.M. EDT

Ämne: Judiska resurser på MyHeritage

Gästtalare: Ellen Kowitt

Beskrivning: Ellen Kowitt, veteranforskare för judiska dokument, visar dig de bästa MyHeritage-resurserna att fokusera på, när du söker efter judiska förfäder.

Klicka här för att registrera dig till Judiska resurser på MyHeritage

Thursday, July 23, 1 P.M. EDT

Ämne: Militära journaler på MyHeritage

Gästtalare: David Lambert

Beskrivning: David Allen Lambert, chefsjurist för New England Historic Genealogy Society AmericanAncestors.org, visar dig hur du kan utnyttja MyHeritages samling av militära journaler för att göra upptäckter om din familjehistoria.

Klicka här för att registrera dig till Militära journaler på MyHeritage 

Thursday, July 30, 1 P.M. EDT

Ämne: MyHeritage Collection Catalog

Gästtalare: Lisa Louise Cooke

Beskrivning: Lisa Louise Cooke från Genealogy Gems Podcast visar dig hur du använder katalogen över MyHeritages historiska dokumentsamlingar för att hitta ny information om dina förfäder.

Klicka här för att registrera dig till MyHeritage Collection Catalog.

Som alltid, ser vi fram emot att ha dig med oss!