Online-evenemang för mars månad på MyHeritage

Online-evenemang för mars månad på MyHeritage

Den här månaden är det ett år sedan vi började erbjuda våra gratis Facebook Live and Fråga experten-sessioner online! Även om vi inte skulle ha valt de omständigheter som inspirerade oss att börja dessa sessioner, är vi mer än tacksamma över att vi har kunnat tillhandahålla detta värdefulla kostnadsfria innehåll och föra samman släktforskre under detta utmanande år.

Vi sprintar framåt med massor av fantastiska sessioner för dig den här månaden!

Våra gratis live-webbseminarier hålls av toppexperter inom släktforskning, familjehistoria och DNA, som talar om en mängd olika användbara och relevanta ämnen. Tack vare liveformatet kan du ställa frågor och interagera med föreläsarna i realtid. Även om du inte kan vara med på liveevenemanget kan du fortfarande njuta av alla inspelade FB Live-sessioner i avsnittet Videor på MyHeritage Facebook-sida.

För att se schemat för Facebook Live-serien med Peter Sjölund – klicka här.

Facebook Live-sessioner

Ingen förhandsregistrering krävs för dessa sessioner: du kan delta direkt från vår Facebook-sida. Besök bara sidan när sessionen är planerad att starta och klicka på livevideosändningen högst upp i flödet. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna, och talarna kommer att svara på dem live.

March 1, 2 P.M. EST

Ämne: Arv och familjehemligheter

Talare: Dani Shapiro

Beskrivning: Vi är glada att bjuda in dig till den här speciella sessionen med Dani Shapiro, författare till den bästsäljande memoiren ”Inheritance: A Memoir of Genealogy, Paternity, and Love”. Dani kommer att tala om sin fascinerande bok och om de händelser som fick henne att skriva den.

March 3, 9 A.M. EST

Ämne: Följ genealogiska ledtrådar för att lära dig om mormors historia

Talare: Lisa Alzo

Beskrivning: Släktforskare och författare Lisa Alzo tar oss med på sin resa för att lära sig mer om livet hos sina slovakiska förfäder.

March 8, 2 P.M. EST

Ämne: Använd skvallerkolumnerna i tidningar för att dokumentera dina förfäder

Talare: Melissa Barker

Beskrivning: Lär dig hur du hittar de mest saftiga detaljerna om dina förfäder genom att använda skvaller i tidningar med Melissa Barker, offentlig historiker och arkivchef.

March 10, 1 P.M. EST

Ämne: Dyk djupt ner i Deep Nostalgia ™ med Thomas MacEntee

Talare: Thomas MacEntee

Beskrivning: Den teknologiska släktforskningsexperten Thomas MacEntee kommer att visa dig hur du kan uppleva dina förfäder på ett helt nytt sätt med Deep Nostalgia™, MyHeritages väldigt populära nya funktion som animerar ansikten i gamla familjefoton.

March 17, 1 P.M. EST

Ämne: Dyk in i ditt irländska arv

Talare: James Tanner

Beskrivning: Följ med släktforskaren James Tanner för en speciell St. Patrick’s Day-session om att forska i ditt irländska arv.

March 22, 2 P.M. EST

Ämne: Destination DNA: Hur en kvinna valde sin resplan

Talare: Rachel Decoste

Beskrivning: Följ med Black History-experten och författaren Rachel Decoste som diskuterar sitt arv i 5 afrikanska länder, guidad av resultaten från ett DNA-test.

March 24, 1 P.M. EST

Ämne: Spela in familjehistorier

Talare: Rhonda Lauritzen

Beskrivning: Rhonda Lauritzen, professionell biograf och expert på att bevara familjehistoria, kommer att dela med sig av sina tips och råd för att spela in berättelserna om din familj på ett sätt som är engagerande, minnesvärt och som kommer att bevara ditt familjearv för kommande generationer.

March 29, 2 P.M. EST

Ämne: Strategier för att hitta din familj i tidningar på MyHeritage

Talare: Lisa Louise Cooke

Beskrivning: Lisa Louise Cooke från Genealogy Gems kommer att dela sina tips och bästa metoder för att hjälpa dig att hitta din familj i MyHeritages tidningssamlingar.

March 29, 8 A.M. EST

Ämne: Är du släkt med kungligheter?

Talare: Caroline Gurney

Beskrivning: Historieforskare Caroline Gurney kommer att visa dig hur du får reda på om du härstammar från en kunglig familj.

Vi ser fram emot att se dig på våra sessioner!