MyHeritages julkalender

MyHeritages julkalender

Välkommen till vår julkalender!

För första gången någonsin har vi en egen julkalender där vi varje dag kommer att lägga upp en liten notis. Notisen kan vara allt från ett släktforskningstips, en tävling, ett rabatterbjudande eller någon rolig anekdot om julen!

Så besök kalandern varje dag för att se läsa dagen notis! Mycket nöje!

Lucka 23: Hur säger man god jul på andra språk?

Här är en lista med ett par stycken exempel:

Afrikaans: Geseende Kerfees!
Albanska: Gëzuar Krishlindjet
Bengali: Shuvo Baro Din!
Bulgariska: Vasel Koleda
Estniska: Rõõmsaid Jõulupühi
Finska: Hyvää Joulua!
Flamländska: zalig Kerstfeest
Franska: Joyeux Noël!
Japanska: Shinnen omedeto!
Kroatiska: Sretan Bozic!
kurdiska: Seva piroz sahibe!
Mandarin: Kung Hans Hsin klibbiga!
Polska: Wesolych Swiat!
Portugisiska: Boas festas!
Swahili: Krismas Njema Na Heri
Thailändska: Suksan Wan Christmas
Ungerska: Kellemes Karacsonyiunnepeket
Vietnamesiskt: Chuc Mung Giang Sinh!

Lucka 22: Trevlig fjärde advent

Lucka 21: Visste du att år 1647 gjorde det engelska parlamentet det olagligt att fira jul? Det har även varit olagligt att fira jul i den amerikanska delstaten Massachusetts. I Boston, riskerade alla som firade jul en bot på fem shilling! Julen blev en officiell helgdag i USA år 1870.

Lucka 20: Känner du till Befana? I Italien, på natten mellan den 5 och 6 december, kommer Befana på en kvast och ger gåvor till barnen i Italien.

Lucka 19: I Italien, efter att jultomten har besökt var hem och lämnat julklappar, kommer Befana, en gammal kvinna på en kvast, och ger fler presenter till barnen på trettondedag jul.

Lucka 18: Tips inför julen! Dekorera din julgran med gamla familjefoton!  Gör dekorationerna tillsammans med dina barn och barnbarn. Ett kreativt sätt att lära dem mer om sin släkt!

(Foto: dwellingsbydevore.com)

(Foto: dwellingsbydevore.com)

Lucka 17: Ta reda på hur många MyHeritageanvändare som delar ditt efternamn. Skriv ditt efternamn i kommentarsfältet nedan och vi ger dig svaret.

Lucka 16: Vilket är det vanligaste förnamnet i ditt träd? Hur gammal är den äldsta personen i ditt släktträd? Ta reda på svaret med hjälp av vår statistikfunktion. Här kan du läsa mer om den:  http://bit.ly/1axQi9K

Lucka 15: Många av oss har rötter i Finland. Att släktforska i ett annat land är inte alltid det enklaste. Därför att vi gjort en lista på bra tips och länkar som du kan använda dig av när du släktforskar i Finland. Den hittar du här: http://bit.ly/1kdyXIH

Lucka 14: MyHeritage finns tillgängligt på 40 olika språk. Det betyder att du på ett enkelt sätt kan släktforska tillsammans med dina släktingar som bor i en annan del av världen.

Lucka 13: Trevlig Lucia!

Lucka 12: Låt dina barn eller barnbarn lära känna era förfäder direkt på vår webbplats genom att spela vårt släktspel. Släktspelet hittar du på din släktplats under fliken ”appar”.

Lucka 11: Vad betyder egentligen ”advent”? Svar: ”advent” kommer från det latinska verbet ”advenire” (komma), men kan även betyda ankomst, som i detta fall syftar till ankomsten av Jesus.

Lucka 10: Visste du att dina släktingar kan arbeta på ditt träd? Bjud in släktingar och låt dem arbeta på sin gren av trädet. Att arbeta tillsammans gör att trädet växer snabbare.

Bjuda in släktingar genom att klicka på fliken hem > släktplatsmedlemmar > skriv in e-postadressen på personen du vill bjuda in > klicka på bjud in.

Lucka 9: Vinn ett dataabonnemang och få full tillgång till över 4 miljarder dokument i vår databas. Svara på följande fråga i kommentarsfältet nedan för chansen att vinna: Vem av dina förfäder letar du uppgifter om och varför?

Lucka 8: Seden att ha julgran kommer från Tyskland och kan spåras tillbaka till 1600-talet.

Lucka 7: Har du ärvt ett matrecept från en äldre släkting som du vill ska gå i arv? I sådant fall kan du spara receptet direkt på din släktplats. Funktionen hittar du under fliken ”appar”.

Det kan hända att du måste lägga till funktionen på släktplatsen. Det gör du i rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet. Gå till släktplatsinställningar > innehåll > markera alternativet ”recept” > klicka på spara > gå till fliken ”appar”.

Lucka 6: I många länder uppmärksammas i dag helgonet Sankt Nikolaus. Han levde på 300-talet och gjorde sig känd för sin generositet gentemot andra. På denna dag i Tyskland, sätts som vid så många andra dagar kring jul, barnen i fokus. De ställer ut sina skor utanför sitt hus och väntar på att Sankt Nikolaus ska komma och fylla dem med sötsaker.

Lucka 5: Ta dig en ny titt på dina gamla fotografier. Det kanske finns ett datum eller annan information på baksidan av fotografiet som du tidigare inte har sett.

Lucka 4: Varför är jultomten alltid klädd i rött och vitt? Svar: Illustrationen av jultomten i röda och vita kläder kommer från en julreklam, gjord av ett välkänt läskedrycksmärke, som har funnits sedan 1888. Kan du gissa vilket företag vi menar?

Lucka 3: Beställ hem en släkttavla! Från och med i dag, fram tills den 31 januari 2014, ger vi 20 % rabatt när du beställer en släkttavla. Du kan skapa en släkttavla både online och i Family Tree Builder.

Det finns otaliga varianter på storlekar och prisklasser. Så ta tillfället i akt och ge dig själv eller någon som står det dig nära en fin släkttavla att vara stolt över. Rabattkoden du måste ange för att få rabatten är: MHADV13.

Lucka 2: Visste du att vår programvara Family Tree Builder är gratis? Det är världens populäraste släktforskningsprogram och du kan ladda hem det till din dator här.

Lucka 1: Trevlig första advent!

Så besök kalandern varje dag för att se vad var dag har att erbjuda! Mycket nöje!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Bjørn Matthes

  december 1, 2013

  Jeg glæder mig

 • Sidsel

  december 2, 2013

  Får den ikke opp, Sorry

  • Sara

   december 2, 2013

   Hej Sidsel,

   Det finns ingen lucka att öppna, utan var dag läggs en liten notis upp som du kan ta del av. :o)

   Sara

 • Petra Sahlström

  december 9, 2013

  Söker på min gammelmorfar Otto Boo dels för att ta reda på vart efternamnet Boo kommer från och dels för att lokalisera flera av hans syskon som emigrerade till USA

 • Barbro Eriksson

  december 9, 2013

  Min mans farmors syster, Anna Andersdotter , född 1886 i Mangskog, emigrerade till USA 1906. Gifte sig (tror vi) . Bodde i Minneapolis. Vet inte vem hon gifte sig med.

 • Eva Jonsson

  december 9, 2013

  Jag söker ättlingar efter min farfars far samt min farfars bror, vilka utvandrade kring sekelskiftet (omkring år 1900) till ”Amerika”. Jag har nyligen lyckats hitta min farfars bror, som hette Harold Assar, i Canada. Dessutom har jag bland passagerarlistor funnit årtalet då han gav sig av.

 • Inger

  december 9, 2013

  9 dec: Jag letar efter fadern till Christina Wilhelmina Hansdotter född 12 nov 1850 i Vist, Östergötland. Hon var min MF, FM, jag ogillar att inte veta vems hennes far var. Antar att jag måste in i domböcker och leta – men det har jag aldrig gjort tidigare.

 • Harriet Hemlin

  december 9, 2013

  Jag söker min mormors morfar. Vet ej ner än mormors mor hette karlsdotter och var oäkta i böckerna. Det sägs att han for till Amerika och skulle hämta dem sebare, men han hördes aldrig av mer. Skulke veta hans namn och kanske fåreda på vad som hände honom. Har letat i många timmar men kommer ingen vart. Tänk va rokigt det vore om hag hitrade honom genom att söka på myHeritage.

 • Madeleine joslin

  december 9, 2013

  Jag skulle vilja veta om min mormor Britt Nilsson, ( flicknamn Borgström) Hon dog när jag var väldigt ung. Jag älskade henne så, och lämnade jordelivet allt för tidigt, pga cancer.
  Det var mycket jag aldrig hann få veta om henne.

  Önskar en God Jul och hoppas på chansen att kunna få forska vidare om henne.

 • Birgitta Kårhammar

  december 9, 2013

  Söker min mormorsmor, hittar inte hennes dödsdatum.

 • IEG Ingeborg Svensson

  december 13, 2013

 • Roland Bjuhr

  december 15, 2013

  Skulle vilja veta mera om Natanael Bjuhr som verkade som predikant i Lappland och var tydligen vida känd.

 • Karin Rylander

  december 17, 2013

  Det finns fler med mitt efternamn (Rylander) förutom min kusin och hans barn här i Malmö. Är de avlägsna släktingar till mig/oss?

  • Sara

   december 17, 2013

   Hej Karin,

   Det finns 970 personer med efternamnet Rylander på MyHeritage.com. Det är ett ganska vanligt förekommande namn i USA.

   / Sara

 • Kicki Sörensson

  december 17, 2013

  sörensson

  • Sara

   december 17, 2013

   Hej Kicki,

   Det finns 446 personer med efternamnet Sörensson på MyHeritage.com

   / Sara

 • Jenny

  december 17, 2013

  Widerström alt Viderström

  • Sara

   december 17, 2013

   Hej Jenny,

   Det finns 81 personer med efternamnet Widerström och 30 personer med efternamnet Viderström på MyHeritage.

   / Sara

 • Jenny

  december 17, 2013

  Tack så mycket Sara för den infon :).

 • Britt Lendic

  december 17, 2013

  Löfquist

  • Sara

   december 18, 2013

   Hej Britt,

   Det finns 117 personer med efternamnet Löfquist på MyHeritage.com

   / Sara

 • Anette Gundhus

  december 19, 2013

  Gundhus

  • Sara

   december 20, 2013

   Hej Anette,

   Det finns 47 personer med efternamnet Gundhus på MyHeritage.

   Sara

 • Anette Gundhus

  december 19, 2013

  Skulle vilja veta mer om min mormors fars morbror August Jansson som jag har hittat två födelsedatum dels 1860-09-02 och 1865-04-04 född i Långsbyn, han är oäkta till Greta Ersdotter hon var gift med Jan Jansson (Snilsjan) han dog 1856. Hur kan det vara så? Är det samma person eller hade hon två oäkta söner med namnet August? Tack på förhand GOD JUL

 • elisabeth winberg

  december 22, 2013

  God Jul Sara! önskar Kaj o Elisabeth Winberg

 • Annette Spångberg

  december 23, 2013

  Min fars morfar emigrerade till USA han hette Sjö(ö)

 • Annette Spångberg

  december 23, 2013

  Spångberg

  • Sara

   januari 7, 2014

   Hej Annette,

   Det finns 308 personer med efternamnet Spångberg på MyHeritage.com

   / Sara

 • Eric beckman

  december 26, 2013

  Beckman

  • Sara

   januari 7, 2014

   Hej Eric,

   Just nu finns det 9 424 personer med efternamnet Beckman i MyHeritages databas.

   / Sara