Premiär: Vem tror du att du är?

Premiär: Vem tror du att du är?

Snart är det dags för årets upplaga av Vem tror du att du är?, då kändisar reser längs sina anors liv bakåt i tiden. Artisten Tomas Ledin, tv-profilen Ebba von Sydow, skådespelaren Leif Andrée, sångaren Ebbot Lundberg, skådespelaren Björn Kjellman och skådespelaren Amanda Ooms är med i årets säsong. Leif Andrée har varit berättarrösten i tidigare säsonger, men är nu med i serien. Vi får se om han kommer agera både berättarröst och deltagare – eller om de har tagit in en ny person som berättarröst.

Årest säsong av Vem tror du att du är? En rad olika kända svenskar kommer att delta. Foto: TT/SVT

Årest säsong av Vem tror du att du är? En rad olika kända svenskar kommer att delta. Foto: TT/SVT

Oavsett om du är känd eller är en person som du och jag, finns där en nyfikenhet om det förflutna. Det är något vi alla tänker på. Det finns kanske någon sägner om någon anmoder och lösa påståenden om att ens släkt är från en viss del av Sverige. Att vilja hitta svaren och skapa klarhet i det förflutna behöver man inte vara känd för att uppskatta. Det är där tjusningen med programmet ligger. Vi känner igen oss i kändisarnas känslosamma resa tillbaka i tiden, då de får reda på upptäckter om sina anfäder. Vi tittar på dem – men det skulle lika gärna kunnat vara vi som gör upptäckterna.

Måndagen den 24 augusti är det dags och först ut är vår folkkära artist, Tomas Ledin. Klockan 20.00 måndagen den 24 augusti i SVT1 och i SVT Play kan ni se programmet.