Bilder från RootsTech 2015

Bilder från RootsTech 2015

Årets upplaga av den stora amerikanska släktforskningsmässan RootsTech har precis avslutats, med ett rekordstort antal deltagare.

MyHeritage

Den första dagen, var vår produktansvarige, Mike Mallin, en av huvudtalarna. Mike presenterade hur våra teknologier fungerar för att ge alla tillgång till sin släkthistoria. Han talade även vid en MyHeritage-sponsrad lunch, med 300 deltagare, om Instant Discoveries™ och om hur man kan berätta om sin släkthistoria med hjälp av sin mobil.

Öppningsanförandet av Mike Mallin

Öppningsanförandet av Mike Mallin

Våra experter inom släktforskning föreläste under mässans tre dagar. Den första dagen, talade vår chefssläktforskare Daniel Horowitz, om MyHeritages produkter och visade hur man bygger och hanterar ett släktträd med hjälp av vår mobilapplikation.

Schelly Talalay Dardashti talade om ”den andra sidan” av släktforskning om sefardiska judar, medan Mike Mansfield, direktör för innehållsproduktion, diskuterade utvecklingen av forskningen i Skandinavien. Mark Olsen, från vårt kontor i Utah, talade om vårt samarbete med FamilySearch.

En demonstration av MyHeritage i vår montern

En demonstration av MyHeritage i vår montern

Varje dag under mässan organiserade vi flera olika 15-minuter långa demonstrationer i olika ämnen i vår monter. Vi tog upp ämnen såsom hur tidningar kan användas i släktforskningen, demonstration av vår släktforskningsapp, Östeuropeisk forskning och Family Tree Builder.

MyHeritages monter

MyHeritages monter

En av höjdpunkterna den andra dagen var att MyHeritage deltog i en så kallad ”Innovator Showdown”. Över 50 programutvecklare från hela världen hade antagit utmaningen att skapa den bästa nya släktforskningsinnovationen med chansen att vinna 25 000 dollar (över 210 000 kronor). Prispengarna är bland annat sponsrade av MyHeritage. Finalisterna bjöds in för att presentera sina idéer och vinnaren utsågs av en jury, men även publiken fick vara med och rösta. Dan Mano, vår vice VD för affärsutveckling och vår vän AJ Jacobs fanns med i domarpanelen.

Dan Mano kommer upp på scen

Dan Mano kommer upp på scen

Fler bilder från vår monterFler bilder från MyHeritages monter

För oss är RootsTech mer än bara en släktforskningsmässa. Den ger oss en möjlighet att träffa våra användare och visa hur släktforskning kan bli enklare och roligare tack vare de innovativa funktionerna som finns på MyHeritage.

Vi ses nästa år!