MyHeritage DNA är den perfekta julklappen! Även enligt vetenskapen.

MyHeritage DNA är den perfekta julklappen! Även enligt vetenskapen.

Så du försöker hitta den perfekta gåvan till dina nära och kära denna jul. Har du funderat på vad vetenskapen har att säga i denna fråga?

Ja, vetenskap! Att ge bort en present är verkligen en konst, men forskning inom psykologiområdet har gjort tre viktiga upptäckter om vad som ger människor glädje – och MyHeritage DNA-kit för Härkomst passar in i alla tre.

1. Hemligheten till ett lyckligt och hälsosamt liv: Goda relationer

En av de längsta studierna av vuxenliv är Harvard-studien om vuxenutveckling. Studien följer 268 vuxna män i 75 år för att undersöka de faktorer som bidrar till lycka och ett hälsosamt liv. Under studiens gång framkom en faktor som är viktigare än någon annan: goda, meningsfulla relationer. Människor som upprätthöll positiva relationer med vänner och familj var mer benägna att leva längre, vara friskare och känna sig lyckligare.

Att ge bort presenter är i allmänhet ett utmärkt sätt att vårda relationer, men MyHeritage DNA-testet tar det en nivå högre. Gåvan av ett MyHeritage DNA-test ger dina kära ett meddelande om att du bryr dig, men det ger dem även möjlighet att lära sig mer om vad som gör dem till vilka de är – och att upptäcka nya familjeband som kan utvecklas till mer vårdande och meningsfulla relationer!

2. Erfarenhet är bättre än saker

Forskning av Dr. Thomas Gilovich, en psykologiprofessor vid Cornell University, visade att det ger oss större lycka att spendera pengar på erfarenheter än att spendera pengar på saker. Han förklarar att även om vi kan hålla fast vid ägodelar under en längre tid, stannar upplevelsen kvar inom oss på ett annat sätt: det blir en del av berättelserna vi berättar om oss själva. Gemensamma erfarenheter bildar starka band mellan människor, vilket leder oss tillbaka till punkt 1 ovan. Vi vänjer oss snabbt vid föremål som vi äger, men minnena vi skapar genom erfarenhet ger oss glädje resten av våra liv.

Ett MyHeritage DNA-kit är inte bara en sak. Javisst, det kommer i en supercool låda med vackert presentförpackning, men främst  ger det mottagaren en upplevelse: upplevelsen av att lära sig om deras ursprung och vad som gör dem till de människor de är.

3. Att känna till familjehistoria gör oss mer känslomässigt friska

Forskare vid Emory University fann att ungdomar som känner till berättelser om familjens ursprung visar högre nivåer av känslomässigt välbefinnande. De studerade 66 14–16-åringar från medelklassen, tvåföräldrarsfamiljer, och fann att tonåringar som kände till fler berättelser om sin släkt var mer känslomässigt friska och hade en mer utvecklad känsla av identitet – även efter att ha kontrollerat familjens funktionsnivå i allmänhet.

”Familjshistorier ger en känsla av identitet genom tiden och hjälper barn att förstå vem de är i världen,” förklarade forskarna i sin artikel.

Vad detta berättar för oss är att ett MyHeritage DNA-kit inte bara gynnar personen som tar testet utan också den yngre generationen i personens familj. Att ge dina nära och kära mer information om sin familjehistoria hjälper dem att känna en starkare känsla av identitet och tillhörighet, och detta bidrar till deras känslomässiga välbefinnande.

Så varför inte dra fördel av vårt tidiga priserbjudande inför julen  och ge din älskade något som enligt vetenskapen verkligen kan göra dem lyckligare och hälsosammare? Köp ett kit nu.