Jultävling:

Jultävling:

Detta är ett gästinlägg från Karen, MyHeritages landschef för Brasilien.

Förra veckan skrev mina döttrar ett brev till Jultomten. Först ritade de vackra julgranar, snöiga landskap, slädar och renar. Detta fick dem att tänka på vad de skulle vilja få i julklapp i år. Min äldsta dotter hade något mycket konkret i åtanke: en leksak och skidkläder. Min yngre dotter, som hon ofta gör, såg sig omkring i köket och sökte inspiration: ”Jag skulle vilja ha några morötter, kakor och något att leka med, tror jag.”

När de avslutat sina brev, tittade de på mig och sade: ”Och du, mamma? Vad vill du få i julklapp?” Jag stannade upp för att tänka på det, jag undrade om jag skulle dela med mig av min verkliga önskan till jul. Jag var inte säker på om mina flickor skulle förstå, men jag beslutade att ta chansen – jag berätta att det jag verkligen ville få till julen var god hälsa  och god hälsa för min mamma.

Tidigare i år upptäckte vi att min mamma hade cancer. Det har varit ett mycket tufft år. Det började med kirurgi, följt av kemoterapi. Hon tar nu en paus fram till slutet av året, då hon kommer att börja med strålbehandling. Mina döttrar vet väl vad min mamma går igenom, eftersom jag tidigt bestämt att jag skulle berätta sanningen. Jag ville inte hålla det hämligt och säga att mormor bara var ”trött.” De vet att mormor är sjuk, men att hon gör allt i sin makt för att bli frisk snart. Jag förklarade för dem att i dessa stunder inser vi att hälsa är vad som verkligen betyder mest i livet. Vi kan finna en lösning på nästan allt annat som vi går igenom, men ofta är våra hälsoproblem utanför vår kontroll.

Min äldre dotter kramade mig och sa att hon också ville tilllägga hälsa till sin lista, men att hon skulle skriva hälsa för hela familjen.

Och visst är inte det ett perfekt svar? Hälsa, familj och chansen att vara tillsammans med de personer vi älskar – det är vad julen egentligen handlar om.

Hur är det med dig? Har du börjat fundera på dina önskemål till julen?

Vi vill veta vilka önskemål du har för dig och din familj i år.

Skriv på ett papper vad din önskan är för din familj den här julen, oavsett om det är hälsa, fred, god vilja, att kunna tillbringa mer tid med familjen eller att hitta din farfars födelsebevis. Skicka ett foto av dig själv medan du håller upp papret med din önskan till stories@myheritage.com, före den 16 december. Tre lyckligt lottade personer kommer att vinna en Amazon Kindle plus en privatsession med en professionell släktforskare som kan hjälpa dem att avancera i deras släktforskning i det nya året!

Vi kommer att göra ett collage av alla finalisterna och våra användare kommer att kunna rösta på vilken bild som skall vinna.

Lycka till!

Taggar: