Bilder från släktforskningens dagar 2013

Bilder från släktforskningens dagar 2013

I Göteborg nöjer man sig inte med släktforskningens dag utan kör i stället på släktforskningens dagar. Nyligen hemkomna därifrån vill vi dela med oss av lite bilder.

Våra medarbetare Sara och Jakob på plats i Göteborg.

Våra medarbetare Sara och Jakob på plats i Göteborg.

Tvådagarsevenemanget invigdes med ett tal av landsarkivarien Ulf Andersson. Under de två dagarna bjöds det på flera intressanta förläsningar. Bland annat höll aktuella Magnus Bäckmark föreläsningen ”Genvägen för genealoger – DNA-jämförelser som verktyg i släktforskningen”. Även vår medarbetare Sara fick chansen att berätta om MyHeritage inför en entusiastisk publik.

Evenemanget hölls i landsarkivets nya lokaler i centrala Göteborg och i vår monter fick många nyfikna besökare möjligheten, under ett vakande ögon av vår trevliga personal, att pröva på vad MyHeritage har att erbjuda. Helgen bjöd på många nyfikna frågor och intressanta samtal.

Många besökare kom till vår monter för att, med hjälp av MyHeritages verktyg, försöka leta rätt på släktingar som emigrerat till USA och vi hjälpte dem i jakten på deras bortsprungna släktingar.

Den andra dagen startade med att Westgiöta Gustavianerna presenterade historiska uniformer från 1700- och 1800-talen och därefter sköt salut utanför arkivet.

Westgiöta Gustavianerna skjuter salut.

Westgiöta Gustavianerna skjuter salut.

Här kommer lite fler bilder.

Jakob pratar med släktforskare

Jakob talar med släktforskare

Sara hjälper en besökare

Sara hjälper en besökare

Sara talar

Sara talar

Var du med på något lokalt släktforskningsevenemang i helgen? I så fall vill vi gärna höra mer nedan i kommentarsfältet eller på Facebook eller Twitter.