MyHeritages online-evenemang för december

MyHeritages online-evenemang för december

När 2020 kommer till sitt slut, avslutar vi året med en bang här på MyHeritage! En av silverkanterna i år har varit den ökade tiden som många har kunnat ägna åt sina hobbyer, och familjehistoria hamnar högt på listan. Vi har fått oräkneliga meddelanden från användare över hela världen som uppskattar våra online-sessioner som vi erbjuder varje månad. De har hjälpt många att få en större förståelse för släktforskning och DNA och hålla sig uppdaterade om hur man använder MyHeritage-verktyg och funktioner.

Judy nämnde att pandemin har gett henne tillgång till massor av föredrag som normalt inte skulle vara tillgängliga online, och fortsatt utbildning har hjälpt henne att gå vidare i sin forskning. Ellen kommenterade att ”COVID-19 har gett mig mer tid att ägna mig åt forskning online. Det har hjälpt mig att sakta ner och tänka mer på de hinder jag har stött på. Jag har kunnat ta mig igenom ett av mona hinder som har utmanat mig i 20 år, så det finns en silverkant i det här utmanande året! ” Stephen påpekade att även om pandemin har hållit honom hemma större delen av året, har han kunnat spendera mycket tid på att arbeta på sitt släktträd, upptäcka matchningar på MyHeritage och titta på MyHeritage-webinarier.

Vi inbjuder dig att gå med i våra kommande online-webinarier, Facebook Lives och Instagram Lives direkt från ditt hem. Vi är särskilt glada för vår sista session för året, vårt Sista för året Facebook Live Bonanza, där vi kommer att få sällskap av flera speciella gäster för att reflektera över det senaste året inom släktforskningsvärlden och se fram emot 2021.

Alla Facebook Live-sessioner är tillgängliga att se, i avsnittet Videos på MyHeritage Facebook-sida, och många av Fråga experten-sessionerna görs senare tillgängliga för gratis visning på MyHeritage Kunskapsbas.

Observera att de flesta tiderna är listade i Eastern Time Zone. Använd en tidszonomvandlare för att hitta rätt tid på platsen där du befinner dig.

Vi har även en special Facebook Live-serie med Peter Sjölund som börjar i december! Missa den inte, läs mer om serien och boka dina datum här.

God jul!

Facebook Live-sessioner

Ingen förhandsregistrering krävs för dessa sessioner: du kan gå med dem direkt från vår Facebook-sida. Besök bara sidan när sessionen är planerad att starta och leta efter livevideosändningen högst upp i flödet. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna, och talarna kommer att svara på dem live.

December 7, 2 P.M. EST

Ämne: DNA-testning för adopterade (och andra med okända föräldrar)

Talare: Richard Hill

Beskrivining: Adopterade Richard Hill identifierade sinbiologiska familj genom DNA-testning och skapade webbplatsen DNA-Testing-Adviser.com. I den här sessionen kommer han att granska metoder för adopterade att hitta biologisk familj genom DNA-testning på MyHeritage

December 9, 2 P.M. EST

Ämne: Luska ut släktforskningsinformation från dina familjemedlemmar

Talare: Melissa Barker

Beskrivining: Melissa Barker, arkivchef och offentlig historiker, kommer att visa dig hur du skaffar släktforskningsinformation från dina släktingar den här julen.

December 14, 2 P.M. EST

Ämne: Utöka din familjecirkel på MyHeritage

Talare: Thomas MacEntee

Beskrivining: Släktforskare och lärare Thomas MacEntee visar dig hur du använder MyHeritage för att hålla kontakten med familjen. Han kommer att beskriva kopplingen till andra MyHeritage-användare, ansluta till dina DNA-matchningar och bästa sätt att kontakta andra.

December 16, 2 P.M. EST

Ämne: Hitta hennes röst: 3 steg för att forska i kvinnliga förfäder

Talare: Gena Philibert-Ortega

Beskrivining: Gå med Gena Philibert-Ortega, författare, forskare och instruktör, när hon fokuserar på kvinnors familjehistoria och hur man hittar dina kvinnliga förfäder i MyHeritage historiska register.

December 23, 2 P.M. EST

Ämne: Utforska MyHeritages dokumentsamlingar: De vanliga och ovanliga.

Talare: James Tanner

Beskrivining: Veteransläktforskaren och bloggaren James Tanner visar dig hur du bättre kan utforska MyHeritages 12,7 miljarder historiska register.

December 28, 2 P.M. EST

Ämne: Starta det nya året med roliga familjehistoriska aktiviteter för barn

Talare: Shenley Puterbaugh

Beskrivining: Gå med Shenley Puterbaugh, grundare av Inspire Family History, när hon dyker in i en workshop om roliga historiska aktiviteter för hela familjen.

December 30, 2 P.M. EST

Ämne: Årsslut Facebook Live Bonanza!

Talare: Specialgästtalare

Beskrivining: I slutet av året kommer vi att få sällskap av olika branschledare. Vi kommer att ha paneldiskussioner som reflekterar över det senaste året och vi ser fram emot 2021.

Instagram Live!

Det stämmer, vi kommer att ha live-sessioner på Instagram den här månaden! Släktforskaren Maureen Taylor, även känd som ”The Photo Detective”, kommer att erbjuda en session som heter ”Lämplig för utskick: Vykort i familjen” om historiska vykort. Detta kommer att finnas live på MyHeritages Instagram-profil den 21 december kl 14.00. EST.

För att gå med, se till att du följer MyHeritages konto på Instagram. När det är dags för sessionen går du bara in i appen så ser du vår logotyp högst upp på skärmen med en färgstark ring runt och ordet LIVE. Tryck på fotot för att delta.

Fråga experten

Den kostnadsfria webbserien Fråga experten håller vår släktforskningsexpert, Daniel Horowitz, och den sträcker sig över en mängd olika ämnen, från att utnyttja användbara MyHeritage-funktioner till att söka i de historiska dokumentsamlingarna. För att anmäla dig till en Fråga experten-session, klicka på registreringslänkarna nedan.

December 10, 1 P.M. EST

Ämne: Släktforskningens gåva

Beskrivning: Julen handlar om familj, så vad kan göra en bättre gåva än familjen själv? Ta reda på hur du kan skapa vackra och meningsfulla gåvor med ditt MyHeritages släktträd och familjebilder, och lär dig hur du kan hjälpa andra att upptäcka släktforskningens magi med ett presentmedlemskap på MyHeritage. Klicka här för registrering.

December 17, 1 P.M. EST

Ämne: Öppen mikrofon

Beskrivning: Var redo att prata, eftersom Daniel Horowitz öppnar din mikrofon, lyssnar på dina frågor och svarar på dem direkt. Ta med dina släktforskningsfrågor och låt oss ha kul tillsammans. Klicka här för registrering