Deep Nostalgia™ – en sensation på internet!

Deep Nostalgia™ – en sensation på internet!

På bara en vecka, sedan vår nya funktion för animering av familjebilder släpptes, har Deep Nostalgia™ exploderat i popularitet och blivit en sensation på internet. Den anmärkningsvärda tekniken för animering av foton licensierades av MyHeritage från D-ID, ett företag som specialiserat sig på återskapande av video med djupinlärning. Hittills har över 26 miljoner ansikten animerats och tusentals bilder animeras varje minut!

När vi släppte Deep Nostalgia™ förra veckan på RootsTech Connect 2021, visste vi att familjehistorie-entusiaster skulle bli glada att se sina älskade förfäders ansikten vakna till liv. Vi visste också att det hade potential att bli viral, och vi hoppades att det skulle hända, men omfattningen av dess framgång överträffade våra förväntningar. Vi är ödmjukt tacksamma över dess popularitet och vi älskar att se alla exempel som delas från hela världen.

Framför allt älskar vi att Deep Nostalgia™ skapar stort intresse för släktforskning, särskilt bland de yngre generationerna.

Under de första dagarna efter släppet skapade den överväldigande efterfrågan några initiala stabilitetsproblem. Vi har jobbat hårt för att uppgradera vår serviceinfrastruktur för att fortsätta möta efterfrågan och situationen är nu mycket bättre. Vi ber om ursäkt till alla dem som upplevt svårigheter. För närvarande uppmanas Android-användare som inte kan använda funktionen via MyHeritage-appen att använda den online. På iPhone fungerar allt smidigt och MyHeritage-mobilappen kom till och med till toppen av App Store, och för några dagar sedan var appen den mest nedladdade gratisappen i USA!

Här är några av höjdpunkterna som vi uppmärksammade under den senaste veckan:

Kändisar som använder Deep Nostalgia™

Den amerikanska TV-presentatören Jimmy Kimmel och hans team hävdar att de inte var särskilt produktiva på jobbet igår eftersom de lekte med Deep Nostalgia™ hela dagen!

We weren’t very productive at work today…

Posted by Jimmy Kimmel Live on Wednesday, March 3, 2021

Den engelska skådespelaren Sir Ian McKellen, som vi minns som Gandalf från Ring of the Lords, gillade att animera teckningar av brittiska kungar från århundraden tillbaka och han animerade även en mycket populär bild av den irländska poeten och dramatikern Oscar Wilde!

Pee-Wee Herman får inte nog av Deep Nostalgia™. Här är bland annat ett barndomsfoto som han animerade:

Den amerikanska journalisten Jake Tapper försökte lyckan med att animera en familjemedlem som föddes 1773!

Några av våra favoriter

@thejamzzz

Obsessed! This app lets you bring to life your family’s old photos 😭👼 #myheritage #myheritageapp #fyp #oldies

♬ (I Love You) For Sentimental Reasons – King Cole Trio

Mer känslomässiga reaktioner

Übersetzung: Ich habe auf MyHeritage eine Animation mit einem Foto meines Vaters gemacht und mein Herz zerbricht jedes mal, wenn er blinzelt.

Översättning: I hela mitt liv har jag drömt om att se min far leva bara ett ögonblick, då jag var 7 månader gammal när han dog. Idag är det möjligt tack vare @MyHeritage artificiella intelligens. Du var min pappa, även om bara några sekunder, idag! Oändligt tacksam!

Anmärkningsvärda historiska figurer

Här är några kända artister och forskare som har animerats för att skapa ”levande porträtt”:

”Deepfake Presidenterna”:

Oväntade användningar

Parodier

Vissa användare har lagt till sin egen humor med Deep Nostalgia™:

Det fick oss att skratta!

Handledningar

Media

Joelle Goldstein från People.com sägert: “MyHeritage hjälper människor att uppleva sin familjehistoria som aldrig förr.“

AJ Willingham skriver för CNN: ”Det är svårt att förklara känslorna när ett foto av Frederick Douglass väcks till liv med ett klick. ”Hon säger,” Och ändå är han där, blinkar och nickar som om han levde just igår, som om han inte alls dog år 1895.”

Den kanadensiska tidningen National Post presenterade en artikel av Tristin Hopper där han animerade bilder av några av de mest kända kanadenserna genom historien, som John A. McDonald. Han säger ”Även de mest humorlösa av förfäder kan få en att le.”

Deep Nostalgia™ publicerades även i IndependentNew York PostAdweekDesign Taxi, och i många fler publikationer.

Slutsats

Vi är extremt berörda av det överväldigande stöd som vi har sett för Deep Nostalgia™ de senaste dagarna.

Vi är glada att fortsätta att utveckla Deep Nostalgia™ och att förbättra det ytterligare under de kommande veckorna och arbeta med framtida historiska foton.

Vi är stolta över att hjälpa miljoner runt om i världen att uppleva sin familjehistoria.